kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Akkoord Gemiva en De Haardstee: Breder draagvlak mantelzorger

Akkoord Gemiva en De Haardstee: Breder draagvlak mantelzorger
LEIDEN - Gemiva en De Haardstee hebben zich aangesloten bij Mantelzorgakkoord Leiden. Wethouder Roos van Gelderen en de heren Van Teijlingen van de Wouw namens Gemiva en Wesselman van De Haardstee hebben hiertoe een overeenkomst getekend.

Vraag de specialist: 'Tintelende vingers tijdens werk op de computer'

Vraag de specialist: 'Tintelende vingers tijdens werk op de computer'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt handchirurg Menno Huikeshoven van het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk vragen over tintelende vingers.

Aantal 100-plussers in Oegstgeest boven landelijk gemiddelde

Aantal 100-plussers in Oegstgeest boven landelijk gemiddelde
OEGSTGEEST - 100-plussers zijn vandaag de dag de snelst stijgende leeftijdsgroep in Nederland. Maar hoe zit dat in deze regio? Oegstgeest blijkt erg in trek bij de oudjes: Hier wonen 6 eeuwelingen, wat neerkomt op 2,6 per 10.000 inwoners. Dat is een ruime verdubbeling van het landelijk gemiddelde.

Fit Zwanger - Zwangerschapsgymnastiek in Leiderdorp

Fit Zwanger - Zwangerschapsgymnastiek in Leiderdorp
LEIDERDORP - Sinds september 2014 wordt de cursus Fit Zwanger ook gegeven bij Beweeeg! in Leiderdorp. Hier kunnen we nog meer gericht werken aan een optimale conditie tijdens de zwangerschap. Beweeeg! is een sportcentrum met tal van mogelijkheden om het lichaam op elk niveau uit te dagen, dus ook uitermate geschikt tijdens de zwangerschap.

Oproep: Deel jouw Serious Request-actie op Dichtbij

Oproep: Deel jouw Serious Request-actie op Dichtbij
HAARLEM - Over iets minder dan tachtig dagen is het zover, dan staat het Glazen Huis van 3FM in Haarlem! De grootse actie van het radiostation gaat dit jaar geld inzamelen voor slachtoffers van seksueel geweld in conflicten. Voor en tijdens Serious Request starten veel mensen en buurten hun eigen acties, Dichtbij is op zoek naar de mooiste projecten.

Bijeenkomst hersenletsel bij activiteitencentrum Gading

LEIDERDORP - Bij activiteitencentrum Gading vindt op 3 november de tweede bijeenkomst plaats voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. Het thema is het omgaan met veranderingen in je mogelijkheden en vaardigheden..

Vraag de specialist: 'Wat kan ik doen aan striae?'

Vraag de specialist: 'Wat kan ik doen aan striae?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt huidtherapeut Nike Ramaker van Centrum Oosterwal vragen over striae, onderhuidse talgbulten en een tepeltatoeage na borstkanker.

Start Dagarrangementen Schouwenhove

LEIDEN - Libertas Leiden en Pro-Cura zijn gestart met dagarrangementen in Schouwenhove.

Natalie uit Voorschoten genomineerd voor ‘Hulp van het Jaar’

Natalie uit Voorschoten genomineerd voor ‘Hulp van het Jaar’
VOORSCHOTEN - "Leuk, lief en betrouwbaar, ze heeft aandacht voor me en ze weet wat ik leuk vind", aldus een cliënt van Natalie de Groot. Mooie woorden, waardoor Natalie tot de 77 genomineerden behoort voor de Hulp van het Jaar verkiezing 2014. Vanaf nu kan er gestemd worden.

Assertiviteitstraining volgens Gordon

LEIDERDORP - Tijdens deze cursus leert u aan de hand van de leer van de bekende Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon specifieke communicatievaardigheden gericht op persoonlijke groei en verbetering van relaties. U leert beter voor uw rechten en behoeften op te komen, zonder die van anderen uit het oog te verliezen. U krijgt een beter gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en bent minder afhankelijk van anderen.

Bijeenkomst MS in ziekenhuis

LEIDERDORP - In het Rijnland Ziekenhuis vindt op donderdag 30 oktober een inloopochtend plaats voor MS patiënten.

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer
LEIDEN - Gezonde medewerkers zijn de basis van elk bedrijf. Op donderdag 13 november organiseert de Gezond Leven Academie van 14.00 uur tot 17.00 uur een workshop over duurzame inzetbaarheid. Steeds meer bedrijven en organisaties zijn zich ervan bewust dat investeren in gezonde medewerkers perspectief biedt voor de toekomst. Zeker in onzekere tijden.

Rijnland Ziekenhuis weer beloond voor stomazorg

LEIDERDORP - De Nederlandse Stomavereniging heeft Rijnland Ziekenhuis voor de derde keer op rij een groen vinkje toegekend voor de stomazorg. Dit vinkje is voor stomadragers een teken dat het ziekenhuis wederom voldoet aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Stomavereniging.

Zeescheepvaart: de 'vergeten' vervuiler van de Leidse lucht

Zeescheepvaart: de 'vergeten' vervuiler van de Leidse lucht
LEIDEN - De luchtkwaliteit laat op veel plekken in Leiden te wensen over. Naast de industrie wordt logischerwijs de auto vaak als schuldige aangewezen van de vervuilde lucht, evenals de vele vliegtuigen die dagelijks over Leiden vliegen. Maar er is nog een derde soort vervoer dat onze luchtkwaliteit negatief beïnvloedt en die enigszins "vergeten" wordt: het zeetransport.

Nomineer nog snel jouw Hulp van het Jaar!

Nomineer nog snel jouw Hulp van het Jaar!
REGIO - Doet de thuiszorgmedewerker ook altijd nog éven de plantjes voor je? Heb jij veel gehad aan die ene begeleider? Laat die steengoede oppas jouw kind weer helemaal opbloeien? Dan wordt het tijd om die kanjer eens flink in het zonnetje te zetten tijdens de jaarlijkse Hulp van het Jaar-verkiezing! Nomineren kan nog tot 20 oktober.

Aantal donorregistraties Leidse regio boven landelijk gemiddelde

Aantal donorregistraties Leidse regio boven landelijk gemiddelde
LEIDEN - Het is weer Donorweek, de jaarlijkse campagne waarmee extra aandacht wordt gevraagd voor donoren. In de Leidse regio heeft 44,8 procent van de inwoners laten registreren of zij wel of geen donor willen zijn, dat is boven het landelijk gemiddelde (42 procent). Heb jij je al geregistreerd?

Gading krijgt winkel in Winkelhof

Gading krijgt winkel in  Winkelhof
LEIDERDORP - Gading krijgt een winkel aan de buitengalerij van Winkelhof. Daarvoor tekenden Wereldhave, eigenaar van de Winkelhof, en Gemiva-SVG Groep, de stichting waar Gading deel van uitmaakt, onlangs de gebruiksovereenkomst.

Red Cross Quest: educatieve speurtocht in herfstvakantie

Red Cross Quest: educatieve speurtocht in herfstvakantie
LEIDEN - Nog op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin voor aankomende herfstvakantie? Aanstaande woensdag 22 oktober organiseert het Rode Kruis in samenwerking met o.a. de gemeente Leiden (Centrum voor Jeugd en Gezin) en CORPUS® een educatieve speurtocht.

Rijnland fuseert met Diaconessenhuis: Alrijne Zorggroep

Rijnland fuseert met Diaconessenhuis: Alrijne Zorggroep
LEIDERDORP - Het Rijnland Ziekenhuis heet voortaan Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Alrijne Zorggroep is namelijk de naam van de nieuwe fusieorganisatie van het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep waar het ziekenhuis onder viel.

Goed nieuws uit Havanahuis: 1.000 e-sigaretten verkocht

Goed nieuws uit Havanahuis: 1.000 e-sigaretten verkocht
LEIDEN - Mede door de media-aandacht zijn in nog geen jaar tijd in Het Havanahuis meer dan 1000 oplaadbare e-sigaretten verkocht. De overstap van gewone 'ouderwetse sigaretten' naar oplaadbare e-sigaretten gaat dus prima.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Leids dialect moet beschermd worden
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio