kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Het Palet heropend

Het Palet heropend
OUD-BEIJERLAND - Wethouder Ina van der Werf heeft woensdag het geheel vernieuwde Palet aan de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland heropend. Sinds enkele maanden - vanaf juni om precies te zijn - is Het Palet in handen van zorginstelling Alerimus (voordien van Careyn).

Korendijk: buitenspel met turbines

Korendijk: buitenspel met turbines
PIERSHIL - De provincie heeft de gemeente Korendijk buitenspel gezet met een inpassingsplan voor hoge windturbines langs het Spui bij Piershil.

Wagen volgeladen

Wagen volgeladen
OUD-BEIJERLAND - De kinderen van de Willibrordusschool in Oud-Beijerland hebben vrijdag 17 oktober het jaarlijkse Willibrordusfeest gevierd. Dit jaar stond het feest in teken van de schoenendoosactie van Edukans.

Giga veiling bij PJ

Giga veiling bij PJ
KLAASWAAL - Eenmaal, andermaal, verkocht! Op de veiling van Prinses Juliana uit Klaaswaal. Op vrijdag 28 november organiseert de jeugd van Prinses Juliana voor de eerste keer een PJ Giga veiling. De veilingzaal gaat open om 18.45 uur en de veiling begint om 19.30 uur. Om 19.00 uur is er een inloopconcert van het leerlingenorkest. De veiling zal plaatsvinden in het PJ Muziekcentrum aan de Industrieweg in Klaaswaal.

Politie kamt woning Oud-Beijerland uit na melding schietpartij

Politie kamt woning Oud-Beijerland uit na melding schietpartij
OUD BEIJERLAND - De politie heeft woensdagavond een woning aan de Ranonkelstraat in Oud-Beijerland uitgekamd nadat er een melding was binnengekomen van een schietpartij, dat meldt de woordvoerder van de politie. Eén verdachte is aangehouden.

Strijen raadsbreed voor afsluiten van Bovenweg

STRIJEN - De voltallige Strijense gemeenteraad heeft dinsdagavond een motie voor afsluiting van de Bovenweg aangenomen. Het voorstel was ingebracht door de partijen GroenLinks en VVD.

Politie zoekt door vals geld gedupeerde winkeliers

Politie zoekt door vals geld gedupeerde winkeliers
REGIO - De politie vraagt winkeliers in de Hoeksche Waard die de laatste tijd slachtoffer zijn geworden van betalingen met vals geld, zich te melden.

Manifest voor redding weidevogel

DEN HAAG - De weidevogels dreigen uit het boerenland te verdwijnen. In de afgelopen tien jaar is meer dan de helft van de weidevogels verdwenen. En het agrarisch natuurbeheer door boeren heeft daar geen verandering in gebracht.

Uitstel opening Repair Café in Numansdorp

Uitstel opening Repair Café in Numansdorp
NUMANSDORP - De geplande opening van het vijfde Hoeksche Waardse Repair Café bij Cavent te Numansdorp op 1 november is tot nader order uitgesteld. Ondanks ondersteuning vanuit de vier andere cafés in de regio is het aantal reparateurs te klein voor een geslaagde start.

Nominatie voor jonge directeur Streekmuseum

HEINENOORD - Belle van den Berg, directeur van Streekmuseum Hoeksche Waard in Heinenoord, is genomineerd voor de Prijs Jong Monumententalent 2014. Deze prijs is ingesteld om jonge mensen in de schijnwerpers te zetten, die actief zijn in de erfgoedsector en daarin een opvallende rol spelen.

Oud vs. Nieuw met Custom Jukebox

Oud vs. Nieuw met Custom Jukebox
STRIJEN - Custom Jukebox steekt hits van nu in een oud jasje.

Onder de Wieken eerste ‘Gezonde School’ in Korendijk

Onder de Wieken eerste ‘Gezonde School’ in Korendijk
NIEUW BEIJERLAND - Basisschool ‘Onder de Wieken’ in Nieuw-Beijerland mag zich als eerste school in Korendijk officieel een ‘Gezonde School’ noemen. Wethouder Paul Boogaard onthulde onder het toeziend oog van leerlingen en ouders het felbegeerde vignet dat op de geval van de school hangt.

'Warme kleren' bomen op plein kinderopvang

'Warme kleren' bomen op plein kinderopvang
OUD-BEIJERLAND - Nu de temperatuur aan het dalen is, werken de BSO's van kinderopvang Tante Thea aan een speciaal project.Bomen hebben het tijdens de winterse periode soms zwaar te verduren. Dit bracht de beroepskrachten en kinderen van de BSO op het idee om hier iets aan te doen.

Speelplek opgeknapt of anders opgedoekt

Speelplek opgeknapt of anders opgedoekt
NUMANSDORP - Diverse speelplekken in Numansdorp en Klaaswaal worden binnenkort opgeknapt. Een enkele verdwijnt uiteindelijk zelfs.

afdelingsavond Vrouwen van Nu, Hoeksche Waard Oost

STRIJEN - DE GEBROEDERS BEELDSPRAAK

Dichtbij weerbericht: Voor het laatst richting 20 graden

Dichtbij weerbericht: Voor het laatst richting 20 graden
Voordat november op de kalender verschijnt komende zaterdag, kan het toch nog een keer zeer zacht worden in de Lage Landen. De bijzonder milde wijnmaand oktober sluit dan ook in stijl af. In feite krijgen we een herhaling van pakweg twee weken geleden met een diepe - en bijna zwoele zuidelijke stroming.

Zes genomineerden bij Runner Up-prijs

Zes genomineerden bij Runner Up-prijs
ZUID-BEIJERLAND - Elke twee jaar kennen de leden van Contact Jonge Bedrijven Hollandse Waarden de 'Runner Up'-ondernemersprijs toe aan een jonge ondernemer. De selectieprocedure heeft zes genomineerden opgeleverd, die een presentatie voor een jury mochten houden.

Die helm past ons allemaal

Die helm past ons allemaal
'S-GRAVENDEEL - De brandweerpost 's-Gravendeel heeft zaterdag open dag gehouden, waarbij vooral de jeugd aan zijn trekken kwam. In en om de kazerne aan de Korte Smidsweg waren er diverse activiteiten. Bezoekers konden ervaren wat te doen bij een met rook gevulde woning.

Lekker griezelen

Lekker griezelen
OUD-BEIJERLAND - Zelfs voor de meegekomen volwassenen is het zaterdag even schrikken geweest, bij de vervroegde viering van halloween in speelparadijs Ballorig in Oud-Beijerland. Komende vrijdag is de officiële datum. Er was en echte deejay geregeld en alle lichten gingen uit.

Straat op na afblazen van 'raadpleging'

OUD-BEIJERLAND - De gezamenlijke oppositiepartijen in Oud-Beijerland zijn de straat opgegaan, om de bevolking zelf te raadplegen over de aankomende bezuinigingen.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Open dag aanfluiting bedrijventerrein
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio