De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

AVP nieuwsbrief – No. 51 – juni 2016

peetouder Ria met weesje "Kenia". (Foto: Ko Augustijn voor Augustijn Video Productions (AVP))
1 / 1
zoom out
OUD BEIJERLAND - Een nieuwe AVP film is in de maak met als onderwerp peetouders en weesolifanten in Kenia. “Foster Parents” ofwel peetouders.

AVP film “Foster Parents“.

INTRODUCTIE:
Een nieuwe AVP film is in de maak met als onderwerp peetouders en weesolifanten in Kenia. “Foster Parents” ofwel peetouders. Anders dan bij de klassieker “TRUST”, die nog steeds verkrijgbaar is, ligt het accent nu op de ervaringen van de peetouders. De peetouders werden gevolgd op 3 verschillende locaties. Daar werd vastgelegd wat zij beleefden tijdens hun bezoek, hoe zij omgingen met de weesolifanten en hoe de olifanten op hen reageerden.


NAIROBI:
In Nairobi bezoeken de peetouders de opvang zelfs twee maal. Van 11 tot 12 met publiek en in de namiddag uitsluitend op afspraak. Peetouders krijgen het exclusieve voorrecht om de weesjes te volgen wanneer zij uit de bush komen gerend. Ze krijgen volop de gelegenheid om de weesjes van heel dichtbij te fotograferen, te filmen of gewoon te bekijken. Ook een jonge giraf en een paar struisvogels zijn hier gehuisvest. Als de rust rond zes uur terugkeert bij de nachtverblijven vertrekken de peetouders. Een bijzondere ervaring rijker.

ITHUMBA:
Ithumba is een gebeurtenis op zich. Ver van de beschaafde wereld bevindt zich het tentenkamp van Sheldrick. Bij helder weer is hiervandaan zelfs de 200 km verderop gelegen Kilimanjaro te zien. Op een steenworp afstand is de palissade. De peetouders zijn erbij als de wezen in kleine groepen terugkomen uit de bush. Nog indrukwekkender is het om daar ‘s ochtends vroeg al te zijn. Ex-wezen staan in het donker te wachten op hun vrienden. Adembenemend kleurt de lucht als de hekken opengaan. Peetouders worden begroet door de ex-wezen. Er wordt over en weer volop geknuffeld en gestreeld. Ook tussen olifant en peetouder. Na ontbijt in het kamp, een openlucht douche en een korte pauze gaan de peetouders weer op pad om de weesjes op te wachten bij de modderpoel. Onderweg toont ex-wees Wendi haar net geboren kalfje “Wiva“. Bij de modderpoel lopen de peetouders vrijelijk tussen 8o olifanten. Ze zijn overal! Wezen, ex-wezen en kolossale wilde olifanten treffen elkaar voor een modder- en stofbad. Unieke foto en filmmogelijkheden!

VOI:
De fameuze rode olifanten van Tsavo grazen vlakbij het rehabilitatie centrum van Voi. Na schriftelijke toestemming van Sheldrick is de opvang uitsluitend voor peetouders te bezoeken in de namiddag. Peetouders worden warm onthaald en uitgebreid rondgeleid. Na bezoek aan de graven van Dida en Shimba krijgen de weesjes melk. Het bijtgrage zebraatje en contact met een pas binnengekomen elandkalfje is vertederend. De bevlogen Julius vertelt volop over de olifanten. Ook hier staan de peetouders weer tussen de olifanten. Voor de bezoekers is het wel zaak HEEL te blijven tussen al die zwaargewichten. Ze zijn nu eenmaal wat zwaarder dan de gemiddelde peetouder.

COMMENTAARSTEM:
Weer tekende William Mackie voor het Engelstalige commentaar bij de film. Bill is een ervaren stemacteur die de film als het ware draagt. De film wordt Nederlandstalig ondertiteld.

STILLS:
Vooruitlopend op het uitbrengen van AVP film ”Foster Parents” zijn beelden uit de film beschikbaar op URL:http://www.augustijnvideoproductions.nl/fotos/weesolifanten-beelden-uit-avp-film-foster-parents/

BESTELLEN:
Reservering van de DVD staat garant voor tijdige ontvangst van een exclusieve peetouderfilm; “Foster Parents”. Gebeurtenissen van peetouders en weesolifanten bij de David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) in Kenia.

CONCLUSIE:
Voor peetouders is een bezoek aan de weesolifanten onbetwist een geweldige ervaring. De film zal ongetwijfeld goede herinneringen doen oproepen. Voor aspirant peetouders en geïnteresseerden geeft de film een goed beeld van wat hen te wachten staat.

Voor allen geldt; steun de weesolifanten in Kenia!

vr.gr.
Ko Augustijn


http://www.augustijnvideoproductions.nl
Augustijn Video Productions (AVP) | Facebook
Ko Augustijn | Facebook
Ko Augustijn – Nederland | LinkedIn

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 20 juni 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio