kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zoetermeerse Golden Oldies in Carré

(Foto: rreim)
1 / 5
zoom out

ZOETERMEER - Een spannende dag voor de Golden Oldies was het optreden in het Koninklijk Theater Carré. Na een half jaar repeteren was het dan zover. Op zondag 7 april was de Carré volgestroomd en uitverkocht. Zo’n 17.00 toeschouwers zijn gekomen voor dit unieke optreden. Niet alleen familie, vrienden of kennissen. Ook mensen die hun wel en wee hadden gevolgd op televisie waren er bij.


Velen moesten genoegen nemen met een plaatsje in de nok van het theater omdat de kaartverkoop zo snel ging. Binnen de kortste keren was het uitverkocht. Het optreden in de Wereld Draait Door gaf de doorslag. De uitnodigingen aan de J.P. Balkenende en Mark Rutte en alle andere politici waren niet aangenomen. Ze lieten ook niets van zich horen! Van de politiek waren alleen Henk Krol van de 50+ partij en Frits Huffnagel (VVD) waren aanwezig.


We Will Rock You
Met het onvergetelijke nummer We Will Rock You van Queen werd geopend en de zaal stond gelijk op de kop. Nog meer bekende rocknummers volgden. Zoals Born to be Wild van Steppenwolf en Satisfaction van de Stones. Het was een rockconcert met alleen maar hoogte punten. Tussen de nummers door vertelde Ruben Nicolai wat over het wel en wee over het ontstaan en over het koor. Bij het afsluiten van de avond moest menig een traantje weg pinken van emotie. Ook Ruben Nicolai ontkwam daar niet aan. Een oorverdovend applaus en geroep om meer was de afsluiting van het optreden.


Glimmen van trots
De Oldies glommen van trots. Veel beroemdheden waren hun al voorgegaan zoals Toon Hermans, Wim Sonneveld en Freek de Jonge. Maar ook internationale beroemdheden. Om er maar een paar te noemen: Buena Vista Social Club, Dave Brubeck, Laura Pausini, Bette Midler, Oletta Adams, Van Morisson, Dionne Warwick, Mercedes Sosa, Randy Newman, Lou Reed. Wat een heerlijk gevoel om op de plek te staan waar deze beroemdheden hebben gestaan. Een echt koninklijk gevoel en met een eigen bus.


Zoetermeerse Golden Oldies
Uit Zoetermeer deden een viertal Golden Oldies mee. De oudste Zoetermeerse deelnemer, bewoonster van de Gondelkade, is drieënnegentig jaar. Het waren zeer drukke en intensieve maanden van voorbereiding. Drie maal per week naar Loosduinen om in het popcentrum te repeteren. Tussen door nog een paar optredens zoals bij de Dalton Scholengemeenschap in Den Haag, de Phillipszaal, een bezoek aan Status Quo en nog veel meer. Voor de Oldies ging er een hele nieuwe wereld open. Voor een aantal was de Engelse uitspraak wat problematisch, zij kregen Engelse les. Tussen het repeteren door een fotoshoot en het opnemen van een clip. De clip Golden Oldies - Seven Nation Army is te zien op Youtube.


Op tv kunnen we iedere zaterdagavond om 21.45 uur de wederwaardigheden volgen.
Er volgen nog optredens o.a bij Paaspop en op het Bevrijdingsfestival. Op 27 april is de TV uitzending.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 09 april 2013


1 REACTIE TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio