De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Maandenlange celstraf voor woninginbraak en inrijden op agenten

1 / 1
zoom out

WASSENAAR - Twee mannen van 20 en 22 jaar gaan elf en zeven maanden de cel in voor een woninginbraak in Wassenaar vorig jaar december. De twee zijn er na die inbraak vandoor gegaan en zijn daarbij ook nog eens willens en wetens op agenten ingereden.

De dollemansrit ging door Oegstgeest, Katwijk en Leiden. De 20-jarige man die achter het stuur zat, reed tijdens de vluchtpoging recht op een stilstaande politieauto af waarin twee agenten zaten. De man reed met zeer hoge snelheid en stuurde pas op het allerlaatste moment opzij. De rechtbank acht bewezen dat de man met dit rijgedrag de bedoeling had om de agenten grote angst aan te jagen. Daarmee heeft hij zich naast de inbraak ook schuldig gemaakt aan bedreiging. Daarom moet hij elf maanden de cel in en beide agenten een schadevergoeding betalen.

De 22-jarige man is vrijgesproken van de bedreiging, omdat hij niet de bestuurder van de auto was en de rechtbank hem daarom het inrijden op de agenten niet aanrekent. Hij krijgt een gevangenisstraf van zeven maanden voor de woninginbraak.

Bij de inbraak werd een grote hoeveelheid sieraden weggenomen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 september 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »