De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Onderzoek naar werkdruk mantelzorgers Zoetermeer

1 / 1
zoom out

ZOETERMEER - De fractie van ChristenUnie/SGP heeft maandagavond in de gemeenteraad opgeroepen tot een onderzoek naar de werkdruk bij mantelzorgers in Zoetermeer.

Het Sociaal Cultureel Planbureau stelde onlangs vast in het rapport Bijzondere Mantelzorg dat veel mantelzorgers die zorg verlenen aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking, overbelast dreigen te raken. Deze mensen zijn onmisbaar in Zoetermeer: 80 procent van de zorg wordt door hen verleend en juist daarom moet goed voor hen worden gezorgd, vindt ChristenUnie/SGP. De gemeenteraadsfractie vindt daarnaast dat er te weinig ondersteuning is voor deze groep mensen, terwijl het zoveel beter werkt als je weet je dat je gewaardeerd wordt in je werk. 

In de raadsvergadering van 5 maart heeft ChristenUnie/SGP samen met GroenLinks, D66, Pvda, SP en Trots een motie ingediend om te onderzoek op welke manier mantelzorgers in Zoetermeer ondersteund kunnen worden. Het voorstel van ChristenUnie/SGP werd gesteund door een ruime meerderheid in de gemeenteraad; burgemeester en wethouders stemde toe met een voorstel te komen. Bij de totstandkoming zal ook advies worden gevraagd aan belangengroepen en stichtingen rond mantelzorg in de stad.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 09 maart 2012


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »