kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Sneller herstel door juiste behandeling sportblessure

1 / 1
zoom out

Sporten is goed voor je. Het voorkomt overgewicht, vermindert de kans op hart- en vaatziektes en wie regelmatig sport voelt zich fitter. Alleen neemt met sporten wel het risico op blessures toe. Die zijn er in allerlei gradaties. Niet allemaal even ernstig, wel altijd heel vervelend. Maar met de juiste behandeling, ben je er zo snel mogelijk weer vanaf. 

Vooral bij recreatieve sporters ligt het aantal blessures in de zomer hoger dan in de winter. “Mensen willen met mooi weer toch naar buiten. En dat ‘zwembandje’ moet er af. Als ze vorige jaar na een seizoen trainen acht kilometer konden hardlopen, beginnen ze dit jaar vaak weer met die afstand. Ook als ze maanden niks gedaan hebben. Dan krijg je snel klachten.” Dat zegt Marja Mulder, sportfysiotherapeut bij het Beweegcentrum in Winschoten en gespecialiseerd in aan sport gerelateerde klachten. “Wij richten ons op de preventie en behandeling van sportblessures. Wij behandelen sporters met acute klachten, maar ook mensen met chronische aandoeningen die weer willen gaan bewegen.” 

Blessures voorkomen 
Volgens Marja ontstaan blessures vaak door een combinatie van factoren. “Denk aan een hardloper die verkeerde schoenen draagt én zijn voeten niet goed neerzet. Wij behandelen uiteraard de klacht, maar adviseren mensen ook hoe ze blessures kunnen voorkomen. Soms al voordat ze gaan bewegen. Vooral mensen die een tijd niets gedaan hebben en dan weer beginnen met sporten. Die kunnen we onderzoeken en op basis van hun lichamelijke gesteldheid een bepaalde sport adviseren of juist ontraden. Daar kun je een hoop blessures mee voorkomen. Sporten vergroot de kans op blessures, maar met enige kennis over je eigen lijf, bewegen, belasten en sporten kun je die kans flink verkleinen.”

Sneller herstellen
Mensen die met een blessure bij een sportfysiotherapeut komen, worden eerst goed onderzocht. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Marja: “Wij maken daarbij steeds meer gebruik van online mogelijkheden. Dat werkt heel goed bij deze groep; sporters zijn over het algemeen gemotiveerde mensen die graag vooruit willen. Ze krijgen een schema met oefeningen die ze kunnen uitvoeren waar en wanneer ze willen. Daarna komen ze nog maar een paar keer bij ons langs, het meeste contact gaat via de mail. Dat is voor de patiënt veel makkelijker. Het scheelt een hoop tijd en dus geld. En mensen zijn in de regel sneller van hun klachten af.” Lees meer informatie over sportfysiotherapie.

Iets voor jou? 
Heb jij een blessure waar je zo snel mogelijk van af wilt? Neem contact op met de Menzis Zorgadviseur. Die weet precies waar je een TopZorg sportfysiotherapeut vindt en hoe de vergoeding geregeld is. Bel 088 222 42 42 (op werkdagen van 08.30 tot 19.00 uur) of stel uw vraag online aan de Menzis Zorgadviseur. 


0 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio