De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Haagse rockers maken rockopera voor Wubbo Ockels

(Foto: PBII)
1 / 1
zoom out

DEN HAAG - De Haagse Rockband PBII komt met een bijzondere rockopera over Wubbo Ockels. De bedoeling van de opera is mensen aan het denken zetten over het behoud van de aarde, geïnspireerd op Wubbo Ockels en zijn dromen.

“Heel lang hebben wij getwijfeld ove reen gsechikt onderwerp voor een nieuwe ROCKopera”, zo laat PBII weten. “Totdat we werden gewezen op de laatste woorden van Wubbo Ockels. Deze woorden grepen ons enorm bij de keel. Hier moesten we wat mee! We hebben contact gelegd met de weduwe van Wubbo, Joos Ockels en hun dochter, Gean. Zij vinden het geweldig dat we op deze manier Wubbo’s gedachtegoed levend willen houden en staan compleet achter het initiatief. Wubbo richtte met anderen in 2011 de organisatie ‘Happy Energy’ op om de samenleving positief te inspireren tot een meer leefbare wereld. Dit is dan ook precies de boodschap die wij met deze nieuwe Rockopera willen uitdragen: RockET! the dreams of Wubbo Ockels.” 

RockET! is een mix van live rockmuziek, geprojecteerde animatiebeelden, hilarische filmfragmenten met onder andere prominente Nederlanders en meeslepend theaterspel door twee actrices én een acteur van tien jaar. In de film- en animatiebeelden, die grotendeels de fantasie/droom van de elfjarige Thomas vertalen, zien we vooral hoe de wereld in paniek reageert op het vastzitten van twee vrouwen in de ruimte en hun naderende dood. We zien op hilarische wijze hoe de wereld (de media) er op duikt. We zien de meest uiteenlopende acties ontstaan, we zien het ene (falende) reddingsplan na het andere. We zien samenwerking op aarde, verbroedering ontstaan om een probleem dat de wereld ‘raakt’, op te willen lossen. Het is absurdistisch en uitvergroot. Maar deze (overtrokken) beelden van wereldse hysterie die ook mooi de bereidwilligheid van mensen laat zien om wel degelijk te willen doen, zijn wel ‘verdacht’ herkenbaar. Daardoor zal het ‘vijf voor twaalf’-besef, hoewel met humor en lichtheid gebracht, wél bij het publiek worden aangewakkerd, zo legt PBII uit.

De voorstelling zal onder andere te zien in De Boerderij in Zoetermeer, het Parktheater in Alphen aan den Rijn en uiteraard ook de Space Expo in Noordwijk. De eerste voorstelling staat gepland op 1 april dit jaar.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 februari 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »