De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

'Te veel verkeersborden'

Overal verkeersborden in Leiden centrum. (Foto: fotobureau Monica van der Stap)

1 / 1
zoom out

LEIDEN - Leiden heeft een prachtige historische binnenstad, maar helaas staat deze vol met overbodige verkeersborden. Daar moet aan gedaan worden, vindt Gijs Holla, woordvoerder verkeer van de PvdA.

Holla bood vorige week de notitie 'Overbodige Borden?!' aan wethouder De Wit. Het doel: het aantal verkeersborden terugdringen. 'Deze borden doen niet alleen afbreuk aan de historische uitstraling van de stad, maar het onderhoud ervan kost ook nog eens veel geld. Daarnaast zijn zowel bewoners als bezoekers ze liever kwijt dan rijk', aldus Holla.

Bij de bespreking van de Kadernota Kwaliteit Openbare Ruimte heeft de PvdA fractie al opgeroepen tot een vermindering van het aantal verkeersborden. Het college heeft die handschoen toen opgepakt en toegezegd binnen drie maanden met een plan van aanpak te komen om het aantal verkeersborden in de binnenstad te verminderen.

Om een steentje bij te dragen aan de voortvarende aanpak van het college heeft de PvdA een notitie opgesteld met foto's van borden in de binnenstad die overbodig, dubbelop of tegenstrijdig (lijken te) zijn. Met de notitie hoopt de fractie het college van B&W te inspireren in haar denken over de noodzaak van de vele verkeersborden. 'Wij hopen hiermee het college te enthousiastmeren om buiten de geijkte kaders te kijken en af te stappen van het idee dat met een verkeersbord alles te regelen valt. Of zelfs, dat je met een verkeersbord alles zou willen regelen'.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio