De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Officiële opening Appeldijk Westmaas

1 / 1
zoom out

WESTMAAS - Op zaterdag 28 april wordt de Appeldijk in Westmaas officieel geopend door burgemeester Borgdorff van gemeente Binnenmaas. Tijdens de opening wordt het informatiebord onthuld en kun je kennismaken met de ware identiteit van alle 84 appelbomen. Iedereen is vanaf 12:00 uur welkom aan de Ritselaarsdijk 11, alwaar voor een ieder een leuk aandenken klaar ligt.

Al sinds mensheugenis wordt de Ritselaarsdijk de Appeldijk genoemd vanwege de prachtige appelbomen. Nadat de vorige hoogstam appelbomen waren gerooid, heeft de jeugd van Westmaas in 1977 meer dan 80 nieuwe, jonge appelbomen geplant tijdens ‘Boomplantdag’, waarvan 16 verschillende en zeldzame rassen. Een waar appelmuseum dat Stichting Hoeksche Waard heeft geadopteerd. De vrijwilligers zorgen jaarlijks voor een goede onderhoudsbeurt en dat maakt dat de bomen zijn uitgegroeid tot gezonde, volwassen halfstam fruitbomen.

De Appeldijk staat bijna in bloei en is een aanrader om overheen te fietsen of wandelen. Elk seizoen is de Appeldijk een lust voor het oog. Na de bloesem duiken de appels op en in de herfst kleuren deze tot helderrood en groen. In oktober dit jaar wordt er voor het eerst de ‘Open Plukdagen’ georganiseerd, waarbij iedereen welkom is om appels te plukken en te persen.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio