De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Politie organiseert jubileumeditie IJsselsteinloop

Het organisatiecomité verwacht dit jaar ruim boven de 3.000 lopers uit te komen voor de jubileumeditie van de IJsselsteinloop.

1 / 1
zoom out

IJSSELSTEIN - De IJsselsteinloop wordt zaterdag 26 mei voor de 30e maal georganiseerd door de politie Utrecht. Het belooft weer een mooi sportief en kijkspektakel te worden.

Op 8 april 2012 zijn door de KNAU de routes van de halve marathon, de 10 kilometer en 5 kilometer opgemeten. Hieruit bleken deze afstanden allemaal iets te kort waren. De start van de halve marathon is verplaatst, de start en een deel van de route van de 10 kilometer zijn aangepast en het keerpunt van de 5 kilometer is aangepast.

In het kader van 'er kan nog meer bij' is het aantal voorinschrijvingen weer groter dan het vorige jaar. Er hebben zich nu (de voorinschrijving is inmiddels gesloten) 1974 lopers aangemeld. Dat zijn er toch weer 223 meer. Ook het aantal bedrijventeams is vermeerderd ten opzichte van het jaar ervoor. Deden er vorig jaar 53 bedrijventeams mee, dit jaar zijn het er 67.

Bijzonder is dat de Nederlandse Politie Sport Bond de IJsselsteinloop aan haar leden aanbiedt als alternatief voor de Dam tot Damloop. Er doen dit jaar dan ook 14 politieteams mee aan de IJsselsteinloop. Zo wordt de IJsselsteinloop nog meer een 'Politieloop', zoals de loop in het land bekend staat.

Van het basisonderwijs in IJsselstein doen 594 leerlingen mee aan de jeugdafstanden binnen de IJsselsteinloop. Het voortgezet onderwijs doet mee met vier scholenteams. Het organisatiecomité verwacht dit jaar ruim boven de 3.000 lopers uit te komen.

Wilt u nog meelopen? Dat kan! Inschrijving op de dag van de loop kan vanaf 9.00 uur in het Fulcotheater aan de Overtoom in IJsselstein tot een kwartier voor de start van de betreffende afstand. Kosten: 9,50 euro. Pinbetaling is niet mogelijk. Meer informatie? Kijk dan op de website:

www.ijsselsteinloop.nl.


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio