De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Wat wordt het nieuwe stadhuis mooi!

Gekleurde ramen voor het stadhuis (Foto: boutsusa)
1 / 2
zoom out
ZOETERMEER - Enkele PvdA-leden hebben dinsdag 20 december na een informeel overleg over de stad en de komende verkiezingen meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de stand van zaken te bekijken van de verbouwing van het stadhuis.

Alle muren van het stadhuis zijn opengebroken, maar inmiddels zijn de bouwvakkers met de opbouwfase begonnen. Toevallig was deze ochtend het plaatsen van de eerste ramen een feit. Mooie, ruime ramen met her en der vlakken van gekleurd glas. Het geeft het Stadhuisplein meteen een ander uiterlijk: vrolijker.

Ook twee ambtenaren van de gemeente waren op deze ochtend ter plaatse, gewapend met een tablet met daarop een enquête, om aan voorbijgangers te vragen of ze nog ideeënhebben over de bereikbaarheid van en goede ontvangst op het stadhuis, zowel letterlijk als figuurlijk.

In het gesprek dat volgde kwam duidelijk naar voren dat een nieuw stadhuis tal van kansen biedt, zoals bijvoorbeeld een flexibelere ontvangst van inwoners (denk aan het Wmo-loket) en toeristen (een nieuw te creëren VVV-functie werd even genoemd). Een nieuw stadhuis dient een permanente locatie van vraagbaak en ontmoetingsplaats te zijn, met een goede digitale bereikbaarheid én ruime openingstijden. Laat ons nieuwe stadhuis vooral aansluiten bij de beoogde ‘ontmoeting met thematische uitstraling’ van horeca(terrassen), winkels, museum en bibliotheek; met oog voor de toegankelijkheid van mindervaliden, ‘ontstening’ door meer groen op het plein en bijvoorbeeld een duurzame uitstraling op het toekomstige dak, zoals groen, blauw, zonne-energie, kunstuitingen, (rozen)tuin of wat al niet meer.

Verder ging het gesprek – even een zijspoor, maar erg belangrijk - over de jeugd. Jongeren zijn voor de gemeente een soms moeilijk bereikbare groep, die zeker de laatste jaren niet altijd vanuit de maatschappij en de lokale overheid positief benaderd is. Laten we hen alsjeblieft niet vergeten te betrekken bij hun eigen stad, kansen te geven en kansen te laten pakken.

PvdA Zoetermeer is blij te merken dat de ambtenaren van de gemeente Zoetermeer hun oor te luisteren leggen bij de inwoners van onze stad. En de ambtenaren waren op hun beurt blij dat PvdA-leden, waaronder fractielid Susanne Bout, wederzijds betrokken zijn bij de nieuwste ontwikkelingen in het Stadshart.

Kijk voor meer informatie over de renovatie van het stadhuis op: http://www.zoetermeer.nl/inwoners/project-stadhuis_47304/. Wilt u ook dat we eens bij u in de wijk of thuis langs komen? Laat het ons weten:pvda@zoetermeer.nl of mail direct met Susanne Bout: boutsusa@gmail.com.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 21 december 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »