De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Eerste symbolische paal multifunctioneel centrum Mijnsheerenland de grond in

De schooljeugd hielp dapper mee met de eerste paal! (Foto: Arie Pieters)
1 / 5
zoom out
MIJNSHEERENLAND - Het was een feestelijke dag, afgelopen woensdag 1 juni in het centrum van Mijnsheerenland. In het Dorpshart ging de eerste officiële paal voor het multifunctionele centrum de grond in. Even na 11.00 uur zorgden wethouder Arie Mol, de directeur-bestuurders Luc van Heeren (ACIS), Bert Tuk (CSG De Waard) en Ben Pluimer (HW Wonen) er voor dat de eerste symbolische paal in de kleigrond verdween. Hierbij werden zij dapper geassisteerd door leerlingen van de beide basisscholen in het dorp.
Voor de kinderen van de openbare basisschool De Boomgaard en christelijke basisschool De Molenwiek was het een extra feestelijke ochtend, want zij mochten ook nog een zelf gecomponeerd liedje ten gehore brengen. Daarna werd de jeugd getrakteerd op door de Plus verstrekte ijsjes. Het weer gooide gelukkig geen roet in het eten, want een goed uur voor de symbolische eerste paal werd geslagen brak de zon door en verdwenen de grijze regenwolken. De basis voor dit unieke centrumplan werd bijna tien jaar geleden gelegd. Alle bestuurders stonden daar in hun korte toespraken nog even bij stil. Hoewel de realisatie dus flink wat tijd heeft gekost, was iedereen het er over eens dat dit er ook voor heeft gezorgd dat er nu een afgewogen en goed doortimmerd plan is voor het Dorpshart. De realisatie van het fraaie multifunctionele centrum zal, als het eenmaal gereed is, dan ook vast voor een stevige impuls zorgen voor de vitaliteit van het dorp Mijnsheerenland.

Bibliotheek, huurappartementen en peuterspeelzaal
Bouwbedrijf Boot uit Breda bouwt in opdracht van gemeente Binnenmaas, HW Wonen en de schoolbesturen ACIS en CSG De Waard het multifunctionele centrum (MFC) in het nieuwe Dorpshart van Mijnsheerenland. Het MFC vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpshart. In het MFC komen straks heel veel verschillende functies onder één dak. Het gaat om de bassischolen De Boomgaard en De Molenwiek, de peuterspeelzaal van Spelenderwijs, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kibeo, de bibliotheek, de jongerensoos van Welzijn Hoeksche Waard, ontmoetingsruimten, huurappartementen, sporthal, een welzijnssteunpunt van Zorgwaard en het consultatiebureau van Careyn. Het ontwerp voor het MFC is in overleg met alle partijen gemaakt door architectenbureau Roos-Ros uit Oud-Beijerland. Als alles volgens plan verloopt is het MFC in de zomer van 2017 klaar en kunnen de schoolkinderen na de zomervakantie het nieuwe lesjaar in hun nieuwe school beginnen. Na de officiële handelingen op de bouwplaats werden alle genodigden uitgenodigd voor een kop koffie, een hapje en een drankje in Restaurant Binnenmaas. Op de websites www.binnenmaas.nl (onder wonen-en-leven/dorpshart-mijnsheerenland) en op www.hwwonen.nl kan men het laatste nieuws over de ontwikkelingen op deze locatie volgen.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio