De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Leiden rouwt om bioscoopmagnaat Jan Boer (69)

(Foto: Jan Boer (Facebook) / Dichtbij)
1 / 1
zoom out

LEIDEN - De bioscoopondernemer Jan Boer is zondag 9 februari 2014 op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Boer was niet alleen eigenaar van de Leidse bioscopen Trianon, Kijkhuis en Lido/Studio, maar ook jarenlang actief voor Stadspartij Leiden Ontzet (SLO), een partij die hij zelf oprichtte. Leiden verliest een markante Leidenaar.

Tussen 2006 en 2010 was hij in de gemeenteraad actief als fractievoorzitter van Stadspartij Leiden Ontzet. In de jaren hierna bleef hij zich inzetten voor zijn partij, ook voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 stond hij nog op de kandidatenlijst als nummer 10 van de stadspartij.

Jan Boer heeft zich jarenlang vol ingezet voor het culturele leven in Leiden. Naast zijn bioscopen-imperium heeft Boer de oprichting van het 'Kreatief Sentrum' op zijn naam staan, waaruit vervolgens het Leids Vrijetijds Centrum (LVC) voortkwam.

Groot gemis
Zijn dochter Esther schreef zondag op Facebook: 'Dag papa, wat heb je dapper gestreden! Je was geen man om ziek te zijn. Tot het einde de puur en oprecht jezelf mocht je vanmorgen vredig heen gaan in het bijzijn van jou lieve Gina en je kinderen. Het is goed zo. Laat alles maar los, wij kunnen alles zelf.'

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 10 februari 2014


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio