De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kom in de kas in Rijsenhout

1 / 1
zoom out

HAARLEMMERMEER - Dit jaar wordt het Kom in de Kas-evenement gehouden in Rijsenhout. Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april zetten acht kwekerijen hun deuren open.

De grote publiekstrekker is dit jaar kwekerij Looije zijn. Dit is een grote kwekerij waar kleine honingtomaten worden gekweekt. Voor de regio Aalsmeer is dit de eerste keer dat er een tomatenkwekerij meedoet. Wat bijzonder is dat bezoekers ook de kas in mogen. Om allerlei virussen buiten te houden, wordt er een plastic tunnel in de kas gebouwd. Van uit deze tunnel is er uitzicht op de zeer indrukwekkende planten.

Kamerplanten
Maar de overige kwekerijen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo is er een rozenkwekerij met een groot assortiment aan kleuren en soorten. Ook is er een kwekerij die jonge groene planten opkweekt. Veel vragen over kamerplanten kan men hier stellen.

Maar er is meer, zo zijn er hortensia's, gardenia's en niet te vergeten de bouvardia's, een bloem die veel in bruidswerk wordt gebruikt. Ook kunnen bezoekers uitleg krijgen over weefselkweek en zijn er snijbloemen te zien. Voor kinderen is er een aantal gratis attracties, zoals: poffertjes, schminken, springkussen, plantjes oppotten en workshop schilderen. De entree en het parkeren zijn gratis.

Op beide dagen zijn de kwekerijen open van 10.00 tot 16.00 uur. Het gebied ligt aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout. Meer informatie staat hier.


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio