De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Beusenberg viert feestje na uitspraak rechter

1 / 1
zoom out

HOOFDDORP - Rinus Beusenberg heeft bij het Amsterdamse gerechtshof een slagje gewonnen in zijn slepende kwestie met de gemeente. Een door hem aangevraagde herzieningsprocedure wordt gestart. Beusenberg liet met een feestmuts donderdag zien blij te zijn met de uitspraak.

Beusenberg vertelde tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad een telefoontje ontvangen te hebben van zijn advocaat, Harry van Schie. 'Hij meldde mij vanmiddag dat de gemeente Haarlemmermeer, het college, veroordeeld is voor het plegen van bedrog op alle punten.' De SRH'er diende 'als traktatie aan het college' een motie van wantrouwen in en verliet daarna snel de raadzaal. 'Ik ga nu naar huis, het vieren met mijn kinderen. Dit heeft allemaal lang genoeg geduurd', brieste Beusenberg.

Alleen uit eigenbelang
Het ongepaste wegloopgedrag van Beusenberg werd begrijpelijkerwijs niet gewaardeerd door de gemeenteraad, waar veel nee-schuddende hoofden vielen te tellen. GroenLinks-raadslid Herman Tuning riep Beusenberg na dat het 'wel weer duidelijk is' waarom hij in de gemeenteraad zit, uit eigenbelang. Volgens de burgemeester is er absoluut geen sprake van een veroordeling. 'Het betreft hier enkel het heropenen van een procedure waar de heer Beusenberg om gevraagd heeft. Bovendien een zaak die Beusenberg persoonlijk aangaat. De zaak hoeft hier dus niet verder te worden besproken', vond Theo Weterings, die daarmee de discussie beëindigde.

Miljoeneneis
De fractievoorzitter van SRH is stellig van mening dat Haarlemmermeer informatie heeft achtergehouden in rechtszaken over bedrijventerrein De Liede bij Vijfhuizen. Het hof gaat zich binnenkort nogmaals inhoudelijk uitspreken over de kwestie, daarna volgt hoogstwaarschijnlijk een procedure over de hoogte van de schadevergoeding. Beusenberg zal vele miljoenen eisen van de gemeente.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio