De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Feestelijke laatste steen seniorenwoningen Maasdam

De laatste steen werd geplaatst door wethouder Van Etten (links) en directeur-bestuurder Pluimer. (Foto: Arie Pieters)
1 / 5
zoom out
MAASDAM - In Maasdam was het afgelopen donderdagmiddag 12 mei een feestelijke middag voor de toekomstige bewoners van de seniorenwoningen, die momenteel gebouwd worden in de burgemeester Groeneveld de Katerstraat. Wethouder Van Etten van Binnenmaas en directeur-bestuurder Ben Pluimer van HW Wonen metselden daar de officiële laatste steen in één van de gevels.
De acht grondgebonden seniorenwoningen die eerder aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat 52 t/m 66, tussen de Sportlaan en de Spuistraat stonden, zijn begin dit jaar gesloopt. Ze gaan plaatsmaken voor acht nieuwe, levensloop bestendige 55-plus woningen. De realisatie van deze nieuwe seniorenwoningen maakt deel uit van het plan voor meer nieuwbouw in Maasdam. Eerder, einde 2015, werden in de Juliana- en de Noordstraat ook al seniorenwoningen opgeleverd. Maasdam is één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Binnenmaas, maar het is er nog steeds prettig wonen. Iets waar ook wethouder Van Etten in zijn toespraak nog even bij stil stond. En dankzij de nieuwbouw in de Juliana- en Noordstraat en nu in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat, is het ook voor senioren weer aantrekkelijker om er lang te blijven wonen. Dat sommige ouderen dit bijzonder graag doen bleek al tijdens de oplevering van de woningen in o.a. de Julianastraat. Enkele bewoners van de daar gebouwde seniorenwoningen woonden al een halve eeuw in het centrum van het dorp.

Zwijgzame 'bouwvakkers' overhandigden laatste steen
De feestelijke middag werd opgeluisterd door de pantomime spelers van 'Turn Up'. Na een grappig en onderhoudend optreden van de zwijgzame 'bouwvakkers' overhandigde één van hen de officiële laatste steen aan wethouder Van Etten. Vervolgens zorgde deze er gezamenlijk met directeur-bestuurder Pluimer voor dat die vakkundig werd ingemetseld. Hierna werden alle genodigden, waaronder ook vrijwel alle toekomstige huurders uitgenodigd voor een hapje en een drankje en koffie met gebak in Petit Restaurant Joep. Ook de nieuwe seniorenwoningen zijn, net als de eerder opgeleverde woningen in de Juliana- en Noordstraat ruim van opzet. De nieuwbouw is op nauwelijks meer dan een steenworp afstand van de plaatselijke supermarkt. Als alles volgens plan verloopt kunnen de nieuwe huurders nog voor de bouwvak vakantie de sleutel van hun woning ontvangen. Er is op dit moment nog één woning beschikbaar. Informatie over de nieuwbouw in Maasdam is te vinden op: http://www.hwwonen.nl/


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio