De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bakhtali: 'De hoogste tijd voor Núwegein'

(Foto: Haseena Bakhtali stadspartij Nuwegein)
1 / 1
zoom out

NIEUWEGEIN - Raadslid Haseena Bakhtali heeft samen met haar fractiegenoot Ron Theben Tervile vanuit de fractie Bakhtali de politieke partij Nú-wegein opgericht. Zij vinden dat het hoog tijd is dat de gesloten achterkamers verdwijnen en dat daarvoor in de plaats open en eerlijk bestuur terugkomt.

De democratie staat op zijn kop in Nieuwegein. De Raad is niet in control, het functioneren van het presidium is uit de hand gelopen, de burgemeester is slechts de tolk van de coalitie. Kortom: Nieuwegein is een slecht bestuurde gemeente.

Het feit dat er in een Raadsvergadering gestemd wordt maakt nog geen democratie. Als er al in de kiem van procedures zodanig geknoeid wordt dat bewoners buiten spel worden gezet tot aan de raadsvergadering waar een raadsmeerderheid (inclusief sommige oppositiepartijen!), blind instemt met zeer ingrijpende besluiten van het college, dan heeft dat helemaal niets meer met democratische besluitvorming te maken maar alles met de arrogantie van de helft plus 1. 

De Haagse coalitiepartijen die al decennia lang over Nieuwegein heersen zijn vooral georiënteerd op macht. Ze zijn veel meer met zichzelf bezig dan met de Nieuwegeinse inwoners en met projectontwikkelaars. Inspraakprocedures stellen niets meer voor thema's als bestuurlijke integriteit worden met een korreltje zout genomen. 
Dat moet allemaal anders.

Nieuwegeiners moeten zich gehoord voelen en serieus worden genomen. Nieuwegein moet meer sociaal en democratisch worden, het bestuur sterk en transparant en de bewoners weer betrokken bij de publieke zaak. 

Dat lukt niet met een onbetaalbaar doorkijk-stadspaleis, maar wel met echte controle door de gemeenteraad en meer invloed en zeggenschap voor alle inwoners. 
Dat is onze opdracht. En daar gaan wij voor.

Klik hier voor de website van Núwegein.


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 29 maart 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio