De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hellevoetsluis verliest terecht, maar onnodig

Hellevoetsluis verliest terecht, maar onnodig (Foto: strateeg10)
1 / 1
zoom out

HELLEVOETSLUIS - Met 6 punten nam Hellevoetsluis na 3 wedstrijden een gedeelde 2e plaats in, maar in de wedstrijd tegen Binnenmaas, dat met 3 punten uit 3 wedstrijden vooraf een 11e plaats innam, konden de Hellevoeters deze goede start geen vervolg geven.


Dat je eens een wedstrijd verliest kan gebeuren. En als de tegenstander duidelijk beter is, kun je daar vrede mee hebben. Maar wanneer de tegenstander op iedere positie een mindere voetballer heeft lopen en je lijdt dan een kansloze 4-2 nederlaag, dan verlies je niet op basis van kwaliteit, maar zit het ‘m in de instelling en de mentaliteit. En iedereen weet, ‘mentaliteit wint het van kwaliteit, als kwaliteit geen mentaliteit heeft’. In de eerste 15 à 20 minuten werd Hellevoetsluis volledig overlopen door de ploeg uit Maasdam en mocht het van geluk spreken dat het in die fase al niet met 2-0 achter stond. Sterker nog, geheel tegen de verhouding in kwam Hellevoetsluis na 13 minuten op een 0-1 voorsprong, toen een voorzet van Huseyin Yavuzyigitoglu over de doelman in de verre hoek dwarrelde. Lang konden de rood-witten echter niet van deze voorsprong genieten, want 2 minuten later lag de bal al achter Deshney Hoornweg en was de stand weer gelijk (1-1). Na 20 à 25 minuten ging de storm van Binnenmaas liggen en kwam Hellevoetsluis beter in haar spel. Tegen de verhouding in kwamen de mannen van trainer Edwin de Koning echter nog voor rust op een 2-1 achterstand. Aanvoerder Frenk van Gelderen wilde in het strafschopgebied de bal een ram naar voren geven, maar toen hij de bal miste stuitte deze tegen zijn hand. Hoewel de hand niet naar de bal ging wees, de hand van de scheidsrechter toch naar de stip. Doelman Hoornweg was vervolgens kansloos op de inzet, zodat de groen-gelen toch nog met een 2-1 voorsprong konden gaan rusten.

Trainer De Koning besloot in de rust verdediger Kruik te vervangen door aanvaller Hassell, maar het tactisch plan kon binnen 1 minuut al in de prullenbak. De Hellevoeters waren nog niet helemaal bij de les, waardoor Binnenmaas direct na de aftrap voor de 3-1 kon zorgen. Vervolgens mocht Hellevoetsluis de bal hebben en gokte Binnenmaas op de counter. Het lange gras zorgde ervoor dat de bal stroopte en combinatievoetbal lastig was, waardoor Hellevoetsluis veel voor de lange bal koos. Via Hassell kwam het aan de zijkant nog wel een paar keer goed door, maar de ene keer liet de eindpass te lang op zich wachten en als deze wel kwam, was er niemand voor het doel om de bal in te schieten. In de 61e minuut leek Binnenmaas, na een goedlopende aanval, met de 4-1 de wedstrijd te beslissen, maar toch had je het gevoel dat één doelpunt de wedstrijd weer volledig op zijn kop kon zetten. Door een al even ongelukkige handsbal aan de kant van Binnenmaas was het Vincent Mast die in de 81e minuut voor de 4-2 zorgde en als een inzet van Ken Luyendijk in de 86e minuut niet naast maar tussen de palen was gegaan, dan had er voor de Vestingstadbewoners nog meer in gezeten. Nu bleef het bij 4-2 en zakte Hellevoetsluis van de gedeelde 2e naar een 7e plaats op de ranglijst.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 september 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio