De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Behandeling voor chronische longpatiënten voortaan grotendeels thuis

Behandeling voor chronische longpatiënten voortaan grotendeels thuis
Chronische longpatiënten in Oost-Nederland krijgen hun behandeling voortaan zo veel mogelijk thuis. Via de nieuwe dienst COPD InBeeld worden zij op afstand gemonitord door het ziekenhuis en de thuiszorg. Dat maken het Slingeland Ziekenhuis, zorgorganisatie Sensire, zorginnovatiebedrijf FocusCura en zorgverzekeraar Menzis vandaag bekend.

Meerkoet en Maatvast op zoek naar AED’ers

Meerkoet en Maatvast op zoek naar AED’ers
LISSERBROEK - De Meerkoet en Maatvast zijn op zoek naar mensen die overweg kunnen met een AED. Aanleiding van de zoektocht is een nieuw plan om de aanwezige AED, die momenteel in het dorpshuis hangt, te verplaatsen naar een buitenkast.

Helpende hand voor jonge mantelzorgers

Helpende hand voor jonge mantelzorgers
Een jong en en onbezorgd leven is niet voor elke jongere weggelegd. Een deel van hen komt al vroeg in aanraking met mantelzorg. Zoals Bo uit Rijsenhout. Zij krijgt ondersteuning vanuit het project Jong en Zorgend.

Kind kan zichzelf zijn bij De Paradijsvogel

Kind kan zichzelf zijn bij De Paradijsvogel
ZWAANSHOEK - Aan het begin van de Spieringweg, bijna tegen Hoofddorp aan, ligt verscholen achter het groen een oude niet meer in bedrijf zijnde boerderij. Hier is stichting De Paradijsvogel te vinden.

Nieuwe tandarts heeft ruimte voor patiënten

Nieuwe tandarts heeft ruimte voor patiënten
NIEUW-VENNEP - De vestiging Nieuw-Vennep van Tandartsenpraktijk Haarlemmermeer (te vinden in de Westerkim) heeft versterking gekregen van tandarts Sander Sjollema.

Therapeuten geven workshop over PRI

Therapeuten geven workshop over PRI
NIEUW-VENNEP - Therapeuten Manuela Zeilstra en Eric Otto geven donderdag 9 juni een interactieve workshop over de Past Reality Integration (PRI).

Tv-rechter ambassadeur voor Buurtbemiddeling

Tv-rechter ambassadeur voor Buurtbemiddeling
Meester Frank Visser, vooral bekend als de rechter uit het tv-programma De Rijdende Rechter, wordt de nieuwe ambassadeur van Buurtbemiddeling, dat in Haarlemmermeer wordt aangeboden door Meerwaarde.

Stichting Meerkracht: 'Bundeling is goed voor patiënt'

Stichting Meerkracht: 'Bundeling is goed voor patiënt'
NIEUW-VENNEP - Stichting Meerkracht heeft dinsdag 3 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend met Zorg en Zekerheid, met als doel het optimaliseren van de eerstelijns zorg in heel Haarlemmermeer-Zuid. In het bijzonder daar waar het chronische zorg betreft, bijvoorbeeld bij COPD, astma, hart- en vaatziekten, depressie en angst en ouderenzorg.

Vervolgonderzoek naar ultrafijnstof Schiphol

Vervolgonderzoek naar ultrafijnstof Schiphol
Er komt een vervolgonderzoek naar de mogelijke schade door ultrafijnstof in de omgeving van luchthaven Schiphol. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma de Tweede Kamer laten weten.

Organisatie vierdaagse steunt het goede doel

Organisatie vierdaagse steunt het goede doel
NIEUW-VENNEP - De organisatie van de avondvierdaagse brengt dit jaar een speciaal goed doel onder de aandacht: de Stichting Stop Hersentumoren.nl. Mascotte van deze stichting is Buddy de pinguïn, hij zal vaak te zien zijn tijdens de vierdaagse, die overigens dit jaar plaatsvindt vanaf dinsdag 7 juni.

Collecte voor Hartstichting

NIEUW-VENNEP - In Nieuw-Vennep gaan in de week van 17 tot en met 23 april vrijwilligers op pad om langs de deuren geld op te halen voor de Hartstichting.

Babymassage in Mama Café

LISSERBROEK - In het Mama Café in dorpshuis De Meerkoet wordt woensdag 6 april een workshop babymassage gegeven. Deze is bedoeld voor ouders van baby's van 8 weken tot ongeveer 9 maanden oud.

Co Beukema spreekt bij Boerengeluk

NIEUW-VENNEP - Mantelzorgers uit de regio Amstelland en Haarlemmermeer zijn dinsdag 19 april welkom tijdens een mantelzorgcafé over het onderwerp Mantelzorg en werk. Deze vindt plaats bij Zorgerf Boerengeluk aan de Rijnlanderweg 1547a.

Inloop voor vragen over zorg en wonen

NIEUW-VENNEP - Inwoners van Nieuw-Vennep vanaf 65 jaar en ouder en/of hun mantelzorgers, maar chronisch zieken en gehandicapten, zijn iedere dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur welkom op het inloopspreekuur in het Ontmoetingscentrum.

Open dag in zorgcentrum Zomerpark

NIEUW-VENNEP - Zorgcentrum Cordaan In het Zomerpark doet dit jaar opnieuw mee aan de jaarlijkse open dag van Zorg en Welzijn. Zaterdag 19 maart opent het zorgcentrum haar deuren voor belangstellenden.

Stelling: Gemeente heeft zorgtaken onder controle

Stelling: Gemeente heeft zorgtaken onder controle
De gemeente heeft sinds vorig jaar een heleboel zorgtaken overgenomen van het Rijk. Dit houdt in dat gemeenten tegenwoordig zelf verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen.

Wijkverpleger krijgt uniek mandaat

Wijkverpleger krijgt uniek mandaat
Wethouder Tom Horn snijdt de taart tijdens een bijeenkomst met wijkverpleegkundigen. Zij kunnen sinds maandag 14 maart aan het werk met een uniek mandaat, waarmee zij als externe professional de uitvoerder worden van gemeentelijke zorgtaken.

Aandacht voor nieuwe vrijwilligers Meerwende

BADHOEVEDORP - Zorgcentrum De Meerwende is op zoek naar vrijwilligers. De bewonersraad organiseert daarover woensdag 16 maart een informatiemiddag. Een dag later is er de Dag van de Zorg. Tijdens deze open dag  staat het onderwerp 'vrijwilligers' eveneens centraal.

Longfonds zoekt collectanten voor de wijk Overbos in Hoofddorp

HOOFDDORP - Doe ook mee met 40.000 anderen en collecteer in de week van 23 t/m 28 mei 2016 voor het Longfonds (voorheen Astma Fonds)!

Lopen in de strijd tegen Lyme

Lopen in de strijd tegen Lyme
RIJSENHOUT - Op de Utrechtse Heuvelrug vindt zaterdag 9 april een bijzondere sponsorloop plaats van ruim zeventig teams van chronische patiënten met de ziekte van Lyme. Ook de Rijsenhoutse Lyme-patiënte Marleen Groeneveld zal daar met haar team 'Miles for Marleen' aan deelnemen.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio