De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Tien dagen cultuur Nieuw-Beijerland

Het koor van het Theatercollectief zingt enkele liedjes uit de 'Drei Groschen Oper'. (Foto: Roel Dijkstra)

1 / 1
zoom out

Wethouder Marga van Hulst opende afgelopen zaterdag het Bram Roza Festival. Het thema van het tiendaagse culturele festival in Nieuw-Beijerland is 'Tussen de regels', met veel poëzie, kunst en kindertheater.

In de editie van 2012 ontmoeten kunst, poëzie en educatie elkaar in een grootschalig landschapskunstproject. Leerlingen van diverse basisscholen hebben actief deelgenomen aan het creëren van kunstobjecten in de vorm van letters en woorden. Vanaf een speciaal kijkpunt op de dijk naast de molen is een complete regel tekst te lezen.

Dichtersavond
Na opening van de speciale expositie wandelde de genodigden zaterdag te voet langs de poëzieroute naar 't Gors, waar de officiële opening en de feestelijke onthulling van het landschapsproject plaatsvond. Het koor van het Theatercollectief zong enkele liedjes uit de Drei Groschen Oper. Aansluitend was er om 16.00 uur een kindertheatervoorstelling door Tejater2.

Van oudsher is de dichtersavond, dit jaar op de vrijdag, de belangrijkste avond van het festival. De grootste dichters van Nederland en Vlaanderen, zoals Bernlef, Anna Enquist, Simon Vinkenoog en Remco Campert hebben in de afgelopen jaren het festival opgeluisterd. Ook dit jaar is het de organisatie gelukt grote talenten aan te trekken. Vrijdag staan Wim Brands, Menno Wigman, Delphine Lecompte, Ingmar Heytze en Said El Haji in Nieuw-Beijerland. Kaarten voor de avond zijn te reserveren via www.bramrozafestival.nl.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio