kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Jij bent de baas, kom in je kracht met Qigong!

LEIDEN - Heb je lichamelijke- of psychische klachten, pijn, of ben je vermoeid, heb je een (chronische) ziekte? Dan is de helende bewegingsleer Chi Neng Qigong misschien wel iets voor jou. Dat kan op woensdagmiddag in de wekelijkse lessen, of volg de cursus, die start op 20 februari.

Lezing in café Einstein over machteloosheid: wat doe je ertegen?

LEIDEN - Je wilt iets doen, maar je kunt nu juist niets doen. Wat nu?

'Je mag me zeker niet': Een toneelstuk over borderline

'Je mag me zeker niet': Een toneelstuk over borderline
LEIDEN - Borderline is een persoonlijkheidsstoornis waar veel mensen wel eens van gehoord hebben, maar wat is het nou precies? Met deze vraag is een toegankelijke theatervoorstelling gemaakt en gespeeld door ervaringsdeskundigen. Na afloop is er een dialoog met de zaal.

Mindfulness Vorhout

Mindfulness Vorhout
LEIDEN - Heb je behoefte aan meer rust in het hoofd,minder stress of pijn? Met de acht-weekse cursus Mindfulness leer je op een nieuwe manier hiermee om te gaan. Je oefent en onderzoekt, mediteert en leert bewuster in het leven te staan. Gun jezelf dit!

Mindfulness training voor kinderen

Mindfulness training voor kinderen
LEIDERDORP - Gun jij ook je kind meer rust, betere concentratie, minder piekeren en meer zelfvertrouwen? Geef hem of haar dan op voor de mindfulness training voor kinderen!

Dankbaarheid: no return to sender

LEIDEN - Dankbaarheid is goed voor je gezondheid. Lees verder:

Mindfulness

LEIDEN - Gratis proefles Mindfulness

Ontdek het beste dieet van 2015!

Ontdek het beste dieet van 2015!
LEIDEN - Als je wilt afvallen of op gezond gewicht wilt blijven zul je leef- en eetgewoonten moeten aanpassen, dat kan nu eenmaal niet anders. Waar het om gaat is dat je minder energie moet gaan opnemen en meer energie moet gaan verbruiken.

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

LEIDERDORP - Zelfstandig beslissingen (kunnen) blijven nemen, ook op hoge(re) leeftijd, is een wens die veel mensen hebben. Een gezonde oude dag en lekker van het leven genieten, dat wil toch iedereen?

Zoet zonder suiker

LEIDERDORP - Geraffineerde witte suiker, het zit in veel producten en dan niet alleen als suikerklontje in uw koffie of thee. Ook in veel voedingsmiddelen zit tegenwoordig suiker. Maar er zijn zoveel gezondere en smakelijke alternatieven!

Start nieuwe Mindfulnesstraining Leiden

Start nieuwe Mindfulnesstraining Leiden
LEIDEN - Op zaterdag 23 januari start er een nieuwe mindfulnesstraining in Leiden. De training start om 10:00 en bestaat uit 8 bijenkomsten van 2,5 uur. De training wordt gegeven door Remy van Gelder van Praesence in Leiden. Remy is een ervaren trainer die gecertificeerd is om de training te geven.

Debatavond in Voorschoten: Mantelzorg, ja of nee

Debatavond in Voorschoten: Mantelzorg, ja of nee
VOORSCHOTEN - Op 13 januari 2016 organiseert de Raad van Samenwerkende Kerken tussen 20.00 en 22.00 uur een debatavond over het thema ‘Meer of juist minder zorg’. Tegenover elkaar staan dit keer dr. Archibald van Wieringen van de Universiteit van Tilburg en mw. Lineke van de Scheur van ‘U staat centraal’ in Voorschoten.

Wereldburgers groeien op bij Teddy Kids

Wereldburgers groeien op bij Teddy Kids
LEIDEN - Internationale Kinderopvang Teddy Kids is de perfecte keuze voor ouders en kinderen die hun horizon willen verbreden en de kloof tussen culturen en landen willen verkleinen. In een warme en huiselijke sfeer worden kinderen begeleid bij hun eerste stap om een echte wereld-burger te worden.

Open Dag Yoga-Loft Leiderdorp

Open Dag Yoga-Loft Leiderdorp
LEIDERDORP - Op zondag 10 januari (1100-1700 uur) organiseren de docenten van Yoga-Loft Leiderdorp een Open Dag met gratis proeflessen.

Stichting Leiden Helpt heeft zelf hulp nodig na brand

Stichting Leiden Helpt heeft zelf hulp nodig na brand
LEIDEN - De vrijwilligers van Stichting Leiden Helpt hebben de afgelopen weken hard gewerkt om honderden kerstpakketten klaar te maken voor mensen die het financieel zwaar hebben. Een grote brand in het naastgelegen pand aan de Willem Barentszstraat in Leiden gooide afgelopen zondag echter roet in het eten. Stapels kleding, voedsel en speelgoed is verloren gegaan.

Bijna 6.500 euro voor Ronald McDonald Huis Leiden

Bijna 6.500 euro voor Ronald McDonald Huis Leiden
VOORSCHOTEN - Bijna 6.500 euro. Dat is de opbrengst van de Santa Run die de Rotaryclubs van Wassenaar, Voorschoten en Leidschendam op zaterdag 12 december organiseerden. Het bedrag komt volledig ten goede aan Ronald McDonald Huis Leiden. 350 Kerstmannen, waaronder tachtig asielzoekers, namen aan het evenement deel.

Tandheelkundige Kliniek Leiden staat ook klaar voor kinderen en angstige patiënten

Tandheelkundige Kliniek Leiden staat ook klaar voor kinderen en angstige patiënten
LEIDEN - Kinderen willen graag op jonge leeftijd al hun eigen tandjes poetsen. Het is goed om dat te stimuleren, maar houd er wel rekening mee dat zij niet op ieder plekje goed poetsen. Door jouw kind vertrouwd te maken met een goede mondverzorging, houd je het gebit van je kind gezond. Ook een regelmatig tandartsbezoek hoort daar bij.

LUMC-student weggestuurd na ongepast contact met patiënt (15) en moeder

LUMC-student weggestuurd na ongepast contact met patiënt (15) en moeder
LEIDEN - Een Leidse student Geneeskunde is weggestuurd van zijn opleiding binnen het Leids Universitair Medisch Centrum, omdat hij een 15-jarige patiënte en haar moeder seksueel getinte berichten stuurde.

Rouwen in feestmaand december

Rouwen in feestmaand december
LEIDEN - Een onmogelijke combinatie; het dragen van verdriet en allerlei georganiseerde festiviteiten om je heen… Waar is plek voor degenen die verdriet met zich mee dragen? Hoe rekening te houden met je eigen draagkracht? Wat kun jij doen voor degene in jouw omgeving die treurt? Hoe kunnen we zorgen voor elkaar? Hierbij een paar tips om rouw ruimte te geven tijdens de feestdagen.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit in thuiszorg

Kwaliteit in plaats van kwantiteit in thuiszorg
Er wordt steeds meer bezuinigd. Ook in de thuiszorg. Dit komt de kwaliteit vaak niet ten goede. Kwantiteit in plaats van kwaliteit krijgt de overhand. Maar niet bij Seracosa. Zij bieden al jaren kwalitatieve thuiszorg op maat.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio