De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

40 maanden cel voor overval café Westhoek

(Foto: Ben Boukes)
1 / 1
zoom out

ZOETERMEER - Veertig maanden moet een 25-jarige Zoetermeerder de cel in voor de overval op café Westhoek in Zoetermeer. Zijn twee handlangers, een 17-jarige en 20-jarige moeten respectievelijk 364 dagen en 32 maanden de cel in. Drie anderen moeten maandag voor de rechter komen.

De overval was in oktober vorig jaar. Toen kwam een jongen - die zijn gezicht bedekt had - café Westhoek binnenlopen, waarna hij een niet van echt te onderscheiden neppistool richtte op de eigenaresse en twee klanten. Zij hoorden hem roepen: ‘Dit is een overval, naar achteren’. De man dwong hen de kluis te openen en het geld in een tas te doen. Daarna ging hij er vandoor.

Er volgde een politieonderzoek waarbij onder meer camerabeelden van bedrijven en woningen werden opgevraagd. Daarop waren rond het tijdstip van de overval in de directe omgeving van het café drie mannen te zien. Een daarvan voldeed aan het signalement van de overvaller. De beelden werden vertoond bij het regionale tv-programma Team West en leverden verschillende tips op. In december 2015 arresteerde de politie zes verdachten, variërend in leeftijd tussen de 16 en 25 jaar.

De drie die deze week voor de rechter moesten komen, hebben samen met twee anderen het plan voor de overval gesmeed, zijn naar het café gegaan en hebben daar de omgeving verkend. De 20-jarige heeft vervolgens voor vermommingen gezorgd, op de uitkijk gestaan toen de overval werd gepleegd en heeft direct na de overval de buit overgenomen van zijn kompaan die het eetcafé feitelijk heeft overvallen. De 25-jarige heeft, zo vindt de officier van justitie, een leidende rol gehad door aan iedereen instructies te geven. Hij zat samen met de 17-jarige in de vluchtauto te wachten tijdens de overval.

Aanstaande maandag staan nog drie minderjarigen (tijdens een besloten zitting) voor de rechter. De behandeling van de zaken wordt dinsdag gesloten waarna de rechtbank op 13 september aanstaande uitspraak doet.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 augustus 2016


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »