kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

‘Summer Art’ toont veelzijdigheid Hoeksche Waardse kunstenaars in Rechtbank Rotterdam

1 / 1
zoom out
Vijf beeldend kunstenaars exposeren vanaf 8 juli a.s. zestig stukken in de Rechtbank Rotterdam aan het Wilhelminaplein. Dat levert in deze openbare ruimte een presentatie op van vijf verschillende stijlen van vijf verschillende persoonlijkheden. Het resultaat is een zee van kleur en licht met soms herkenbare dier- en mensvormen en landschappen, maar ook volledig abstracte werken.
De groep werkt sinds 2000 samen. Een aantal van hen heeft een opleiding gevolgd op een academie voor beeldende kunst. Anderen zijn onder meer geschoold door de bekende Hoeksche Waardse kunstenaar Arthur Bernard. De vijf werken samen in wisselende ateliers. Daar stimuleren ze elkaar in ieders ontwikkeling en worden ideeën geboren en uitgewerkt. De expositie in de Rechtbank Rotterdam is hun eerste gezamenlijke optreden. Het gebouw valt op door zijn bijzondere architectuur. Het rechtbankcomplex telt twee gebouwen die via glazen loopbruggen met elkaar zijn verbonden. In de wachtruimtes, gangen en vides van het zittingzalencomplex en in een drietal kleinere ruimtes in het kantoorgebouw is iedere drie maanden een tentoonstelling te zien. Meestal schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s, maar ook sieraden of keramiek of, zoals recent, een collectie litho’s van het collectief Archaeopteryx, met bekende namen als Woody van Amen, Armando, Ger van Elk, Klaas Gubbels en Carel Visser. Ook Siebrand Weitenberg, Paul Smulders, Jocke Ockeloen en Art Group Holanda gingen de samenwerkende Hoeksche Waardse kunstenaars voor. De opening van de expositie is op donderdag 8 juli a.s. vanaf 16.00 uur. Na een welkomstwoord door Peter Veling, voorzitter van de Kunstcommissie van Rechtbank Rotterdam, zal Jo Kolf, voorzitter Kring Hollandse Eilanden en Waarden en lid Dagelijks Bestuur van de Kamer van Koophandel Rotterdam, en ondernemer te Numansdorp, de officiële opening verrichten. (Vooraf aanmelden is noodzakelijk. U kunt dat doen via 8juli10@gmail.com.) Met ingang van vrijdag 9 juli is de expositie op werkdagen te bezichtigen tot en met donderdag 30 september tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt de Rechtbank alleen bezoeken als u een geldig legitimatiebewijs bij zich heeft.

0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio