kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Leidse medisch studenten op de bres voor mensen met psychische problemen

Leidse medisch studenten op de bres voor mensen met psychische problemen
LEIDEN - Studenten van de Leidse studievereniging M.F.L.S. (Medische Faculteit der Leidse Studenten) hebben tijdens hun jaarlijkse goede doelenweek  1.194 euro opgehaald op voor het Fonds Psychische Gezondheid.

Blijvend Gewicht Verliezen Met De Metabolisme Reset Kuur

LEIDEN - Kijk jij ook naar al die afvalprogramma’s op televisie? En denk jij dan ook: Gelukkig, zo erg is het met mij nog niet. Maar toch…., elk jaar één of twee, soms meer kilo’s erbij. En ze gaan er nooit meer af! Maar ja, dat is de leeftijd. Je metabolisme wordt trager, niets aan te doen! Of wel???

Hasselbraam eerste Gezonde School van Leiderdorp

Hasselbraam eerste Gezonde School van Leiderdorp
LEIDERDORP - Vrijdag 11 juli ontving Openbare Jenaplanschool De Hasselbraam, het vignet Gezonde school. De Hasselbraam is hiermee de eerste school in Leiderdorp die dit Vignet mag voeren. De uitreiking gebeurde door gewichtsconsulente Sacha Schouten. Zij heeft met het project Fruit in de klas de school ondersteunt tijdens dit gezonde traject.

Geheugensteun wijst de weg in Leiden

LEIDEN - Er zijn steeds meer mensen met geheugenproblemen in Nederland. Het beleid is erop gericht om deze mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dat kan alleen met de juiste hulp. Voor Leiden is er nu een informatiekaart ontwikkeld, de Geheugensteun.

Kleur en fleur langs de jeu de boules-baan

Kleur en fleur langs de jeu de boules-baan
LEIDEN - 'Dit is een stukje paradijs', zeggen bewoners van Beyerinck, de woonvorm voor ouderen in hartje Professorenwijk. Waar eens de eerste 'Finse school' van Leiden stond, wonen nu 'singles' en echtparen die niet helemaal 'piep' meer zijn, ook niet 'stok', maar vol enthousiasme met elkaar de herfst van hun leven op een aangename wijze vieren.

Vraag de specialist: 'kan littekenweefsel groter worden?'

Vraag de specialist: 'kan littekenweefsel groter worden?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt plastisch chirurg Paul van Zuijlen van het Rode Kruis ziekenhuis drie vragen over littekens.

Stadswandeling voor mantelzorgers

LEIDEN - Op vrijdag 1 augustus houdt De Leidse Vereniging van Mantelzorgers in samenwerking met Bureau Informele Zorg van ActiVite een stadswandeling voor mantelzorgers.

Rijnland Ziekenhuis plaatst eerste schouderprothese op maat in Nederland

LEIDERDORP - Op dinsdag 15 juli plaatst dr. Cornelis Visser, orthopeed in Rijnland Ziekenhuis, als eerste in Nederland een totale schouderprothese op maat. Voor de patiënt wordt een unieke mal geprint, waardoor de schouderprothese optimaal kan worden geplaatst. Dit kan de levensduur van de prothese aanmerkelijk verlengen.

Lenferink spreekt met opdringerige anti-abortus activisten

Lenferink spreekt met opdringerige anti-abortus activisten
LEIDEN - Vanochtend kwam Burgemeester Lenferink poolshoogte nemen bij de demonstratie van de anti abortus fundamentalisten die bij de geboorteregelingskliniek van Casa in Leiden baarmoederecho's uitdelen.

Vraag de specialist: 'wat is de oorzaak van overbeharing?'

Vraag de specialist: 'wat is de oorzaak van overbeharing?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt Nike Ramaker van Centrum Oosterwal drie vragen over overbeharing.

KiKa-dag op golfbaan Het Wedde een succes!

KiKa-dag op golfbaan Het Wedde een succes!
VOORSCHOTEN - Op vrijdag 27 juni jongstleden werd voor de derde keer het Grootste Golftoernooi ter Wereld georganiseerd. Onder het motto – Nederland golft voor KiKa – werd op golfbaan Het Wedde gegolfd om geld op te halen voor kinderen met kanker. Daarbij werd ook samen met de 50 andere deelnemende golfbanen een poging gedaan tot een nieuw Guinness Worldrecord!

Vraag de specialist: 'is de oogaandoening maculadegeneratie erfelijk?'

Vraag de specialist: 'is de oogaandoening maculadegeneratie erfelijk?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt Coen Hiemstra van Oogcentrum Noordholland drie vragen over de oogaandoening maculadegeneratie.

ROC kundig in 'prokkelen'

ROC kundig in 'prokkelen'
LEIDEN - Studenten van de School voor Zorg en Welzijn Leiden van ROC Mondriaan hebben vrijdag in Utrecht de Gouden Prokkel ontvangen uit handen van staatssecretaris Martin van Rijn en juryvoorzitter Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer.

LUMC kinderziekenhuis neemt Berenambulance in ontvangst

LUMC kinderziekenhuis neemt Berenambulance in ontvangst
LEIDEN - De Berendokter van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis heeft op woensdag 25 juni een nieuwe werkplek voor zijn spreekuur op de polikliniek van het WAKZ in het LUMC in gebruik genomen. De multifunctionele 'Berenambulanc' helpt kinderen kennis te maken met de gezondheidszorg.

Uitvaartonderneming Yarden & De Vries: 'Elke uitvaart heeft een eigen verhaal'

Uitvaartonderneming Yarden & De Vries: 'Elke uitvaart heeft een eigen verhaal'
LEIDEN - Eke de Vries start op 1 juli 2014 een nieuwe uitvaartonderneming, onder de naam Yarden & De Vries, Uitvaartzorg Leiden e.o.. Eke de Vries is zeker geen nieuwkomer in de uitvaartbranche. Met ruim 8 jaar ervaring en zo’n 700 uitvaarten op zijn naam, weet hij heel goed wat de mogelijkheden voor een uitvaart zijn.

Het geheime recept van de zelfstandige drogist

Het geheime recept van de zelfstandige drogist
LEIDEN - Drogist DA ligt stevig in de clinch met een groot deel van de 269 zelfstandige ondernemers die onder de vlag van het bedrijf werken. In totaal zijn er bijna 2.800 drogisterij-winkels. De laatste jaren neemt het aantal winkels iets af. Is de oplopende spanning binnen de DA-keten een teken aan de wand? Een beperkt aantal drogisten weet op eigen kracht door te gaan. Zo heeft Leiden ook een drogist die vanaf haar ontstaan, 154 jaar geleden, op eigen kracht de zaak draaide weet te houden. Hebben zij een geheim recept?

Vraag de specialist: 'Welke hulp kan ik krijgen bij obesitas?'

Vraag de specialist: 'Welke hulp kan ik krijgen bij obesitas?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt Huib Cense van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) uit Beverwijk drie vragen over overgewicht.

LUMC krijgt 1,5 miljoen voor diabetesonderzoek

LUMC krijgt 1,5 miljoen voor diabetesonderzoek
LEIDEN - Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgt van de Stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON) en het Diabetes Fonds 1,5 miljoen euro voor onderzoek naar onder meer een vaccin. Dat maakte het medisch centrum vrijdag bekend.

Vraag de specialist: 'Wat is de oorzaak van spataderen?'

Elke week kan je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt fleboloog Michael Mooij van Centrum Oosterwal op GezondDichtbij drie vragen over spataderen.

Leefstijlmarkt nieuw Vrouw en Kindcentrum

LEIDEN - Vrouw en Kindcentrum de Spiegeling opent maandagmiddag 23 juni haar deuren met een gezondheidsmarkt voor vrouwen.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio

Een site van Telegraaf Media Nederland