kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Lezing Praktijk de Fontein over Emotie-eten en gratis e-book

Lezing Praktijk de Fontein over Emotie-eten en gratis e-book
LEIDERDORP - Op zaterdagmiddag 13 september, geeft Tilleke Meppelink-Marck van Praktijk de Fontein een lezing over emotie-eten. Dit zal zijn van 14.30- 15.15 uur, in de groepsruimte van Alina Yoga, Zijlbaan 42, Leiderdorp. Toegang kost € 10,-. Tilleke is psycholoog, en lichaamsgericht therapeut en heeft 20 jaar ervaring met mensen met eetproblemen.

Er waait een gezonde golf door Voorschoten

VOORSCHOTEN - Kennis is macht. Daarom deelt LIGHTen UP kennis en ervaring met iedereen die kiest voor een gezond en rijk leven.

Open dag buurthuis Vlietwijk in Voorschoten

VOORSCHOTEN - Buurthuis Vlietwijk blijft open. Dat kan dankzij de succesvolle samenwerking tussen zorgorganisaties Topaz en Gemiva-SVG Groep. Reden voor een open dag op 12 september 2014 aan de Professor Einsteinlaan 2 in Voorschoten. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom vanaf half 12. Ook wethouder Inge Nieuwenhuizen is erbij.

Vraag de specialist: 'Hoe werkt botox? Is het pijnlijk?'

Vraag de specialist: 'Hoe werkt botox? Is het pijnlijk?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt plastisch chirurg Karel Stevens van Centrum Oosterwal drie vragen over botox.

Ook mannenvoeten kunnen er goed en verzorgd uitzien

Ook mannenvoeten kunnen er goed en verzorgd uitzien
LEIDEN - Ja mannen... ook jullie voeten verdienen aandacht. Wat is er nu fijner om de voetverzorging uit handen te geven of tijd voor een heerlijke Massage.

Bijeenkomst over keuzes in laatste levensjaren

VOORSCHOTEN - De ANBO Voorschoten organiseert voor vrijdag 29 augustus een thema- en discussiemiddag voor alle geïnteresseerden, die meer informatie wensen over dilemma's en vragen rondom de laatste levensjaren. De bijeenkomst is van 14.15 (14.00 uur inloop) tot 17.00 uur en vindt plaats in Ruimte Plus van De Merelhof, Merelhof 7-11.

Presentatie Terugkeer naar uw Goddelijke vorm

VOORSCHOTEN - Dinsdag 19 augustus vertellen Rashree en Ilona hoe je op een gezonde manier 5 a 10 kilo kunt afvallen in 3 weken d.m.v een stofwisselingskuur. Gun u zelf een terugkeer naar uw goddelijke vorm inclusief een enorme boost voor uw gezondheid in het algemeen.De presentatie is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.Locatie:Gouden LeeuwVeurseweg 1802252 AG VoorschotenMeer info: https://www.facebook.com/events/718026344899705/

Vraag de specialist: 'hoe zit het met veiligheid bij oogoperaties?'

Vraag de specialist: 'hoe zit het met veiligheid bij oogoperaties?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt oogarts Rob Wouters van het Oogcentrum Noordholland drie vragen over veiligheid bij oogoperaties.

Bewegen voor ouderen

OEGSTGEEST - Op 21 augustus om 10.00 uur wordt een een kennismakingsles ,Bewegen voor ouderen volgens de Feldenkrais-methode gegeven in Dorpscentrum Oegstgeest aan Lijtweg 9. De kosten bedragen 10 euro. In september starten wekelijkse lessen om 09.00 en 10.30 uur.

bijeenkomst voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen

bijeenkomst voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen
LEIDEN - ben je ongewenst kinderloos of in behandeling en loop je soms tegen je omgeving aan, kom dan praten met lotgenoten aan de hand van het thema "jij en je omgeving

Fusie Diaconessenhuis en Rijnland Zorggroep

Fusie Diaconessenhuis en Rijnland Zorggroep
ALPHEN AAN DEN RIJN - Na de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft nu ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de voorgenomen fusie tussen Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep, waartoe Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp, goedgekeurd. De NZa was de laatste partij die goedkeuring moest geven aan de plannen voor een fusie.

Duofiets met trapondersteuning voor Topaz Zuydtwijck

Duofiets met trapondersteuning voor Topaz Zuydtwijck
LEIDEN - Afgelopen week heeft verpleeghuis Topaz Zuydtwijck een nieuwe duofiets met trapondersteuning officieel in gebruik genomen. Met deze nieuwe fiets kunnen cliënten veel makkelijker een grote afstand afleggen en met gemak een heuveltje oprijden. En als ze moe zijn, kan hun begeleider de pedalen even overnemen. De Vlietlanden of het strand in Katwijk zijn nu wél bereikbaar op deze fiets.

Amerikaanse rechtszaak tegen Leidse biofarmaceut

Amerikaanse rechtszaak tegen Leidse biofarmaceut
LEIDEN - Een Amerikaanse aandeelhouder heeft voor de rechtbank in New York een 'class action' (gezamenlijke rechtszaak) aangespannen tegen het Nederlandse biotechnologiebedrijf ProSensa. Volgens De Volkskrant voelt de aandeelhouder zich misleid bij de beursgang.

Nieuwe duidelijke hoofdingang Diaconessen aan Dieperpoellaan

LEIDEN - De ingang aan de Dieperpoellaan is sinds kort de enige in- en uitgang voor patiënten en bezoekers van het Diaconessenhuis Leiden. De ingang aan de Houtlaan, die 50 jaar in gebruik was, is gesloten.

Een zelfverzekerde glimlach voor de beste prijs van Nederland!

Een zelfverzekerde glimlach voor de beste prijs van Nederland!
LEIDEN - Laat je tanden weer sprankelen! Op 1 augustus 2014 zal op de Maresingel 54 te Leiden een nieuwe tanden bleken salon geopend zijn, We merkten dat er in Leiden een toenemende vraag is voor het laten bleken van tanden.

Kiezen voor uw tanden

Kiezen voor uw tanden
LEIDERDORP - Tanden en kiezen spelen een belangrijke rol bij het verwerken van voeding. Ze kauwen en malen de voeding fijn zodat het lichaam de voedingsstoffen eruit kan halen. We denken hier niet vaak over na.

Gratis bloeddruk laten checken in thuiszorgwinkels

Gratis bloeddruk laten checken in thuiszorgwinkels
LEIDEN - De bloeddruk is een belangrijke graadmeter om de gezondheid van een lichaam te checken. Het is daarom belangrijk om die bloeddruk af en toe te laten controleren. Wie daarvoor niet naar de huisarts wil en er zelf geen apparatuur voor heeft, kan terecht bij thuiszorgwinkels in Leiden en Leiderdorp.

Leidse medisch studenten op de bres voor mensen met psychische problemen

Leidse medisch studenten op de bres voor mensen met psychische problemen
LEIDEN - Studenten van de Leidse studievereniging M.F.L.S. (Medische Faculteit der Leidse Studenten) hebben tijdens hun jaarlijkse goede doelenweek  1.194 euro opgehaald op voor het Fonds Psychische Gezondheid.

Blijvend Gewicht Verliezen Met De Metabolisme Reset Kuur

LEIDEN - Kijk jij ook naar al die afvalprogramma’s op televisie? En denk jij dan ook: Gelukkig, zo erg is het met mij nog niet. Maar toch…., elk jaar één of twee, soms meer kilo’s erbij. En ze gaan er nooit meer af! Maar ja, dat is de leeftijd. Je metabolisme wordt trager, niets aan te doen! Of wel???

Hasselbraam eerste Gezonde School van Leiderdorp

Hasselbraam eerste Gezonde School van Leiderdorp
LEIDERDORP - Vrijdag 11 juli ontving Openbare Jenaplanschool De Hasselbraam, het vignet Gezonde school. De Hasselbraam is hiermee de eerste school in Leiderdorp die dit Vignet mag voeren. De uitreiking gebeurde door gewichtsconsulente Sacha Schouten. Zij heeft met het project Fruit in de klas de school ondersteunt tijdens dit gezonde traject.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Hygiëne in Leidse restaurants prima
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio