De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

VVD Zoeterwoude wil internet via glasvezel voor iedereen

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

ZOETERWOUDE - Tijdens de raadsvergadering van 18 december hebben de Zoeterwoudse liberalen van de VVD een motie ingediend om snel internet via glasvezel voor iedereen mogelijk te maken. In de motie wordt het college opgeroepen druk uit te oefenen op KPN én Ziggo om internet via glasvezel voor iedereen in Zoeterwoude mogelijk te maken.

De reden van het indienen van de motie is het feit dat er weliswaar een glasvezelnetwerk ligt in Zoeterwoude maar slechts tot in de wijkcentrales. Het laatste stuk tot in huis gaat nu nog via het bekende koperdraadje of coaxkabel. De VVD wil glasvezelverbindingen tot in huis. Het zgn. fiber-to-the-home.

Voor inwoners van de woonkernen Dorp en Rijndijk is er vaak wel ‘snel’ internet beschikbaar, de bewoners van het buitengebied blijven van dit alles verstoken. Zij hebben met een beetje geluk de beschikking over de laagst mogelijke snelheid. Dat moet veranderen. Snel internet is tegenwoordig geen luxe maar eigenlijk noodzaak. Veel diensten worden tegenwoordig digitaal aangeboden en iedereen moet daar gebruik van kunnen maken, ook in het buitengebied. Navraag leerde dat als de gemeente daarom vraagt, de betrokken bedrijven haast willen maken met versnelde aansluiting.

Doordat de andere partijen de VVD-motie ook ondersteunden werd deze raadsbreed aangenomen. De portefeuillehouder, Dhr. Den Ouden, zegde tijdens de vergadering toe contact op te nemen met zowel KPN als Ziggo om versnelde aanleg mogelijk te maken.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 23 december 2014


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio