kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Briljant paar

Briljant paar
STRIJEN - Burgemeester Aart-Jan Moerkerke heeft afgelopen maandag - onder overhandiging van een bloemetje - namens de gemeente Strijen de felicitaties overgebracht aan het briljanten bruidspaar Noordermeer-Zwijnenburg. Maar liefst 65 jaar delen zij al lief en leed.

Rijnzwemmer komt aan in Rotterdam

Rijnzwemmer komt aan in Rotterdam
ROTTERDAM - De Zwitserse langeafstandszwemmer Ernst Bromeis, die de hele Rijn probeert af te zwemmen, heeft dinsdag na ruim 40 dagen Rotterdam bereikt. De zwemmer besloot gelijk door te lopen naar Hoek van Holland.

Door Groot Koninkrijk

Door Groot Koninkrijk
'S-GRAVENDEEL - Gidsen van het Hoeksche Waards Landschap (HWL) gaan voor op een leerzame wandeling in de door Staatsbosbeheer (SBB) beheerde Polder Groot Koninkrijk. Er wordt op zondag 31 augustus om 11.

Stroomstoring in Haringvlietbrug zorgt voor file

Stroomstoring in Haringvlietbrug zorgt voor file
HOEKSCHE WAARD - Automobilisten op de A29 staan hebben zaterdagmiddag ruim een uur stilgestaan voor de Haringvlietbrug. De slagbomen gingen niet meer open door een stroomstoring en dus konden de wachtende auto's geen kant op, aldus de ANWB.

Karate in vakantietijd

Karate in vakantietijd
OUD-BEIJERLAND - Sportschool Goshinkan heeft een karateclinic verzorgd voor de thuisblijvende schooljeugd van Oud-Beijerland. De betere traptechniek kon worden aangeleerd in het zonovergoten Laningpark.

Veel ouder dan gedacht

Veel ouder dan gedacht
HEINENOORD - Opnieuw is de regionale bomenstichting Fraxinus Excelsior erin geslaagd om de leeftijd van een markante boom met de hulp van het publiek flink bij te stellen.

Akkoord landhuizen

Akkoord landhuizen
MAASDAM - Er komt een nieuw landgoed bij Maasdam. Donderdag ondertekenden wethouder Van Etten en projectontwikkelaar Pasman een exploitatieovereenkomst. Hiermee is een belangrijke stap gezet op weg naar realisatie van de aanleg van het Landgoed Bonaventura aan de Oud-Bonaventurasedijk.

Wielwisselaar puur streekproduct

Wielwisselaar puur streekproduct
ZUID-BEIJERLAND - Een autowiel wisselen is al niet eenvoudig. Een trekkerwiel wisselen is aanzienlijk lastiger. Maar het boerenverstand van Ap Niemantsverdriet uit Zuid-Beijerland heeft er iets op gevonden: de wielwissselaar.

Atalanta-vlinder het meest talrijk

Atalanta-vlinder het meest talrijk
NUMANSDORP - De nationale tuinvlindertelling is ook in de Hoeksche Waard een groot succes geworden. Dankzij de vele deelnemers via met name Hoeksche Waards Landschap zijn in het eerste weekend van augustus op het eiland 505 tuinvlinders gespot, verdeeld over twintig soorten.

ARS NOVA ZOEKT BASSEN

ARS NOVA ZOEKT BASSEN
OUD BEIJERLAND - WAAR ZIJN DE BASSEN, DIE WE ZOEKEN?

Ontheffing AH voor elke koopzondag

'S-GRAVENDEEL - Alsnog krijgt Albert Heijn Van der Poel uit 's-Gravendeel een ontheffing voor openstelling van zijn supermarkt op alle zon- en feestdagen in 2014.

Gratis speuren

Gratis speuren
HEINENOORD - Het streekmuseum Hoeksche Waard maakt de speurtochten door beide museumdelen in de laatste vakantieweken gratis. Een bezoek met kinderen aan Museum Hoeksche Waard is gegarandeerd een succes.

'Bij Zonder' veel gebeurd

'Bij Zonder' veel gebeurd
OUD-BEIJERLAND - In de weken na de spetterende

Inbreker vastgelegd tijdens pinnen met gestolen pinpas

Inbreker vastgelegd tijdens pinnen met gestolen pinpas
MAASDAM - Een inbreker is vastgelegd op een bewakingscamera tijdens het pinnen met een gestolen pinpas. De pas werd eerder gestolen uit een woning in Maasdam.

Voetbalwedstrijd als herdenking D-speler

'S-GRAVENDEEL - Een bijzondere herdenkingswed- strijd wordt maandagavond 25 augustus gespeeld bij vv 's-Gravendeel.Ten gevolge van een verkeersongeval overleed in juni 2008 jeugdspeler Justin van Twist.

Mooiste koe van Zuid-Hollandse Eilanden [video]

Mooiste koe van Zuid-Hollandse Eilanden [video]
HELLEVOETSLUIS - [update: 11.52 uur] Grana's Pie is de mooiste van de Zuid-Hollandse Eilanden. Zij is verkozen tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis. Er kwamen ruim 3000 bezoekers op de Fokveedag af. Dichtbij-meeschrijvers Roel van Deursen en Patrick Blonk waren erbij, uiteraard met fototoestel en camera.

Zalmpad jaar afgesloten

Zalmpad jaar afgesloten
OUD BEIJERLAND - De recreatieve fietsroute over het Zalmpad gaat een jaar dicht. Het rijwielpad tussen de Zalmvisserij bij Oud-Beijerland en Heinenoord moet worden verplaatst als gevolg van een noodzakelijk dijkversterking langs de Oude Maas. De hoofdwerkzaamheden omvatten het verbreden en verhogen van het huidige dijklichaam.

Eerste paal voor super

STRIJEN - De bouw van de tweede supermarkt van Strijen gaat beginnen.Woningcorporatie HW Wonen slaat op donderdag 28 augustus de eerste paal voor 18 huurappartementen, terwijl Lidl Nederland diezelfde middag de paal slaat voor de super.

Eerste bewoners voor Piershilse Herbergier

PIERSHIL - Het lange wachten van zorgondernemers Digna Bruijne en Gerard Vonk wordt beloond. Niet het aanvankelijk geplande najaar 2013, voorjaar 2014 maar uiteindelijk einde zomer 2014 staat de uitreiking van de eerste sleutel voor Herbergier Piershil op de rol.

Circus komt eerder

Circus komt eerder
MIJNSHEERENLAND - Door het afblazen van de voorstellingen in het Zeeuwse Kamperland heeft het klassieke Circus Renaissance vervroegd zijn tenten opgezet in Mijnsheerenland. Op het recreatieoord Binnenmaas zijn afgelopen weekeind drie extra shows gegeven.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Gedragscode op voetbalveld helpt niet
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio