kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zeilkamp WSV Binnenmaas op Veerse Meer

Zeilkamp WSV Binnenmaas op Veerse Meer
MIJNSHEERENLAND - Afgelopen week hebben de zeilinstructeurs van Watersport Vereniging Binnenmaas hun jaarlijkse zeilkamp op het Veerse Meer georganiseerd. Vanuit heel de regio Rotterdam Rijnmond hebben wedstrijdzeiler die top van de regionale Combi Rotterdam wedstrijden varen hieraan meegedaan. Omdat dit zeilkamp zich expliciet richt op wedstrijdtraining op groot water is dit niet te vergelijken met de regulieren zeilkampen van bijvoorbeeld een zeilschool. Dat maakt dit zeilkamp dus bijzonder.

Gezamenlijke aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

Gezamenlijke aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling
SPIJKENISSE - De gemeenten op de Zuid Hollandse eilanden kwamen onlangs bij elkaar voor een conferentie over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Een zeer indrukwekkende middag, waarbij aan de hand van verhalen uit de praktijk duidelijk werd dat huiselijk geweld een ingewikkeld probleem is dat heel dichtbij kan voorkomen en vele vormen kent.

Spuicrossers liften mee met WK BMX van Ahoy

OUD-BEIJERLAND - De Spuicrossers uit Oud-Beijerland liften mee op het succes van het wereldkampioenschap BMX, van 22 tot 27 juli in Rotterdam Ahoy.

's-Gravendeelse molen 't Vliegend Hert gaat weer draaien

's-Gravendeelse molen 't Vliegend Hert gaat weer draaien
'S-GRAVENDEEL - De bekende korenmolen ’t Vliegend Hert aan de Molendijk in ’s-Gravendeel gaat binnenkort weer volop draaien. In de afgelopen weken is er door de molenbouwers van Molenmakerij Herrewijnen en door vrijwilligers van de Stichting Molens Binnenmaas, onder leiding van molenaar Floris van Hoogstraten, hard aan de molen gewerkt. Zij hebben het gaande molenwerk waar nodig gerepareerd of vervangen en hebben ontbrekende (veiligheids)voorzieningen aangebracht. Deze werkzaamheden zullen medio augustus zijn afgerond, waarna op woensdagmiddag 27 augustus 2014, tijdens de traditionele feest...

Musicalsterren voor een dag

Musicalsterren voor een dag
ZUID-BEIJERLAND - Groep 8 van obs Het Driespan uit Puttershoek heeft dit jaar de Musical Award Hoeksche Waard gewonnen.

Derde keer stremming van Heinenoordtunnel

Derde keer stremming van Heinenoordtunnel
HEINENOORD - Voor de derde keer sinds mei is de Heinenoordtunnel is door een ongeval zwaar gestremd geweest. Twee van de drie rijbanen van de A29 richting Rotterdam zijn woensdagochtend in de ochtendspits afgesloten geweest.

Eindmusical voor ouderen

Eindmusical voor ouderen
PUTTERSHOEK - Maar liefst 39 schoolverlaters van basisschool Het Driespan speelden dinsdag alle liedjes en dansjes uit hun eindmusical voor de bewoners van Huys te Hoecke. De week ervoor schitterden de kinderen al voor hun families, vrienden en leerkrachten in de musical De Tv-kantine.

Bomencursus HWL

Bomencursus HWL
NUMANSDORP - Door het oprukkende asfalt zou je bijna vergeten dat een groen landschap met bomen wel de longen van de aarde zijn. Beeldbepalend en kenmerkend zijn de bomen op de dijken in de Hoeksche Waard en ze verlenen bovendien de status van Nationaal Landschap.

Weinig steun betalen naar gewicht restafval

OUD-BEIJERLAND - Een ruime meerderheid van tachtig procent van de stemmers op dichtbij.nl is tegen een systeem van betalen per gewicht aan restafval, zoals de RAD in de Hoeksche Waard heeft voorgesteld. Dat blijkt uit de poll over dit onderwerp op dichtbij.nl.

Verzorgde rondvaarten vanuit Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND - Gera van der Meer en Mientje den Boer hebben elkaar gevonden in het organiseren van rondvaarten rondom de Hoeksche Waard. In samenwerking met partycruises Bommelervaart is er in juli een rondvaart om het eiland en in augustus een tocht naar de wereldhaven van Rotterdam.

Sloop en herbouw school

Sloop en herbouw school
WESTMAAS

Jong ontmoet oud

Jong ontmoet oud
PUTTERSHOEK - Maar liefst 39 schoolverlaters van basisschool Het Driespan presenteerden 15 juli de liedjes en dansjes uit hun eindmusical voor de bewoners van Huys te Hoecke.

Warm afscheid eindigt in "koude douche"

Warm afscheid eindigt in "koude douche"
PIERSHIL - Dankzij de brandweer van Goudswaard hebben de kinderen van groep 8 van basisschool 't Kraaienest een onvergetelijk afscheid van hun basisschooltijd gehad.

Dichtbij weerbericht: Op naar de tropische 32 graden

Dichtbij weerbericht: Op naar de tropische 32 graden
Het tweede deel van deze week oogt hoogzomers tot zelfs tropisch. Op vrijdag en mogelijk ook zaterdag nog kan het kwik in een deel van het land oplopen tot rond 32 graden. Onvermijdelijk volgen dan weer die bekende buien met onweer uit het zuidwesten waarna het weer gevoelig afkoelt tot rond 20 of 22 graden.

Music Mix Muziekvereniging NLS Klaaswaal

Music Mix Muziekvereniging NLS Klaaswaal
KLAASWAAL - Vrijdagavond 11 juli is bij Muziekvereniging NLS Klaaswaal door alle jeugdleden de Music Mix verzorgd. Op deze avond waren ensembles gevormd uit verschillende geledingen van de vereniging. Tot slot speelden B4 (Beginnende Blazers en Beats Band), het leerlingen- en het jeugdorkest samen als één orkest. Het thema van deze avond was "Feest", dit ter ere van het 100-jarig jubileum van de Muziekvereniging NLS. Tevens werden de diploma's uitgereikt aan de leden die dit jaar een A- of B-diploma HaFaBra hebben behaald. Dit waren; Ursula Slingerland klarinet A, Rianne Fok dwars...

Schoonmaak op pedalen

Schoonmaak op pedalen
MIJNSHEERENLAND - Wethouder Joosten van Binnenmaas en René Huisman, directeur van de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard (RAD) hebben drie kleurrijke bakfietsen overhandigd aan de Gemiva-SVG Groep.

Buurt-barbecue voor bewoners Van Brakelstraat en Van Speijkstraat

Buurt-barbecue voor bewoners Van Brakelstraat en Van Speijkstraat
OUD BEIJERLAND - Een regenachtige, maar ook feestelijke middag voor de bewoners van de Van Brakelstraat en de Van Speijkstraat in Oud-Beijerland afgelopen woensdagmiddag 9 juli. HW Wonen had ter gelegenheid van de oplevering van de nieuwbouw in deze straten in de 'Zeeheldenwijk' een buurt-barbecue georganiseerd.

Zeven stadswoningen

Zeven stadswoningen
OUD-BEIJERLAND - De handtekeningen zijn gezet voor de bouw van zeven stadswoningen in de sociale huursector aan de Nobelstraat en Kerkstraat in het centrum van Oud-Beijerland.

Hennepkwekerij ontmanteld in Strijen

Hennepkwekerij ontmanteld in Strijen
STRIJEN - In een pand aan de Kerkstraat in Strijen is woensdag een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij telde bijna 800 planten die in beslag zijn genomen en vernietigd. Hetzelfde geldt voor alle toebehoren, zoals lampen, afzuiging en andere spullen.

Volharding tot 2021 goedgekeurd

Volharding tot 2021 goedgekeurd
NUMANSDORP - Het goed onderhouden wachtschip ligt in het Jan Blankendok te Hellevoetsluis
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Verhuisregeling voor de Sassenaren
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio