De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Officiële start laatste nieuwbouwfase in Bevershoek

De officiële handeling was het plaatsen van een vloerdeel. (Foto: Arie Pieters)
1 / 4
zoom out
'S-GRAVENDEEL - Donderdag 23 juni was het zover: In de 's-Gravendeelse wijk Bevershoek werd de 'aftrap' gegeven voor de laatste nieuwbouw in deze wijk. Hiermee nadert de ingrijpende herstructurering van Bevershoek haar einde. Met het plaatsen van een vloerdeel door wethouder Van Etten van gemeente Binnenmaas en directeur-bestuurder Pluimer van HW Wonen, die daarbij werden geholpen door de twee toekomstige bewoners, ging de nieuwbouw van deze laatste fase officieel van start.
De woningen die nu in de Oranjestraat gerealiseerd worden zijn alle eengezins-woningen. Officieel betreft het bouwfase 3c/d en fase 2a/b. Deze laatste bouwfase omvat twee blokken van acht woningen en twee blokken van 7 woningen in een halve cirkel om het toekomstig parkje. In totaal bestaat de laatste nieuwbouw in Bevershoek uit dertig woningen. Deels bestemd voor de verkoop en deels huurwoningen. De bouw is in handen van Kroon & De Koning en Kokon Architecten 'tekende' voor het ontwerp. Als alles volgens plan verloopt zullen de woningen in het vierde kwartaal van 2016 worden opgeleverd. Na de officiële handeling werden alle genodigden en toekomstige bewoners uitgenodigd voor een kopje koffie met gebak en later ook nog een hapje en een drankje in het gezellige Partycentrum Concordia. In hun toespraken stonden zowel de wethouder als directeur-bestuurder Pluim stil bij het belang dat de herstructurering heeft voor de leefbaarheid en vitaliteit van de wijk. Wethouder Van Etten bedankte HW Wonen voor de inzet en grootschalige investering in Bevershoek.

Plan voor herstructurering gaat terug naar 2005
De historie van de grootschalige herstructurering van de wijk gaat terug naar het jaar 2005, toen de voormalige Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel (één van de rechtsvoorgangers van HW Wonen) met het plan kwam om het naoorlogse bezit in dit deel van ’s-Gravendeel te herstructureren. Dit zou een grote opwaardering van de wijk betekenen. Hierna volgde een periode waarin vanaf 2006 volop overleg werd gevoerd met de zittende bewoners, vertegenwoordigd in de bewoners-commissie en de toenmalige gemeente 's-Gravendeel. Fase 1A, het eerste deel van de herstructurering van de wijk Bevershoek werd ruim zes jaar geleden afgerond, met de oplevering van het eerste appartementencomplex in de Oranjestraat in de koopsector. De verouderde, in 1954 gebouwde flats in deze straat zijn vervangen. (Destijds de eerste 'hoogbouw' in het dorp). Sindsdien vorderde de herstructurering van de wijk Bevershoek gestaag. Het ging hierbij niet alleen om nieuwbouw, want er werden ook een aantal woningen aan de buitenzijde opgeknapt en te koop aangeboden als zogenaamde kluswoning. Binnenkort zal er een speeltuintje 'verrijzen' en na afronding van de laatste nieuwbouw wordt er bij de flats een parkje gerealiseerd door de gemeente.

Ingrijpend project voor Binnenmaas
De wijk Bevershoek in 's-Gravendeel, in de volksmond ook wel de Oranjewijk of 'De Nest' genoemd, is een wijk die grotendeels gebouwd werd na de Watersnoodramp van 1953. In die periode moest er flink gebouwd worden om de groeiende woningnood het hoofd te kunnen bieden. Maar na een halve eeuw voldeden veel woningen uit die jaren niet meer aan de hedendaagse eisen voor bijvoorbeeld beschikbare woonruimte. Tijdens de herstructurering van de wijk werd er ook gekeken naar het realiseren van extra parkeerruimte. Een groot deel van deze extra parkeerruimte is inmiddels een feit.

Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio