De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zoetermeer bekijkt oude boetes Fraudewet opnieuw

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

ZOETERMEER - De gemeente gaat een deel van de boetes die zijn opgelegd in het kader van de Fraudewet opnieuw beoordelen. De Fraudewet is bedoeld om fraude in de sociale zekerheid te bestrijden. Het herzien van een deel van de eerder opgelegde boetes is een gevolg van een uitspraak door de Centrale Raad van Beroep.

Bij de beoordeling van een boete moeten gemeenten nu, als gevolg van de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, rekening houden met de mate van verwijtbaarheid. Naar aanleiding van deze uitspraak gaat de gemeente alle boetes die vóór de uitspraak zijn opgelegd opnieuw beoordelen. Indien de boete wordt aangepast, ontvangt de betreffende inwoner hierover een brief van de gemeente. Inwoners hoeven geen apart verzoek in te dienen. Bij de boetes die zijn opgelegd na de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep is al rekening gehouden met de mate van verwijtbaarheid. Deze worden niet opnieuw beoordeeld.

Wethouder Kuiper: "Ik ben verheugd dat de gemeente de eerder opgelegde boetes gaat herbeoordelen en hierbij rekening houdt met de mate van verwijtbaarheid. Fraude mag niet lonen, en wanneer de regels moedwillig worden overtreden pakken we dit aan. Maar ik vind het ook belangrijk dat rekening wordt gehouden met de omstandigheden."


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »