De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

1e plaatsingswedstrijd NK trampolinespringen 2013

ZOETERMEER - Op zaterdag 6 april werd in Hoogezand de eerste plaatsingswedstrijd gehouden in de klasse A en B voor het NK trampolinespringen individueel en synchroon. Ook Pro Patria was met een aantal spring(st)ers vertegenwoordigd. Dit jaar wordt het NK gehouden in Ahoy op 15 en 16 juni.

Individueel

In de klasse A Senior Heren sprongen namens Pro Patria Orlando en Fernando Götschin, Maxim van Zeijl en Yorick Boone. Fernando wist met zijn verplichte en eerste keuze oefening de hoogste score te halen. Met een tweede score in de laatste keuze oefening haalde hij vervolgens het goud binnen op ruime afstand van de nummer 2. Yorrick haalde voor zijn tweede keuze oefening een vierde score en eindigde daarmee op de vijfde plaats. Orlando behaalde voor zijn tweede keuze oefening de hoogste score met een moeilijkheid van 13,5, maar eindigde helaas als zesde omdat hij de eerste keuze oefening niet uit wist te springen. Maxim stond na de verplichte oefening tweede, maar wist helaas beide keuze oefeningen niet uit te springen waardoor hij als achte eindigde.

In de klasse A Senior Dames werd Pro Patria vertegenwoordigd door Jaimy van Zundert en Ashley Kuijper. Jaimy had wat problemen tijdens haar eerste keuze oefening maar eindigde in totaal op een vijfde plaats. Ashley eindigde op de negende plaats. Beide dames spongen met een iets lagere moeilijkheid dan de top van het klassement maar wisten toch knap een aantal dames die met een hogere moeilijkheidsgraad sprongen voor te blijven.

In de klasse A junior Meisjes sprongen Melanie van Duin en Jackie Lionahr mee namens Pro Patria. Melanie kwam terug van een blessure en sprong nog met aangepaste oefeningen. Desondanks lukte het haar toch om aansluiting met de top te vinden en eindigde zij met minimale achterstand op de vierde plaats. Jacky begon de wedstrijd uitstekend door voor haar verplichte en eerste keuze oefening de hoogste score te halen. Helaas kwam zij in haar tweede keuze oefening ten val waardoor zij als tiende eindigde.

In de klasse B Junior Meisjes deed alleen Sharona Westenberg mee namens Pro Patria. Helaas werd haar verplichte oefening halverwege afgekeurd waardoor zij uiteindelijk als negende eindigde.

In de klasse B Jeugd Meisjes streden namens Pro Patria Nadia La Vos en Esmee v.d. Beukel mee voor het ere metaal. Nadia en Esmee deden vorig jaar nog mee in de C klasse. Deze klasse is met 17 deelneemsters één van de zwaarste klassen. Tijdens de wedstrijd lagen met name in de top de scores dicht bij elkaar. Beide dames deden goed mee in de top waarbij Nadia voor haar tweede keuze zelfs de hoogste score wist te noteren. Zij eindigde daarmee op de derde plaats en pakte knap het brons. Esmee eindigde net achter Nadia op de vierde plaats. Alleen kijkend naar de uitvoeringsscore zouden ze beide zelfs nog één plaats hoger eindigen. Kortom een knappe prestatie van Nadia en Esmee.

Synchroon

In de klasse A Jeugd/Junior Dames sprong Jackie Lionahr samen met Susan Vlaming van TSH Heerenveen. Helaas werd de verplichte oefening afgekeurd waardoor ze met een flinke achterstand begonnen aan de keuze oefeningen. Deze werden wel goed gesprongen waardoor ze toch nog knap als vijfde eindigden.

In de klasse B Junior/Senior Dames hadden we met Esmee v.d. Beukel en Sharona Westenberg het enige Pro Patria duo. Ook zij hadden geen foutloze verplichte oefening waardoor niet alle sprongen telde. De keuze oefeningen verliepen ook bij deze dames goed waardoor zij net buiten de top 3 eindigden. Zonder dit voorval was er zeker een medaille geweest voor Esmee en Sharona en misschien zelfs wel goud. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

In de klasse B Jeugd Meisjes was het Nadia La Vos die samen met Eva van Gerwen van Turnoss een paar vormde. Ook hier lagen de scores dicht bij elkaar. Na 3 goede oefeningen bleven Nadia en Eva de nummer 3 op 0,100 punten voor en eindigden zij knap op de 2e plaats. De 1,800 punten die het scheelde met de nummer 1 halen we de volgende wedstrijd gewoon in!!!

Iedereen veel succes als op 20 april alweer de 2e plaatsingswedstrijd wordt gehouden in Apeldoorn.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 april 2013


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »