De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Focus van politiek op overvallen

Burgemeester Anny Attema: 'We zetten de camera in waar die het meest nodig is.' (Foto: pr)

1 / 1
zoom out

RIDDERKERK - Juist op het moment dat de gemeenteraad vorige week vergaderde over de veiligheid in Ridderkerk, pakt de politie een 26-jarige inwoner van Ridderkerk op die wordt verdacht van de overval op de snackbar aan de Margriete van Comenestraat. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat daarmee een eind komt aan de golf van overvallen in de regio.

'In Groningen en Drenthe spreekt men over een golf bij zes overvallen in die twee provincies samen. Alleen al in Ridderkerk noteren we er zeven in drie maanden en daarnaast wordt ook de hele regio er door getroffen,' schetst fractieleider Marten Japenga van de ChristenUnie de ernst van de situatie. 'Het is geen tijd meer voor praten maar voor acties.' De plaatsing van een mobiele camera voorziet daar in, maar ook meer aandacht van de politie bij het surveilleren rond sluitingstijden van winkels. 'Die camera stond er snel, maar kan daar niet eeuwig blijven staan. We zetten de camera daar in waar die het meest nodig is,' vertelde burgemeester Anny Attema de raad.

Over twee weken belegt de gemeente een besloten bijeenkomst met winkeliers en politie. Op verzoek van de VVD zijn daarbij niet alleen de vier winkeliersverenigingen welkom maar ook zelfstandige winkeliers. Attema: 'We realiseren ons heel goed de impact van de overvallen op de mensen die erdoor worden getroffen. Hun leven gaat overhoop en ondermijnt het basisgevoel van veiligheid. De noodzaak is er om met betrokkenen om tafel te gaan zitten en te bespreken wat we samen aan preventie kunnen doen. De bijeenkomst is besloten, zodat iedereen vrij kan praten zonder het werk van de politie te schaden.'

Tijdens de behandeling vorige week in de gemeenteraad van de nota integrale veiligheid en het beleid van de gemeente, gaat een groot deel van de aandacht naar de overvallen. En wel dusdanig dat de raadsvergadering in twee delen werd gesplitst. Wat wegens tijdgebrek toen niet aan de orde kwam, werd afgelopen maandag behandeld.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio