kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vraag de specialist: 'Mag iedereen in het ziekenhuis bevallen?

Vraag de specialist: 'Mag iedereen in het ziekenhuis bevallen?
De vraag van deze week is: 'Mag iedereen in het ziekenhuis bevallen? Ook als er geen verhoogd risico is?' Gynaecoloog Marianne Alderliesten legt uit: ,,Iedereen mag zelf kiezen wat zij de meest vertrouwde plek vindt om te bevallen als de moeder gezond is en de zwangerschap zonder problemen verloopt. Voor sommige mensen is dat thuis, en voor anderen is dat in het ziekenhuis."

Feestelijke Opening Naqi Skin Care education Centre

Feestelijke Opening Naqi Skin Care education Centre
LEIDEN - Op 6 februari 2015 opent NAQI® in samenwerking met MSP Opleidingen haar nieuwste Skin Care Education Centre op het vestigingsadres van MSP Opleidingen in Leiden.Na de feestelijke opening met een hapje en een drankje worden er aansluitend 2 speciale workshops georganiseerd:1) Massageproducten – hoe maak ik een keuze ?G. Claes, DDS Cosmetic Science Head R&D NAQI®2) De inzet van massage bij het Iliotibiale band frictie syndroomPaul van Loon, sportfysiotherapeutHet belooft een bijzondere bijeenkomst te worden

Buddy-duo onderscheiden

Buddy-duo onderscheiden
LEIDEN - Het Leidse buddy tweetal, Rene Jillissen en Ingrid de Meyere ontving vorige week uit handen van de Haagse wethouder Karsten Klein, de Stadsspeld voor bijzondere bewezen diensten. Het tweetal zet zich al meer dan 10 jaar in voor de organisatie Buddy Netwerk.

Merendeel Zuid-Hollanders bereid buurtgenoten te helpen

Merendeel Zuid-Hollanders bereid buurtgenoten te helpen
ZUID-HOLLAND - Nu vanaf 1 januari 2015 gemeenten en zorgverzekeraars verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de zorg, wordt ook een beroep gedaan op mensen uit de omgeving, zoals buren. Ruim 80 procent van de Zuid-Hollanders staat positief tegenover het helpen van buurtgenoten. Dit uit zich vooral in het doen van (eenvoudige) huishoudelijke klussen en de zorg voor een zieke buur.

Balans en Beweging

LEIDEN - Vermijdt u wel eens activiteiten, zoals wandelen traplopen of boodschappen doen, omdat u bezorgd bent te vallen? Dan bent u niet de enige! ActiVite Ledenorganisatie organiseert de cursus Balans en Beweging in Leiden!

Uitvaartverzorging J. Henning biedt praktische ondersteuning bij een uitvaart

Uitvaartverzorging J. Henning biedt praktische ondersteuning bij een uitvaart
DEN HAAG - Uitvaartverzorging J. Henning biedt je praktische ondersteuning bij alles wat er komt kijken bij het regelen en verzorgen van een begrafenis, crematie of het vastleggen van jouw wensen in een wilsbeschikking. De uitvaartverzorgers van J. Henning zijn kundige vakmensen, die begrip en tijd voor je hebben en weten hoe belangrijk het is om passend afscheid te nemen van een dierbaar persoon. Iemand die je, als nabestaande, alle zorg uit handen neemt nadat hij of zij alles met jou heeft doorgesproken.

Teddy Kids Internationale Kinderopvang geeft jouw kind een voorsprong

Teddy Kids Internationale Kinderopvang geeft jouw kind een voorsprong
LEIDEN - Teddy Kids Internationale Kinderopvang is in 2004 begonnen met een eerste locatie op de Herenstraat in Leiden. Nu, tien jaar later, zijn ze doorgegroeid naar een familiebedrijf met vier verschillende locaties in en rondom Leiden. Teddy Kids is de perfecte keuze voor ouders en kinderen die hun horizon willen verbreden en de kloof tussen culturen en landen willen verkleinen.

Ontspannen het nieuwe jaar in!

OEGSTGEEST - Na de drukke decembermaand is het nu tijd voor bezinning: de rust keert terug, weer tijd voor nieuwe dingen, zoals bijv. babymassage.

Mag je met dementie autorijden?

Mag je met dementie autorijden?
LEIDEN - Veilig onderweg, zowel binnenshuis als buiten.In het Alzheimer Café Leiden e.o., is donderdag 8 januari een informatieavond over veilig onderweg in de breedste zin.

Vraag de specialist: 'Wat te doen tegen winterhanden?'

Deze week een echt winters onderwerp. Want hoe onstaan winterhanden- en voeten en vooral: hoe kom je er weer vanaf? Menno Gaastra van Centrum Oosterwal legt uit.

Vraag de specialist: 'Wat doe ik aan een frozen shoulder?'

Een pijnlijke schouder door een (langdurige) ontsteking wordt ook wel 'frozen shoulder genoemd'. Wat er aan te doen is? Daar verschillen de meningen over. Volgens orthopeed Miguel Sewnath is rust het beste.

Wat kan er met mama mee?

Wat kan er met mama mee?
LEIDEN - Een column over voorvallen uit de praktijk voor psycho-oncologische hulpverlening en begeleiding van ouders en kinderen.

Vraag de specialist: 'Is knieslijtage te voorkomen?'

Vraag de specialist: 'Is knieslijtage te voorkomen?'
Aan slijtage in de knie - oftewel artrose - kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Er kan een trauma zijn, maar het kan ook genetisch bepaald zijn dat je er last van krijgt. De vraag van deze week is: Is knieslijtage te voorkomen, ik heb geen zin in een operatie?

Prof. Dr. Willy Spaan nieuwe baas van LUMC

Prof. Dr. Willy Spaan nieuwe baas van LUMC
LEIDEN - Met ingang van 1 mei treedt prof. dr. Willy Spaan aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Spaan volgt hiermee prof. dr. Ferry Breedveld op, die op diezelfde datum met emeritaat gaat.

'Alle minima in Leiden hebben het moeilijk, maar hoe belangrijk zijn wij nog?'

'Alle minima in Leiden hebben het moeilijk, maar hoe belangrijk zijn wij nog?'
LEIDEN - "Vooral in de politiek zou er nu eens iemand kunnen opstaan voor ons, Leidse minima hebben namelijk echt hulp nodig!", zo schrijft Dichtbij-meeschrijver 'Mensen denken niet gezond na!'. "Het is niet leuk om telkens te moeten vragen, of  te moeten wachten of je met Kerst een doosje met eten krijgt. Mensen, kijk en luister!"

Ondersteuning bij het uit de kast komen!

Ondersteuning bij het uit de kast komen!
LEIDEN - Soms is het al als je jong bent voor jezelf en je omgeving duidelijk dat je homo of lesbisch bent. Maar het kan ook dat het voor jezelf niet helemaal duidelijk is en je in een zoektocht zit naar je seksuele identiteit. Dan is het fijn om daar met iemand over te praten.

Dietist en Gezondheidswetenschapper in Leiden

Dietist en Gezondheidswetenschapper in Leiden
LEIDEN - Mw. drs. E.E.A. (Everdien) van der Leek is diëtist en gezondheidswetenschapper bij Corpus Mentis te Leiden. Corpus Mentis verwelkomt haar nieuwe collega mw. drs. E.E.A. (Everdien) van der Leek.

Onderzoek klantvriendelijkheid

Onderzoek klantvriendelijkheid
LEIDEN - Hoe is het gesteld met de klantvriendelijkheid in de Nederlandse zorg? In de week van 10 december introduceert NLStatics een nieuw online platform dat consumenten de mogelijkheid biedt om hun mening te geven over de niet-medische kant van zorg.

Eerste Hulp voor Ouders en Kinderen

LEIDEN - Corpus Mentis biedt Eerste Hulp cursussen die gecertificeerd zijn door First Aid.

Unieke beweegtuin geopend

Unieke beweegtuin geopend
OEGSTGEEST - Alle poppenwagens, mini-auto's en tuinschommels ten spijt: het grootste cadeau van Oegstgeest werd op pakjesavond, afgelopen vrijdag, uitgepakt bij de geschakelde zorginstellingen Van Wijckerslooth en Rustenborgh.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Zonnepanelen op Leidse monumenten moet kunnen
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio