De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Portugese beroemdheid naar muziekpodium Q-Bus in Leiden

Celina da Piedade en Elanor (Foto: Balfolk Zuid-Holland)
1 / 1
zoom out

LEIDEN - Balfolk Zuid-Holland houdt op zondag 14 december een bijzondere balfolkavond in muziekpodium Q-Bus in Leiden. De Portugese beroemdheid Celina da Piedade verzorgt voor de dansers een bijzonder live-optreden. Daarnaast komt ook de Belgische topband Elanor de avond voor alle dansers en andere geïnteresseerden..

Belgische topband
Elanor bestaat uit Bert Leemans op de trekzak, Brat Praet met de Vlaamse doedelzak tekent voor veel composites en ook Thomas Hoste (bekend van onder andere balfolkgigant Cecilia) is present met de draailier. Deze vijfmans band laat zien heel fijne muziek te produceren.

Celina da Piedade vanuit Portugal
Daarnaast komt ook Celina da Piedade naar Leiden, een Portugese topmuzikante met de fijne melodiën die zij direct vanuit Portugal ten gehore zal brengen. Van leuke hanterdro's tot zwoele mazurka's: Celina en haar accordeon beloven een bijzondere en unieke avond vol balfolkdans, met altijd een hint
naar de rijke Portugese folkcultuur. Het is voor het eerst dat zij naar Nederland zal komen.

Wat is balfolk?
Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Een bal is een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met West-Europese muziek in plaats van Zuid-Maerikaanse. Er worden koppeldansen gespeeld, maar ook groepsdansen. En er is altijd live-muziek, net als deze keer in Leiden. Het gaat erom om vooral gezellig met elkaar te dansen en uiteraard wordt er vantevoren een dansuitleg gegeven. Iedereen kan in principe meedoen.

Bal in Leiden
Het bal in Leiden is op zondag 14 december in de Q-Bus aan de Uiterstegracht 142. De deuren gaan open om 18.00 uur, waarna een dansuitleg volgt om 19.00 uur en het bal van start gaat om 20.00 uur tot 23.00 uur. Kaartjes kosten € 14,- euro per stuk. Reserveren wordt aangeraden en kan via balfolkzuidholland@gmail.com Meer informatie via de facebookpagina van Balfolk Zuid-Holland.

Overige bals Zuid-Holland
Behalve het bal in Leiden, is er op 27 december nog een in Bodegraven en op
de agenda van balfolk.nl kun je een hele lijst met evenementen vinden.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 05 december 2014


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio