De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Provincie wil grond Chipshol laten onteigeningen

1 / 1
zoom out

SCHIPHOL - De provincie heeft het ministerie van Infrastructuur & Milieu gevraagd om de gronden van Chipshol te onteigenen. Noord-Holland is er bang voor dat het omleggen van de N201 vertraging gaat oplopen. Het ministerie is het eens met de provincie en is de procedure gestart om de gronden van Chipshol langs de N201 tussen Schiphol-Rijk en Rozenburg vrij te krijgen.

De provincie geeft aan dat het niet anders kon. De onderhandelingen over verkoop van de gronden zaten al jaren in een impasse. En omdat er geen schot in de zaak kwam, heeft Noord-Holland nu het verzoek ingediend. Langer wachten betekent namelijk dat er mogelijk vertraging ontstaat bij de realisatie van de nieuwe N201. En dat kan miljoenen euro’s gaan kosten.

Een oplossing blijft mogelijk
De provincie blijft bereid om tot overeenstemming te komen. Tot op heden is dat niet gelukt omdat de vraagprijs en het bod te ver uit elkaar lagen. Om vertraging te voorkomen, is de provincie genoodzaakt nu ook de onteigeningsprocedure op te starten.

De nieuwe N201
De gronden zijn nodig voor het deelproject ‘Omlegging Schiphol-Rijk’ van de nieuwe N201. Als de Omlegging Schiphol-Rijk niet in gebruik genomen kan worden, moet het verkeer van en naar Schiphol-Rijk voor langere tijd nog gedeeltelijk gebruik maken van de bestaande infrastructuur. Dit heeft nadelige gevolgen voor de omgeving, zo zijn er bijvoorbeeld bouwplannen voor het gebied.

De hele onteigeningsprocedure kan ruim 2 jaar gaan duren.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio