kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Rotterdam loopt warm voor de Wereldhavendagen

Rotterdam loopt warm voor de Wereldhavendagen
ROTTERDAM - De Karel Doorman meert vanavond (3 september) af in de haven van Rotterdam. Dit grootste marineschip is een van de publiekstrekkers op de 37e editie van de Wereldhavendagen.

Derde Bierfest

Derde Bierfest
WESTMAAS - Op zaterdag 11 oktober wordt aan de Smidsweg bij Westmaas voor de derde keer het Hoekse Bierfest gehouden.

Feestelijk onthaal op Van Bommelschool

Feestelijk onthaal op Van Bommelschool
BLAAKSEDIJK - De eerste schooldag is altijd een beetje lastig... Voor het eerst in lange tijd weer vroeg opstaan, een wekker en dan de hele dag naar school.....

Briljant paar

'S-GRAVENDEEL - Op zaterdag 6 september is het 65 jaar geleden dat de inmiddels 91-jarige Aart Bas de Jong en zijn 88-jarige echtgenote Teuntje Barbara de Jong-Huisman uit 's-Gravendeel in het huwelijksbootje stapten.Beide echtelieden zijn geboren en getogen in 's-Gravendeel.

Volle Leeuw geopend

ZUID-BEIJERLAND - Bedrijventerrein De Leeuw in Zuid-Beijerland is 'vol' en wordt 24 september officieel geopend. Alle bedrijfskavels zijn er door de gemeente uitgegeven.

Trofee voor inzet

Trofee voor inzet
MAASDAM - Mevrouw Riena de Penning-Kruithof uit Maasdam heeft zaterdag uit handen van burgemeester André Borgdorff 'De Trofee' ontvangen, het waarderingsgeschenk van de gemeente Binnenmaas.

Bloemschikken

KLAASWAAL - Leuke bloemschikcursussen voor iedereenl

HWK exposeert in de Graanschuur

SPIJKENISSE - Zeven leden van de Hoeksche Waardse Kunstenaars exposeren in Nieuw-Beijerland.

Open archief in Puttershoek

PUTTERSHOEK - Stichting "Oud-Puttershoek" stelt haar documentatie- en expositieruimte a.s. zaterdag open voor publiek

Lijndienst 162 wordt op zaterdagen belbus

HEINENOORD - De nieuwe dienstregeling van streekvervoerder Arriva maakt van lijndienst 162 tussen Zuid- en Oud-Beijerland buurtbus 712. Op de zaterdagen wordt de doordeweekse uurverbinding zelfs vervangen door een belbus, die alleen op afroep vertrekt.

Heinenoordtunnel weer open na storing [update]

Heinenoordtunnel weer open na storing [update]
HEINENOORD - [update: 10.03 uur] De Heinenoordtunnel op de A29 tussen Bergen op Zoom en Rotterdam is zaterdagochtend vroeg zo'n drie uur lang in beide richtingen gesloten geweest voor vrachtverkeer. Rond 09.45 uur meldde de VerkeersinformatieDienst (VID) dat de storing is verholpen en dat er weer trucks door de tunnel kunnen.

'Cultuurroute' door hart Spuidorp

'Cultuurroute' door hart Spuidorp
OUD-BEIJERLAND - Vanaf maandag is Oud-Beijerland een heuse cultuurhistorische trekpleister rijker. Die dag presenteert cultuurwethouder Henk Kievit namelijk de 'Cultuurroute OBL'. De met opvallende stoeptegels aangegeven cultuurroute kan men met behulp van de beleefroute-app en via QR-codes (op de stoeptegels) danwel volgens een papieren kaart lopen. Bij elke interessante locatie op de route ligt een stoeptegel met een QR-code. Door deze code te scannen met een smartphone of tablet verschijnt er informatie over het monument. Voor de mensen die geen smartphone hebben, is er is een papiere...

Huwelijk op Hoop op Zegen

Huwelijk op Hoop op Zegen
NUMANSDORP - De ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Cromstrijen heeft het eerste huwelijke voltroken op het zeilcharterschip Hoop op Zegen in de Dorpshaven van Numansdorp

Burgemeester op bezoek tijdens prokkelweek

Burgemeester op bezoek tijdens prokkelweek
OUD BEIJERLAND - In juni was de prokkelweek (prokkel staat voor prikkelende ontmoeting). Een aantal bewoners van Cavent zijn op bezoek geweest in het gemeentehuis en vandaag was burgemeester Moerkerke (gemeente Strijen) samen met wethouder van Tilborg op bezoek.

De Oud-Beijerlander op reis

De Oud-Beijerlander op reis
OUD BEIJERLAND - Bij de VVV Oud-Beijerland is op dit moment een kleine foto expositie te zien van Stichting Museum het Oude Raadhuis.

Water in beeld

Water in beeld
PIERSHIL - De werkgroep natuurfotografie van Hoeksche Waards Landschap houdt in het gemeentehuis van Korendijk haar zevende fototentoonstelling sinds 2010, met als thema: 'Water in de Hoeksche Waard.

C1000 wordt Jumbo en gaat weken dicht

'S-GRAVENDEEL - De C1000-supermarkt aan de Kerkstraat in 's-Gravendeel wordt onderdeel van de Jumbo-formule.De winkel sluit op donderdag 2 oktober haar deuren om een volledige metamorfose tot een Jumbo supermarkt te ondergaan.

Eilandbreed beheer voor windmolens

'S-GRAVENDEEL - Het beheer van de historische windmolens in de Hoeksche Waard groeit toe naar een eilandbrede organisatie.

Nieuw geluid

Nieuw geluid
OUD-BEIJERLAND - Het nieuwe cursusseizoen van ToBe cultuurcentrum voor de Hoeksche Waard begint op 1 september. ToBe Hoeksche Waard heeft diverse dependances: in 's-Gravendeel, Klaaswaal, Mijnsheerenland, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Puttershoek en Strijen.

Challenge voor Event

Challenge voor Event
OUD-BEIJERLAND - In samenwerking met elf kerken in de Hoeksche Waard worden op 27 en 28 september de vijfde editie gehouden van het Crossroad Event. Een van de programma-onderdelen is een spektakel van muziek, zang en mimetheater.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Dagelijkse lijndienst voor elk dorp
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio

Een site van Telegraaf Media Nederland