De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Slechte start Hellevoetsluis

Slechte start Hellevoetsluis (Foto: strateeg10)
1 / 1
zoom out

HELLEVOETSLUIS - Zoals zo vaak bleek maar weer eens dat er niet zoveel waarde gehecht moet worden aan het spel en de resultaten in de voorbereiding op de competitie. Hoewel Hellevoetsluis een prima voorbereiding achter de rug had, met mooie resultaten en goed spel, was daar in de seizoenouverture tegen Piershil weinig van terug te zien.


De Hellevoeters kwamen niet goed uit de startblokken en binnen een kwartier had Piershil, afgelopen seizoen via de nacompetitie nog strijdend om een plek in de 1ste klasse, al op een 0-3 voorsprong kunnen staan. Dat het slechts bij 0-1 bleef mocht een wonder heten. Na 5 minuten werd er namelijk al gescoord, maar deze goal werd door de goed leidende scheidsrechter Van der Bend, op advies van zijn assistent-scheidsrechter, afgekeurd. In de 15e minuut was het, na nog een aantal kansen gekregen te hebben, toch raak voor de ploeg uit de Hoeksche Waard. Twijfelend optreden van de achterhoede van Hellevoetsluis was daar debet aan. De Brielsestraatwegbewoners, gadegeslagen door burgemeester Junius, toonden karakter en vochten zich terug in de wedstrijd. Een schot op de lat van Ken Luyendijk en een kans van Mierop, die door Wesley Abbo vrij voor de keeper gezet werd, hadden nog niet het gewenste resultaat, maar net na het half uur was het Ken Luyendijk die, op aangeven van Frenk van Gelderen, voor de 1-1 wist te zorgen. Dit was tevens de ruststand.

Op het zonovergoten ING Sportpark gingen de talrijke toeschouwers er in de tweede helft eens goed voor zitten en staan, maar Hellevoetsluis kon niet brengen wat ze in de voorbereiding wel kon. Waar er een week geleden in de beker tegen 1ste klasser Zuidland nog volop kansen gecreëerd werden, lukte dat deze keer niet. Was het de spanning van het eerste optreden voor eigen publiek? Was het de kracht van tegenstander Piershil? Of was de vorm er gewoon niet bij spelers als Hassell, Mierop en Luyendijk, die normaal gesproken het verschil voor de ploeg van Edwin de Koning kunnen maken? Piershil profiteerde in ieder geval optimaal van de mindere dag van de rood-witten en met doelpunten in de 62e en 91e minuut eindigde de eerste competitiewedstrijd in een 1-3 nederlaag voor de Hellevoeters. Een ongelukkige handsbal op de rand van de 16-meter leidde tot een vrije trap, die in één keer achter de doelman werd geschoten, waarbij keeper Hoornweg er niet goed uit zag. De 1-3 in blessuretijd volgde eveneens uit geklungel in de achterhoede, maar de doelpuntenmaker kwam terug uit buitenspelpositie en de treffer had dus geannuleerd moeten worden. Dat deed echter niets af aan de verdiende overwinning van de Hoeksche Waarders. Zo begon Hellevoetsluis opnieuw slecht aan een seizoen 2e klasse en valt het te hopen dat het volgende week, in de uitwedstrijd tegen één van de titelkandidaten Pelikaan, de vorm van de voorbereiding weer te pakken heeft. Dit zal het voorlopig moeten doen zonder nieuwkomer Patrick Struijk, die zijn sleutelbeen brak, en voorlopig is uitgeschakeld. In de eerste helft haakte ook Wesley Abbo al geblesseerd af, maar zijn Remon Haze, Morris Gelderland (gekomen van OVV) en Sander van Pelt (Rozenburg) op de weg terug.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 september 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio