De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Duikteam Dive Post maakt deel Noord Aa schoon

Dive Post heeft besloten om deze schoonmaakactie elk jaar te doen. (Foto: Rob Dekker)

1 / 1
zoom out

ZOETERMEER - Het duikteam van Dive Post, dat ook verantwoordelijk is voor het in 2010 aangelegde duikpark in de Noord Aa, heeft laten zien dat het zich verantwoordelijk voelt voor dit onderwater park. 45 leden van het team hadden zich verzameld om de bodem van het park systematisch af te zoeken.

Voor het te water gaan werden de rollen verdeeld en kreeg ieder een deel van het park toegewezen.

Gewapend met netzakken en sterke duiklampen ging men in koppels van twee te water om het onderwater zwerfafval te verzamelen. Opdracht was "neem mee wat er niet hoort en laat liggen wat inmiddels een eenheid met de natuur is geworden".

Het resultaat mocht er wezen, een flinke hoeveelheid afval in de vorm van blikjes, flessen, oude schoenen, golfballen en zelfs een oud breekijzer werden van de bodem gehaald en na twee uur werd het duikpark weer schoon verklaard.

Mooi was het om te merken dat de kwaliteit van het water inmiddels sterk aan het verbeteren is en dat de mossels die het team in 2010 hebben uitgezet zich flink aan het vermeerderen zijn.

Dive Post heeft besloten om deze schoonmaakactie elk jaar te doen om er zo van verzekerd te blijven dat er ook in de toekomst in een schoon park gedoken kan worden.

Meer informatie op www.divepost.nl.


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »