kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Geldstraf voor chauffeur en coffeeshophouder

HOOFDDORP - Op 15 oktober 2011 krijgt de politie een melding dat er op een woonadres in Hoofddorp gehandeld wordt in weed.

Op 22, 23 en 24 november vindt er cameraobservatie plaats bij de woning van de 44-jarige Marcel D. Op 23 november stopt er een Volkswagen Golf, waarna de bestuurder en Marcel D. naar buiten komen met een vuilniszak. Marcel ontkent ter zitting op 6 maart tegenover de politierechter dat er hennep in de zak zou hebben gezeten. De rechter houdt Marcel voor dat er bij diverse doorzoekingen hennepresten zijn aangetroffen in tassen en in een auto.

Marcel is eigenaar van coffeeshop Willie Wortel in Haarlem. Hij heeft daar een vergunning voor en mag 500 gram voorraad hebben. Marcel geeft aan dat het wel kan kloppen dat er hennepresten zijn aangetroffen. 'Ik moet mijn winkel bevoorraden en daarvoor gebruik ik de tassen en de auto. 'We hebben te maken met het aloude probleem, we mogen wel verkopen maar onze winkel niet bevoorraden. Een krom beleid', aldus een verbolgen Marcel die wil dat de rechter en officier een signaal afgeven naar Den Haag. 'Ik wordt verplicht om de handel op verschillende plaatsen op te slaan, want niemand met een coffeeshop kan werken met een voorraad van 500 gram.'

Ook de 40-jarige Peter D. moet zich verantwoorden. Hij verrichtte op 3 januari 2012, naar eigen zeggen, een vriendendienst voor Marcel door 890 gram hennep te vervoeren omdat Marcel ziek was. Hiervoor zou hij 25 euro benzinekosten ontvangen. Peter bekent dit en heeft er niets aan toe te voegen.

Zowel de rechter als de officier van justitie bevestigen dat er sprake is van een krom beleid en achterdeurproblematiek en houden daar ook rekening mee. De discussie hierover dient echter niet hier plaats te vinden, aldus de rechter. Marcel D. wordt veroordeeld tot een geldstraf van 2.000 euro, geheel voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Peter D. wordt tot een geldstraf van 500 euro, eveneens geheel voorwaardelijk, veroordeeld, ook met een proeftijd van twee jaar.


4 REACTIES
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Ik wil statushouders helpen integreren
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio