De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Energiecafé - Duurzame verwarmingstechnieken

Energiecafé 20 maart 2017 (Foto: Rens Schipper)
1 / 1
zoom out
ZOETERMEER - De Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) verzorgt periodiek een ‘energiecafé’ in Happy Moose. Tijdens de informele bijeenkomsten komt steeds een onderwerp over duurzame energie aan de orde. Op 20 maart 2017 staat het onderwerp ‘duurzame verwarmingstechnieken’ op de agenda.

Gezien onder meer de energieagenda van de overheid, het programma ‘Duurzaam en Groen’ van de gemeente en de aardgasproblematiek in Groningen is er veel reden voor iedereen om na te denken over alternatieve verwarmingsmethoden in het bijzonder en alternatieven voor aardgasconsumptie in het algemeen.

De komende 10 tot 20 jaar zal Nederland van het aardgas af moeten en u misschien al veel eerder. Zo’n gekke gedachte is dat niet. Wij zijn immers in een zelfde tijdspanne in de jaren ‘60/‘70 overgestapt van de (kolen/olie/gas)kachel op de centrale verwarming op aardgas. Wat betekent dit voor nieuwbouwwijken? Waar moet je op letten als je een nieuw huis koopt? Of misschien nog belangrijker: wat betekent dit voor de bestaande wijken en woningen? Wat betekent dit voor uw huidige verwarmingssysteem met hoogstwaarschijnlijk nog een cv-ketel? Maar ook: wat betekent dit voor de nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit, warmte/koude) bij u in de straat? Gaan wij all-electric of is aansluiting op een warmte/koudenet uiteindelijk toch duurzamer en goedkoper? Wat kunt u nu het beste doen en waar kunt u het best nog even mee wachten?

Tijdens de avond van het energiecafé op 20 maart geven wij aan de hand van een aantal concrete voorbeelden antwoord op deze vragen en geven wij inzicht in de ontwikkelingen voor de toekomst. Eigenschappen van verschillende soorten installaties komen aan bod, niet in de laatst plaats het rendement en de kosten. Ook kan men enkele leveranciers/installateurs op de avond spreken. Aanmelding voor de avond kan via de website http://dezo.eu/. Daar is tevens meer algemene informatie over de Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer te vinden.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »