De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Leden Rabobank Maastricht maken droom van ernstig zieke kinderen waar

1 / 1
zoom out
BERG EN TERBLIJT – Acht ernstig zieke kinderen uit Maastricht en nabije omgeving, die waarschijnlijk niet meer lang te leven hebben, mogen komend voorjaar met hun vaders, moeders, broertjes en zusjes een weekje op vakantie naar de Efteling.  Het volledig verzorgde droomweekend, een initiatief van de Junior Kamer Mergelland, wordt grotendeels mogelijk gemaakt door de leden van de Rabobank Maastricht en Omstreken.

Deze leden bepaalden de afgelopen dagen via een stemformulier op internet dat het project DINO (Dromen Is Nooit Onmogelijk) van de Junior Kamer 15.000 euro krijgt van de Rabo DroomPrijs 2012, die in totaal 50.000 euro omvat.

Rabo VIP Lounge

Het geld, afkomstig uit het Coöperatiefonds van de Rabobank Maastricht en Omstreken, wordt verdeeld over zes kleinschalige maatschappelijke initiatieven uit Maastricht, Eijsden, Meerssen en Valkenburg. De cheques behorende bij de geldprijzen werden vanavond uitgereikt tijdens het zogeheten Rabo LedenEvent in de Rabo VIP Lounge op de Cauberg.

Unieke week

De initiatiefnemers van het project DINO – zij hadden het Coöperatiefonds gevraagd om een bijdrage van slechts 2500 euro, maar krijgen nu zes keer dat bedrag – willen met het geld de ernstig zieke kinderen en hun gezinnen een weekje uit de dagelijkse sleur halen. ,,Een unieke week waarbij de kinderen even niet hoeven te denken aan ziek zijn”, zoals de leden van de Junior Kamer Mergelland het vanavond verwoordden tijdens de uitreiking van de Rabo DroomPrijs 2012.

Fort Willem

Ook vijf andere initiatieven werden blij gemaakt met een gedeelte van de DroomPrijs. Speeltuin Fort Willem in Maastricht krijgt een bijdrage van 12.000 euro voor de renovatie van het kinderzwembad. Het geld wordt besteed aan het dichten van lekkages en aan speeltoestellen waar water uit stroomt.

Fanfares

Een bedrag van 10.000 euro gaat naar de fanfares Juliana (Limmel/Nazareth) en Sint Martinus in Itteren. Beide muziekgezelschappen repeteren sinds enige tijd gezamenlijk. Om een zekere eenvormigheid te brengen in de manier van spelen, wil het bestuur van de verenigingen nieuwe mondstukken aanschaffen. Met het geld uit het Coöperatiefonds van de Rabobank kan een groot deel van de kosten worden gedekt.

Zwerfjongeren

De stichting Credo Ministries in Valkenburg, dat een inloop- en opvanghuis voor thuisloze jongeren wil realiseren, ontving vanavond een bijdrage van 6000 euro. De stichting stelt zich onder meer ten doel om de vele zwerfjongeren in Maastricht een waardig onderdak te bieden.

Buurtherinneringen 

Educatief Centrum Moerveld, dat activiteiten voor scholieren op het gebied van cultureel erfgoed, duurzaamheid en natuureducatie organiseert, krijgt 4000 euro op zijn Raborekening bijgeschreven. 3000 euro tot slot komt terecht in Wittevrouwenveld, waar geprobeerd wordt de fotocollectie Buurtherinneringen onder te brengen in een permanent museum, waarin de geschiedenis van de wijk gestalte krijgt.

Midden in de samenleving

Met de DroomPrijs wil de Rabobank Maastricht en Omstreken laten zien dat ze midden in de samenleving staat en dat ze mensen die zich inzetten voor een ander graag een handje helpt. Daarom geeft ze, zoals elk jaar, ook dit jaar ruim 200.000 euro van haar winst terug aan de samenleving. Een kwart van het beschikbare bedrag is vanavond uitgereikt in de vorm van de nieuwe Rabo Droomprijs.


Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »