De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Leerlingen ONC Parkdreef winnen landelijke informatica-prijs

Leerlingen ONC Parkdreef winnen informatica-prijs (Foto: ONC)
1 / 1
zoom out
ZOETERMEER - Jeroen, Jelle en Joshua, leerlingen uit 6 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef, zijn echte informatica-talenten! Zij hebben de landelijke programmeerwedstrijd van INFORMATICA-Actief gewonnen. Voor hun schoolexamen informatica hebben zij een app ontwikkeld waarmee leerlingen van groep 7 en 8 een impressie kunnen krijgen van het ONC. Hiermee hebben zij deelgenomen aan de wedstrijd. De jury van INFORMATICA-Actief heeft, vanwege het hoge technische gehalte van de app, de eerste prijs toegekend aan de ONC’ers.

In het vierde leerjaar bestaat een groot deel van de lessen informatica op het ONC uit het leren maken van een website. In het vijfde leerjaar leren de leerlingen hoe zij een database moeten bouwen. In het eindexamenjaar is de informatica-kennis dan groot genoeg om vrijwel zelfstandig aan grotere projecten te kunnen werken.

Bij het ontwikkelen van de app kwamen alle fasen van een project aan bod. De analyse: wat moet er gebeuren, wat heeft de opdrachtgever voor ogen? Het functioneel ontwerp: wat moet de app kunnen? Het technisch ontwerp: hoe en in welke programmeertaal gaan we de app maken? De implementatie: het schrijven van de code. Het testen: de fouten eruit halen. En tenslotte de overdracht aan de directie. De jongens hebben behalve de prijs, ook een zeer hoog cijfer voor informatica gekregen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 juni 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »