kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Leiden heeft minste tienermoeders: aantal zwangere tieners daalt

Leiden heeft minste tienermoeders: aantal zwangere tieners daalt
LEIDEN - Het aantal Leidse tienermoeders is sinds 2004 nog nooit zo laag geweest. Ten opzichte van het vorige jaar daalde het aantal tieners die moeder werden met ruim 30 procent. Dit blijkt uit cijfers uit de Jeugdmonitor van het CBS.

Ademhaling en de pissige stier

Ademhaling en de pissige stier
LEIDEN - Stel je voor.Je steekt een veld over en opeens hoor je hoeven donderen over het gras en een grote pissige zwarte stier komt op je af denderen. ………..Voel je al wat gebeuren?Lees snel verder voor goede raad.

Vraag de specialist: 'Wat houdt het post-trombotisch syndroom in?'

Vraag de specialist: 'Wat houdt het post-trombotisch syndroom in?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt fleboloog van Centrum Oosterwal Michael Mooij vragen over het post-trombotisch syndroom.

Regionale aanpak van Jeugdzorg

LEIDEN - Bij de dienstverlening voor Jeugdhulp wordt tot 2016 samengewerkt met Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude.

Einde voor regionaal Steunpunt Huiselijk Geweld

Einde voor regionaal Steunpunt Huiselijk Geweld
LEIDEN - Het Steunpunt Huiselijk Geweld Hollands Midden viert deze maand de tiende en laatste verjaardag. Het gaat samen met het Advies-en Meldpunt Kindermishandeling onder de naam Veilig Thuis.

Het is tijd voor elkaar! Speciale bijeenkomsten bij Zorg en Zekerheid

LEIDEN - Veel mensen vragen zich af wat alle veranderingen in de zorg voor hen zullen betekenen. Wat is de beste verzekering in 2015? Hoe wordt de wijkverpleging uitgevoerd? Hoe is de premie opgebouwd? Welke vrijheid is er om een ziekenhuis te kiezen? Wat verandert de overheid aan de langdurige zorg?

'Mijlpaal voor nieuwe Wmo'

'Mijlpaal voor nieuwe Wmo'
VOORSCHOTEN - De wethouders van de gemeenten Voorschoten, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp tekenden 19 november een contract met dienstverleners die in 2015 individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf aanbieden. Een mijlpaal in de voorbereidingen voor de nieuwe Wmo 2015.

Kaarsen branden wereldwijd 2014

Kaarsen branden wereldwijd 2014
WASSENAAR - Ook dit jaar weer organiseert Carla van der Ham in Wassenaar de herdenkingsbijeenkomst ter ere van Wereldlichtjesdag bij Omen Uitvaartzorg in ceremonieruimte ‘de Omarming’ bij het Huys van Herinnering, Oostdorperweg 151 te Wassenaar.  Je bent welkom op zondag 14 december om 18.30 uur.

Gratis zorgagenda beschikbaar voor Apple en Android

Gratis zorgagenda beschikbaar voor Apple en Android
Vanaf vandaag is de MiessAgenda-app gratis beschikbaar voor zowel Android- als Applegebruikers. Met de MiessAgenda organiseer je eenvoudig zorg én aandacht voor je ouders. Wie kan wanneer met vader naar de dokter? Gaat broer of zus zondag bij moeder op de koffie? Je  stemt het allemaal vanuit één agenda af met familie, buren en vrijwilligers. Eenvoudig de zorg met elkaar afstemmen omdat je op 1 plek altijd het overzicht realtime hebt.

Bijeenkomst hersenletsel

LEIDERDORP - Bij activiteitencentrum Gading vindt op 1 december de derde gratis bijeenkomst plaats voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. Deze vindt van 14.00 tot 15.30 uur plaats bij activiteitencentrum Gading, Griffioen 15, naast het Winkelhof en achter het benzinestation aan de Engelendaal (inloop vanaf 13.30 uur).

Vraag de specialist: 'Kan littekenpijn voorkomen worden?'

Vraag de specialist: 'Kan littekenpijn voorkomen worden?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt pijnbestrijder Ilse Bannink van het Zaans Medisch Centrum vragen over littekenpijn.

Bijeenkomst Te zwaar…wat nu? in Leiderdorp

LEIDERDORP - Beweeeg! organiseert voor dinsdag 25 november van 19.30 tot 20.30 uur een informatieavond met als thema Te zwaar?wat nu? Tijdens deze bijeenkomst worden verschillende aspecten van overgewicht belicht.

Welke Leidse wijk kent de meeste uitkeringstrekkers? [kaartje]

Welke Leidse wijk kent de meeste uitkeringstrekkers? [kaartje]
LEIDEN - Noord kent binnen de gemeente Leiden de meeste bijstandsuitkeringen. In het district, bestaande uit de buurten Groenoord, Noorderkwartier en De Kooi zitten momenteel 750 mensen in de bijstand. Bos en Gasthuisdistrict valt op door het hoge aantal AOWuitkeringen.

Vraag de specialist: 'Worden mensen echt wel eens wakker tijdens operaties?'

Vraag de specialist: 'Worden mensen echt wel eens wakker tijdens operaties?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt anesthesioloog Rienk van Beenk van het Westfriesgasthuis.

‘De zorg verandert’ – wat verandert er voor u?

‘De zorg verandert’ – wat verandert er voor u?
LEIDEN - U heeft waarschijnlijk al iets gelezen of gehoord over de veranderingen in de langdurige zorg. Een deel van de zorg van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) gaat per 1 januari 2015 gaat naar de gemeente, een deel gaat naar de zorgverzekeraar en een deel blijft bij het zorgkantoor. Deze veranderingen zijn volgens de overheid nodig om de langdurige zorg toegankelijk, kwalitatief en betaalbaar te houden. Als zorgverzekeraar in uw regio wil Zorg & Zekerheid goede zorg kunnen blijven aanbieden en dat doen we door samen te werken met gemeenten of uw zorg vanuit onze zorg...

Robin (14) verwerkt haar diabetesafval voor goed doel

Robin (14) verwerkt haar diabetesafval voor goed doel
LEIDEN - Robin is een meisje van 14 jaar met diabetes type 1. Wat veel mensen vaak niet beseffen, is dat diabetes type 1 een levensbedreigende conditie is; zonder insuline en hulpmiddelen kan een patiënt niet overleven.

14.000 vrijwilligers het land in voor collecte MS

OEGSTGEEST - Op maandag 17 november gaat de MS Collecte van start. Een bijzonder jaar, omdat de MS Collecteweek 10 jaar geleden voor de eerste keer werd gehouden met 500 collectanten. Dit jaar gaan circa 14.000 vrijwilligers in het hele land op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor Multiple Sclerose (MS).

Vraag de specialist: 'Hoe kies je een kunstlens?'

Vraag de specialist: 'Hoe kies je een kunstlens?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt oogarts Rob Wouters vragen over het kiezen van de juiste kunstlens na een staaroperatie.

Alzheimer Cafe Leiden: "Ik ben niet kwijt"

Alzheimer Cafe Leiden: "Ik ben niet kwijt"
LEIDEN - Sjef van Bommel spreekt over het leven met zijn demente partner in het Alzheimer Cafe Leiden e.o. op donderdag 13 november. Hij schreef het boek "Ikben niet kwijt" over het leven met zijn partner Thom, die aan dementieleed.

Gratis cursus: Het beschadigde brein

LEIDEN - Wilt u ook contact houden met iemand die een aangeboren hersenletsel of dementie heeft? De cursus Het beschadigde brein geeft u handvatten om hiermee om te gaan.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Geldles voor Leidse schooljeugd is onzin
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio