De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Scrapbooken bij Creashop Scrap & Zo

1 / 5
zoom out

WASSENAAR - Scrapbooken is een hobby die is overgekomen uit Amerika en in Nederland veel gedaan wordt. Het maken van een plakboek, ook wel aangeduid met de Engelse term Scrapbooking, is een creatieve hobby waarbij foto's op een fantasievolle manier worden ingeplakt. Creashop Scrap & Zo in Wassenaar heeft alles in huis om thuis zelf een prachtig scrapalbum te maken.  

Veel mensen willen de pagina rondom hun foto's leuk bewerken en ze willen gelijktijdig een verhaal vertellen over hun foto's. Sinds de digitale camera zijn intrede heeft gedaan worden er veel meer foto's gemaakt dan ooit tevoren. Iedereen heeft dus veel foto's van bijvoorbeeld een vakantie, feest o.i.d.

Gebruik van materialen
Er zijn talloze mogelijkheden voor het maken van een scrapbook. Er kan gebruik worden gemaakt van allerlei materialen zoals verschillende kleuren papier, met of zonder design. Ter versiering worden vaak embellishments gebruikt. Dit kunnen bloemen (van papier of stof) zijn, chipboardfiguren, rub-ons, stickers, knopen, allerlei verzamelde spulletjes van de vakantie (bijv. suikerzakjes). Ook kan men stempels en verschillende soorten inkten gebruiken. Veel technieken uit andere papierhobby's kunnen worden toegepast in het plakboek of scrapalbum.

Het standaardformaat is 12" (inches) x 12" (inches) = 30,5 x 30,5 cm. Het is ook de standaard maat van de achtergrondvellen, die zowel los als in een blok te verkrijgen zijn. Ook heb je kleinere formaten albums en blokken papier met het formaat 8" (inches) (20 x 20 cm) en 6" (inches) (15 x 15 cm). Ook het zelf maken van kleine albums in de meeste aparte vormen en met de meest leuke (boekbind)techniekjes behoren tot de hobby. Net als het maken van scrapkaarten: wenskaarten gemaakt met plakboekmaterialen. Ook kan men scrappen op canvas. 

Winkel
Alle scrapbookartikelen zoals cardstockpapier, themapapier, embellishments, inkten, stempels, lijmen en nog veel meer vind je in de winkel van Creashop Scrap & Zo aan de Oostdorperweg 12. Ze geven graag vrijblijvend advies over alle materialen.

Creashop Scrap & Zo
Oostdorperweg 12
2242 NK Wassenaar
Tel. 070 - 511 21 53

-ADVERTORIAL-

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »