De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

VIDEO: Auto Visie presenteert Alfa Giulia van garage Creemers

VIDEO: Auto Visie presenteert Alfa Giulia van garage Creemers
AMSTERDAM - Auto Creemers uit Herten bij Roermond heeft de op de foto's afgebeelde nieuwe Alfa Giulia beschikbaar gesteld zodat Auto Visie die kon presenteren. Dat gebeurde afgelopen zaterdag bij de Telegraaf Media Groep (TMG) in Amsterdam. De auto met de welhaast iconische naam!

Spa-Francorchamps klassiekers op InterClassics Brussels

Spa-Francorchamps klassiekers op InterClassics Brussels
MAASTRICHT - 'The Legends of Spa-Francorchamps’ is het hoofdthema van de tweede editie van InterClassics Brussels. Aan de hand van circa 18 klassiekers in de categorieën Grand Prix, Touring en Endurance wordt de rijke geschiedenis van dit befaamde race circuit gepresenteerd in Brussels Expo. Wegens de uitverkochte editie vorig jaar, heeft de organisatie besloten de oldtimerbeurs dit jaar te verdubbelen van 2 naar 4 paleizen. InterClassics Brussels vindt plaats van 18 tot en met 20 november 2016.

Ruim 400 Limburgers op weg naar een baan bij NedCar

Ruim 400 Limburgers op weg naar een baan bij NedCar
BORN - Vijf mensen met een bijstandsuitkering hebben vandaag, dinsdag 6 september, een arbeidscontract gekregen bij autoproducent VDL Nedcar in Born. Het zijn de eerste deelnemers van het project VDL Nedcar 2016 die succesvol de selectieprocedure en de Praktijkschool hebben afgerond. Nog 420 andere Limburgers met een bijstandsuitkering volgen op dit moment een opleiding aan die Praktijkschool bij VDL Nedcar met het doel om binnenkort bij de autofabrikant in Born aan de slag te gaan.

Lange file op A2 naar Luik door Formule 1 en werkzaamheden

Lange file op A2 naar Luik door Formule 1 en werkzaamheden
MAASTRICHT - Al de hele vrijdag staat er een lange file op de A2 en E52 richting Luik. Het is erg druk omdat veel Nederlanders naar Spa willen om Max Verstappen te zien racen (en trainen). Bovendien zijn er werkzaamheden net voor Luik waardoor langere voertuigen niet zomaar rechtsaf de ring van Luik op kunnen.

Klassieke VW Karmann Ghia gestolen uit parkeergarage

Klassieke VW Karmann Ghia gestolen uit parkeergarage
MAASTRICHT - Maastrichtenaar Patrick Loomans zit in zak en as: zijn oldtimer is gestolen. Hij vraagt mensen mee uit te kijken naar zijn Volkswagen Karmann Ghia. De bolide moet ergens tussen de drie weken geleden en 14 augustus gestolen zijn uit de parkeergarage van QPark in De Heeg, aan de kant van de sporthal (blok D).

Onderling autodelen in Maastricht nam vorig jaar een vlucht

Onderling autodelen in Maastricht nam vorig jaar een vlucht
MAASTRICHT - Steeds meer inwoners van Maastricht hebben vorig jaar ervoor gekozen om hun eigen auto te delen met iemand in de straat of wijk. Dat blijkt uit cijfers van SnappCar, het grootste online platform waar je als particulier je auto kunt delen. Vooral in Brusselsepoort hebben tientallen Maastrichtenaren de smaak van het zogenaamde ‘peer2peer’ autodelen te pakken. Naast een stijging in het aantal autodelers, worden de auto’s ook vaker gedeeld. Met de populariteit van autodelen treedt Maastricht in de voetsporen van Amsterdam en Utrecht waar ook steeds meer auto’s worden gedeeld.

Werk aan de weg: noteer in uw agenda!

Werk aan de weg: noteer in uw agenda!
MAASTRICHT - Voor de uitvoering van A2 Maastricht werkt Avenue2 volop aan de weg. Meestal ’s avonds en ’s nachts zodat verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. Maar soms moeten we ook overdag – of zelfs een heel weekend lang – aan de slag. De ene keer hebben alleen automobilisten te maken met omleidingen, andere keren zijn het juist voetgangers en (brom)fietsers die een omweg moeten maken. Kortom: wie in Maastricht-Oost woont en/of werkt moet regelmatig rekening houden met hinder door afsluitingen en extra reistijd.

A2 Maastricht verwacht verbetering luchtkwaliteit

A2 Maastricht verwacht verbetering luchtkwaliteit
MAASTRICHT - De luchtkwaliteit rond de A2 gaat er in de toekomst op vooruit. Dat verwacht althans A2 Maastricht. Sterker nog, het projectbureau ziet de dubbellaagse tunnel als dé oplossing voor de luchtkwaliteit in Maastricht Oost. ,,Omdat 80% van het verkeer onder de grond verdwijnt, zijn de stilstaande auto’s met draaiende motoren verleden tijd, zowel op de A2/N2 als rondom de stad’’, laat het projectbureau vandaag weten. ,,Bovendien wordt het sluipverkeer dankzij de tunnel uit de omliggende wijken gehaald. Dat betekent een opmerkelijk betere luchtkwaliteit voor Maastricht-Oost. De hoogst...

Ook in Aken is milieusticker verplicht

Ook in Aken is milieusticker verplicht
AKEN - Wie in Aken wil gaan winkelen, moet zijn auto voorzien hebben van een milieusticker. Aken voert als een der laatste Duitse steden de milieusticker verplicht in. Door het instellen van een milieuzone wil ook Aken de luchtkwaliteit verbeteren. Een stad als Keulen kent al sinds 2008 de verplichte milieusticker.

Recordaantal bezoekers op InterClassics Maastricht

Recordaantal bezoekers op InterClassics Maastricht
MAASTRICHT - InterClassics Maastricht heeft met 29.660 bezoekers een nieuw record bereikt. Dit is maar liefst 11,5% meer dan vorig jaar. Voor de 23ste keer organiseerde MECC Maastricht dit weekend de beurs die inmiddels haar plek heeft tussen de grote internationale oldtimerevenementen zoals Essen, Parijs, Padova en Stuttgart. Kopers, liefhebbers en dagjesmensen reisden uit binnen- en buitenland naar Maastricht om de collectie klassieke wagens, onderdelen en automobilia te bekijken.

Veilinghuis Coys ook volgend jaar op InterClassics Maastricht

Veilinghuis Coys ook volgend jaar op InterClassics Maastricht
MAASTRICHT - 60 veilingstukken gingen zaterdagmiddag onder de hamer tijdens de drukbezochte Coys veiling op InterClassics Maastricht. Met een totale verkoopwaarde van iets meer dan 1,8 miljoen Euro en een verkoop van 67% van het totale aanbod is het prestigieuze Britse veilinghuis zo tevreden met de resultaten dat het heeft besloten ook in 2017 weer deel te nemen aan de oldtimerbeurs die dit jaar voor de 23ste keer plaatsvindt in MECC Maastricht.

Lieshout Car Collection: ’Interclassics’ is belangrijke graadmeter

Lieshout Car Collection: ’Interclassics’ is belangrijke graadmeter
MAASTRICHT - De klassieker beurs “Interclassics” in het Mecc in Maastricht is een belangrijke graadmeter voor de ontwikkeling van de markt voor classic cars in Nederland en West-Europa. Dat zegt eigenaar Frank van Lieshout van Lieshout Car Collection in Etten-Leur. Zijn bedrijf staat vanaf morgen, donderdag 14 januari, in het MECC met een eigen collectie.

Het wordt nog spannend rond de A2-tunnel in Maastricht

Het wordt nog spannend rond de A2-tunnel in Maastricht
MAASTRICHT - De tunnel opengooien en dat was het dan - zo simpel is het niet. Inderdaad kan eind dit jaar naar verwachting de A2 tunnel in Maastricht voor het verkeer worden geopend, maar tegelijkertijd ontstaan een aantal andere problemen die opgelost moeten worden. De stad moet immers bereikbaar blijven, en hoe doe je zoiets?

Projectbureau blikt terug op werk aan de tunnel in 2015

Projectbureau blikt terug op werk aan de tunnel in 2015
MAASTRICHT - Het projectbureau A2 blikt terug op het werk dat afgelopen jaar is gedaan aan de tunnel voor de A2 door Maastricht. Het aanzien van de stadstraverse is afgelopen jaar flink veranderd. Om maar wat te noemen: Binnen de werkterreinen rondom Geusselt en Europaplein beginnen de contouren van de nieuwe wegen zich steeds duidelijker af te tekenen. Leerlingen van basisschool ’t Spoor hebben de Severentunnel feestelijk geopend. Maar er werd nog meer afgerond.

Weer staking bij VDL NedCar

Weer staking bij VDL NedCar
BORN - De leden van FNV Metaal en CNV Vakmensen gaan 8 januari 24 uur staken bij DAF in Eindhoven en VDL Nedcar in Born. Dat maakten de vakbonden vandaag bekend uit onvrede met het uitblijven van een cao in de grootmetaal. ,,Naar de werknemers wordt niet geluisterd'', zegt FNV-bestuurder Petra Bolster. ,,Zij verdienen in dit nieuwe jaar meer zeggenschap over hun werktijden, een hoger loon en goede ontziemaatregelingen tot hun pensioen.''

Duisternis tegemoet racen

Duisternis tegemoet racen
ZANDVOORT - Een groot peloton renwagens komt zaterdag 9 januari aan de start op de piste van Zandvoort voor het Winter Endurance Kampioenschap.

Kia Sportage ook met 1.6 T-GDI-motor

Kia Sportage ook met  1.6 T-GDI-motor
Kia hoopt met de nieuwe Sportage verder te bouwen aan het succes van zijn voorganger. Hij arriveert in februari bij de Nederlandse Kia-dealers voor een prijs vanaf 25.995 euro.

Zuinig zonder stekker

Zuinig zonder stekker
Toyota heeft de prijzen van de nieuwe Prius bekendgemaakt. Deze beginnen bij 29.995 euro voor de Prius Aspiration. Met een verbruik van slechts 3,0 l/100 km is hij de zuinigste hybride zonder stekker.

Mercedes SLC niet alleen nieuwe naam

Mercedes SLC niet alleen  nieuwe naam
In maart, exact twintig jaar na de introductie van de SLK, krijgt de allereerste compacte roadster van Mercedes een nieuwe naam. Hij gaat SLC heten, maar er gebeurt meer.

IntelliLink in Opel KARL

Ook de kleine Opel KARL is nu leverbaar met het IntelliLink-infotainmentsysteem, dat bovendien is te combineren met de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar, inclusief WiFi-verbinding.
Plaats je eigen autonieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »