De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De Greef doet aangifte tegen raadsleden ‘seksrel’

1 / 1
zoom out

WASSENAAR - De Wassenaarse wethouder en locoburgemeester Henk de Greef heeft donderdag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) wegens laster en smaad tegen drie raadsleden die hem hadden beticht van seksuele intimidatie. Dat maakte hij bekend na de presentatie van het rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) waaruit blijkt dat er geen bewijzen zijn voor de vermeende ‘seksrel’.

De raadsleden verweten de wethouder ongepast gedrag na een nazit in het stadhuis van Wassenaar in de nacht van 13 op 14 februari. Zij stelden het vermeende incident aan de orde in raadsvragen die zij een week later pas indienden.

De Greef legde na de presentatie van het BING-rapport geëmotioneerd een verklaring af waarin hij stelde dat hij en zijn gezin ,,door een hel zijn gegaan’’ sinds de beschuldigingen aan zijn adres waren geuit. De locoburgemeester verwijt de drie raadsleden ,,onfatsoenlijke roddels en onwaarheden’’ te hebben verspreid die ,,wijzen op een vorm van politieke afrekening die enkel bedoeld was om mij schade te berokkenen’’.

De vier raadsleden in kwestie werkten zelf niet mee aan het onderzoek van BING. Zij stelden te twijfelen aan de onpartijdigheid van VVD-coryfee Bas Eenhoorn, die BING als adviseur terzijde stond. Bovendien wilden zij graag een ‘breder’ onderzoek naar de bestuurscultuur in het villadorp. De Greef is eveneens een VVD'er.

Burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar stelde een ,,indringend gesprek met alle raadsleden en wethouders te gaan voeren over ethiek, normen en waarden’’. Hij wil dat in de toekomst alle betrokkenen ,,stoppen met het in omloop brengen van geruchten, berichten en halve waarheden die personen en de gemeente schade berokkenen’’ zoals nu het geval was.
 


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »