De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Eerste huurders Van der Straatenplein ontvangen sleutels

Gerda Huiskamp (links) overhandige namens HW Wonen de sleutels (Foto: Arie Pieters)
1 / 3
zoom out
MIJNSHEERENLAND - Afgelopen donderdag 23 juni was het een feestelijke dag voor de nieuwe huurders van de gloednieuwe appartementen aan het Van der Straatenplein in Mijnsheerenland. De officiële eerste sleutels werden daar door Gerda Huiskamp van HW Wonen uitgereikt aan de eerste drie huurders; (v.l.n.r.) mevrouw Middelhoek, mevrouw Van der Kolk en mevrouw Belder-Dolman.
De nieuwe huurders kregen van de aannemer een tray vol met schoonmaak spulletjes en door HW Wonen werden ze verrast met een fraai boeket bloemen. Ook voor de overige huurders was er trouwens een 'fleurige' verrassing. De oplevering van de appartementen, die deels gevestigd zijn boven de nieuwe supermarkt, markeert feitelijk de afronding van fase 1 van het 'nieuwe Dorpshart' van Mijnsheerenland. In totaal zijn er boven de supermarkt 20 appartementen, waarvan er 5 voor de verkoop en 15 voor de verhuur zijn bestemd. Inmiddels zijn deze ook allemaal verhuurd. Het betreft hier zogenaamde sociale huurwoningen. Het zijn ruim opgezette appartementen, die zich op letterlijk een steenworp afstand bevinden van het binnenkort te realiseren multifunctionele centrum. De eerste paal voor dit unieke centrum werd kort geleden, op 1 juni, reeds geslagen. De verkoop van de 5 koopappartementen is in handen van MarQuis Makelaars: http://www.marquis.nl/

Nieuw 'Dorpshart'
Het MFC (multifunctionele centrum) vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpshart. In het MFC komen straks heel veel verschillende functies onder één dak. Het gaat om de bassischolen De Boomgaard en De Molenwiek, de peuterspeelzaal van Spelenderwijs, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kibeo, de bibliotheek, de jongerensoos van Welzijn Hoeksche Waard, ontmoetingsruimten, huurappartementen, sporthal, een welzijnssteunpunt van Zorgwaard en het consultatiebureau van Careyn. Wie in het nieuwe 'Dorpshart' komt te wonen heeft dus veel voorzieningen bijna naast de deur en daarnaast komt er, zoals eerder gezegd, een nieuwe supermarkt. Sportvoorzieningen/sportvelden bevinden zich letterlijk op loopafstand van alle nieuwbouw in het 'Dorpshart'. De nieuwbouw in het 'Dorpshart' draagt er aan bij dat de vitaliteit van het dorp Mijnsheerenland versterkt zal worden.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio