De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Postkantoor in Meerzicht binnenkort open

Jan Arie Sonneveld van Tabak & Gifts met één van zijn medewerkers op de plek waar het postkantoor zal komen. (Tekst en foto: Ria Bakker)

1 / 1
zoom out

ZOETERMEER - Veel bewoners in Meerzicht zien Jan Arie Sonneveld van Tabac & Gifts in Winkelcentrum Meerzicht als 'hun redder in nood'. Drie maanden lang waren zij verstoken van een pakjes-ophaal-punt omdat The Read Shop ermee gestopt was.

'In de wijde omgeving van het winkelcentrum is huis aan huis een brief bezorgd waarin PostNL meedeelt dat er weer een postkantoor komt', vertelt Jan Arie. 'Ik heb al veel positieve reacties gehad, want nu moeten de mensen die niet thuis waren toen hun pakje bezorgd werd, dit helemaal in Buytenwegh ophalen.' Het is alleen jammer dat in de brief gesproken wordt van 8 mei. 'Dat was geen haalbare datum voor ons. Er moeten nogal wat voorzieningen in de winkel getroffen worden, met als gevolg dat we pas op 21 mei kunnen starten. Nog even doorbijten dus, bewoners van Meerzicht!'

Eén verschil met de 'oude' voorziening is dat er géén geld opgenomen kan worden in een PostNL vestiging. Deze wijziging is een gevolg van de splitsing PostNL/ING. 'Gelukkig doen de flappentaps van ING - na enige tijd buiten bedrijf te zijn geweest - in het winkelcentrum het weer', zegt Jan Arie.

PostNL geeft aan de eerste vijftig bezoekers die minimaal 10 postzegels kopen een leuk cadeautje. Reden voor Tabac & Gifts om daar nog eens een schepje bovenop te doen: In de eerste week van de opening krijgen klanten die een cartridge (boven ? 10,-) kopen een pak papier cadeau.

Overigens ligt het in de bedoeling dat Albert Heijn in hetzelfde winkelcentrum in september óók in een deel van de winkel een postkantoor zal openen.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »