De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vijf man opgepakt voor straatroof

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

DEN HAAG -

Vijf personen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag opgepakt voor de beroving van een 19-jarige Tilburger in Voorburg. Het stel was wezen stappen in Den Haag. Het slachtoffer was zelf zo behulpzaam om de verdachten te volgen en dat aan de politie door te geven.

Rond 1:00 uur liep het slachtoffer langs een café op de Stationsweg in Den Haag, daar sprak hij met twee mannen en twee vrouwen die net uit het café kwamen. Uiteindelijk liep hij door en zag hij na enige tijd het groepje van vier personen weer. Er ontstond wederom een gesprek en vervolgens trokken ze drie kwartier met elkaar op, waarbij ze onder andere samen op een buitenbankje in Den Haag zaten. Daarna liepen ze met elkaar Voorburg in en kwamen ze om 3.00 uur aan in het park, gelegen tussen de Von Geusaustraat en de Van Lodensteinstraat.

In het park werd hij door de vier personen gesommeerd te zitten op een bankje. Hier werd hij onder dreiging van een vuurwapen gedwongen zijn geld en telefoon af te staan. De verdachten liepen daarna door, waarna het slachtoffer hen op afstand volgde. Vervolgens zag hij de vier verdachten een woning in de Von Geusaustraat binnengaan en alarmeerde hij de politie.

De politie hield in de woning vijf verdachten aan, twee vrouwen (19 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en 22 jaar uit Rotterdam) en drie mannen, waarvan twee van 24 jaar uit Den Haag en Dordrecht en een 25 jaar uit Voorburg. De betrokkenheid van de vijfde verdachte wordt nader onderzocht.

Weet je meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.  

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 14 september 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »