De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De baby in de spotlight

Uitreiking handreiking 'Baby's in de kinderopvang'. (Foto: #DeDrieBallonnen)
1 / 1
zoom out
ZOETERMEER - Sardes, onderzoeks- en adviesbureau in de educatieve sector, organiseerde de bijeenkomst 'De baby in de spotlight!'. Tijdens deze bijeenkomst werd de handreiking 'Baby's in de kinderopvang' gepresenteerd. De Drie Ballonnen Kinderopvang uit Zoetermeer staat in deze handreiking als inspiratiebron voor andere kinderopvangorganisaties in het hele land.


Met de handreiking wil het Expertisepunt Versterk Het Jonge Kind professionals uit de kinderopvang te inspireren en uit te dagen om te kijken naar de eigen praktijk. Heel belangrijk nu de overheid Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) op de agenda heeft staan. 

De Drie Ballonnen investeerde de afgelopen jaren behoorlijk in kwaliteit en dit is nog steeds een speerpunt. De organisatie ontwikkelde haar visie door tot een methodiek. Ze nam medewerkers én klanten in deze ontwikkeling mee, waardoor een groot draagvlak ontstond. Deze praktische methodiek is gericht op sociaal- emotionele ontwikkeling door positieve communicatie én aandacht voor emotie bij kinderen. 

De handreiking 'Baby's in de kinderopvang' is inmiddels digitaal gepubliceerd. Het inspirerende verhaal van De Drie Ballonnen is te bekijken via deze link.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 14 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »