kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Assertiviteitstraining Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon

LEIDERDORP - Tijdens deze cursus leert u aan de hand van de leer van de bekende Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon specifieke communicatievaardigheden gericht op persoonlijke groei en verbetering van relaties. U leert beter voor uw rechten en behoeften op te komen, zonder die van anderen uit het oog te verliezen. U krijgt een beter gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en bent minder afhankelijk van anderen.

Bijeenkomst MS in ziekenhuis

LEIDERDORP - In het Rijnland Ziekenhuis vindt op donderdag 30 oktober een inloopochtend plaats voor MS patiënten.

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer
LEIDEN - Gezonde medewerkers zijn de basis van elk bedrijf. Op donderdag 13 november organiseert de Gezond Leven Academie van 14.00 uur tot 17.00 uur een workshop over duurzame inzetbaarheid. Steeds meer bedrijven en organisaties zijn zich ervan bewust dat investeren in gezonde medewerkers perspectief biedt voor de toekomst. Zeker in onzekere tijden.

Rijnland Ziekenhuis weer beloond voor stomazorg

LEIDERDORP - De Nederlandse Stomavereniging heeft Rijnland Ziekenhuis voor de derde keer op rij een groen vinkje toegekend voor de stomazorg. Dit vinkje is voor stomadragers een teken dat het ziekenhuis wederom voldoet aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Stomavereniging.

Zeescheepvaart: de 'vergeten' vervuiler van de Leidse lucht

Zeescheepvaart: de 'vergeten' vervuiler van de Leidse lucht
LEIDEN - De luchtkwaliteit laat op veel plekken in Leiden te wensen over. Naast de industrie wordt logischerwijs de auto vaak als schuldige aangewezen van de vervuilde lucht, evenals de vele vliegtuigen die dagelijks over Leiden vliegen. Maar er is nog een derde soort vervoer dat onze luchtkwaliteit negatief beïnvloedt en die enigszins "vergeten" wordt: het zeetransport.

Nomineer nog snel jouw Hulp van het Jaar!

Nomineer nog snel jouw Hulp van het Jaar!
REGIO - Doet de thuiszorgmedewerker ook altijd nog éven de plantjes voor je? Heb jij veel gehad aan die ene begeleider? Laat die steengoede oppas jouw kind weer helemaal opbloeien? Dan wordt het tijd om die kanjer eens flink in het zonnetje te zetten tijdens de jaarlijkse Hulp van het Jaar-verkiezing! Nomineren kan nog tot 20 oktober.

Aantal donorregistraties Leidse regio boven landelijk gemiddelde

Aantal donorregistraties Leidse regio boven landelijk gemiddelde
LEIDEN - Het is weer Donorweek, de jaarlijkse campagne waarmee extra aandacht wordt gevraagd voor donoren. In de Leidse regio heeft 44,8 procent van de inwoners laten registreren of zij wel of geen donor willen zijn, dat is boven het landelijk gemiddelde (42 procent). Heb jij je al geregistreerd?

Gading krijgt winkel in Winkelhof

Gading krijgt winkel in  Winkelhof
LEIDERDORP - Gading krijgt een winkel aan de buitengalerij van Winkelhof. Daarvoor tekenden Wereldhave, eigenaar van de Winkelhof, en Gemiva-SVG Groep, de stichting waar Gading deel van uitmaakt, onlangs de gebruiksovereenkomst.

Red Cross Quest: educatieve speurtocht in herfstvakantie

Red Cross Quest: educatieve speurtocht in herfstvakantie
LEIDEN - Nog op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin voor aankomende herfstvakantie? Aanstaande woensdag 22 oktober organiseert het Rode Kruis in samenwerking met o.a. de gemeente Leiden (Centrum voor Jeugd en Gezin) en CORPUS® een educatieve speurtocht.

Rijnland fuseert met Diaconessenhuis: Alrijne Zorggroep

Rijnland fuseert met Diaconessenhuis: Alrijne Zorggroep
LEIDERDORP - Het Rijnland Ziekenhuis heet voortaan Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Alrijne Zorggroep is namelijk de naam van de nieuwe fusieorganisatie van het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep waar het ziekenhuis onder viel.

Goed nieuws uit Havanahuis: 1.000 e-sigaretten verkocht

Goed nieuws uit Havanahuis: 1.000 e-sigaretten verkocht
LEIDEN - Mede door de media-aandacht zijn in nog geen jaar tijd in Het Havanahuis meer dan 1000 oplaadbare e-sigaretten verkocht. De overstap van gewone 'ouderwetse sigaretten' naar oplaadbare e-sigaretten gaat dus prima.

Spataderkeurmerk voor Rijnland Ziekenhuis

LEIDERDORP - De Hart&Vaatgroep heeft Rijnland Ziekenhuis opnieuw beloond. Na het Vaatkeurmerk half september, ontving Rijnland Ziekenhuis begin oktober het Spataderkeurmerk.

Heb ik Dementie?

Heb ik Dementie?
LEIDEN - Martine Heruer en Joke Vos heten u als gespreksleiders welkom in het Alzheimer Café Leiden e.o.

Begonnen: Week van de Opvoeding

Begonnen: Week van de Opvoeding
LEIDEN - Het is niet altijd makkelijk om een dreumes, peuter of puber onder je hoede te hebben. Naast goedbedoelde tips van je schoonmoeder of de buurvrouw kun je ook professionele adviezen inwinnen bijvoorbeeld bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Open Dag bij dierenkliniek 't Leidse Land: Niks mis met Bram

Open Dag bij dierenkliniek 't Leidse Land: Niks mis met Bram
LEIDERDORP - Zaterdag 4 oktober was het bij dierenkliniek 't Leidse Land open dag. Deze open dag was georganiseerd op de vestiging in Leiderdorp, aan de Van der Valk Boumanweg.

Nomineer jouw bijzondere zorghulp

Nomineer jouw bijzondere zorghulp
Bij de Hulp van het Jaar verkiezing zijn 'stuk voor stuk nominaties met mooie, dankbare verhalen van hulpvragers, familie en collega’s van de hulpen' binnen gekomen. Dat laat de organisatie De Nationale Hulpgids weten. Inmiddels zijn er al honderd genomineerden, maar jouw bijzondere zorghulp kan er nog bij.

Vraag de specialist: 'Is oogcontrole echt nodig voor een diabetespatiënt?'

Vraag de specialist: 'Is oogcontrole echt nodig voor een diabetespatiënt?'
Elke week kun je een vraag stellen over een medisch onderwerp op gezonddichtbij.nl. Uit deze vragen wordt een top drie samengesteld, waarop een specialist antwoord geeft. Deze week beantwoordt oogarts Danny Gans vragen over diabetes en oogcontroles.

Cursus mindfulness

OEGSTGEEST - De Taakgroep VOS van de Protestantse Gemeente Oegstgeest organiseert voor maandag 6 oktober een bijeenkomst over Mindfulness in het Dorpscentrum aan Lijtweg 9.Greetje Beekhuis houdt van 20.00 tot 21.30 uur een lezing hierover.

Leidse studenten in actie voor Stichting Hulphond

Leidse studenten in actie voor Stichting Hulphond
LEIDEN - Vijf studenten van Hogeschool Leiden halen geld op voor Stichting Hulphond door het verkopen van de vaardigheden die een hulphond kan leren.

Gespreksgroep om samen rouw te verwerken

LEIDERDORP - Pluspunt wil in november weer een gespreksgroep rouwverwerking starten.
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Leids dialect moet beschermd worden
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio