kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gék van alle wachtwoorden

Gék van alle wachtwoorden
LEIDEN - De een heeft er twaalf in zijn hoofd, de ander kan het af met slechts drie, ergens discreet genoteerd. Wachtwoorden en codes. We komen er in om. Inlogcodes voor computers, tablets en telefoons zijn onderdeel geworden van ons dagelijks leven. 'Als ik ga dementeren ben ik de lul', lacht Anja.

Thibaut blijvend in Madurodam

Thibaut blijvend in Madurodam
LEIDEN - Thibaut uit Leiden is één van de gelukkige winnaars die met zijn mini 3D-kopie voor altijd in Madurodam mag wonen. Na de zomer komt zijn eigen mini 3D-kopie in het park te staan. Madurodam is voor het eerst sinds 1952 op zoek naar nieuwe bewoners.

De vakantie en het verschil

LEIDEN - We hadden dit jaar besloten om de vakantie in eigen land te vieren, want er waren nog zoveel dingen die we graag wilden bezoeken.

Sneltekenen op Pieterskerkplein

Sneltekenen op Pieterskerkplein
LEIDEN - De Pieterswijk is een schilderachtig wijkje, misschien zouden er vaker sneltekenaars en kunstschilders buiten aan het werk moeten gaan. Deze meiden gaven het voorbeeld en lieten zich vereeuwigen door een ingehuurde tekenaar. Maar voortaan wel een beetje stilzitten dames!

Wie heeft onze buggy gestolen?

Wie heeft onze buggy gestolen?
LEIDEN - Afgelopen week, vermoedelijk dinsdag 19 of woensdag 20 augustus, is de Bugaboo cameleon kinderwagen van Esther Koelewijn-Posthumus gestolen uit het afgesloten portiek aan de Brahmslaan in Leiden.

Fietsster botst op paaltje Haagse Schouwweg

Fietsster botst op paaltje Haagse Schouwweg
LEIDEN - Een fietsster is vrijdagochtend tegen een paaltje gereden op de Haagse Schouwweg in Leiden. De vrouw raakte daarbij gewond.

Drietal aangehouden voor winkeldiefstal Haarlemmerstraat

Drietal aangehouden voor winkeldiefstal Haarlemmerstraat
LEIDEN - De politie hield donderdag om 14.00 uur drie mannen, 22, 23 en 28 jaar, aan die kort daarvoor in een drietal winkels in de nabijheid van de Haarlemmerstraat enkele winkeldiefstallen pleegden.

Scylla klaar voor nieuw seizoen

Scylla klaar voor nieuw seizoen
LEIDEN - Met een 10-daags trainingskamp heeft Scylla de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen afgesloten. Wanneer de competitie begint is niet bekend.

Nieuwe vereniging voor lesbiennes in Leiden

Nieuwe vereniging voor lesbiennes in Leiden
LEIDEN - Waar doe je als lesbische/biseksuele vrouw gelijkgestemde contacten op? Die vraag wil een nieuwe vereniging in Leiden beantwoorden. Een woordvoerster: 'Het COC of een roze kroeg/feest is een optie. Maar niet iedereen stapt daar zo naar binnen. Een activiteitenclub is daarom een goed en leuk initiatief.'

Vrijwilligers gezocht Inloophuis Psychiatrie

LEIDEN - Het vrijwilligersteam van het Inloophuis Psychiatrie kan versterking gebruiken! Het Inloophuis Psychiatrie in Leiden is een gezellige huiskamer voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Campagne voor muziekjeugd

Campagne voor muziekjeugd
LEIDEN - Met de lancering van de jeugdvisie 'Jij bent K&G!' wil de bekende Leidse muziekvereniging de jongste Leidenaren, nog meer 'met twee benen' in Leiden neerzetten.

Protestdans in stadhuis

Protestdans in stadhuis
LEIDEN - Via onder andere een protestoptreden in het stadhuis protesteerden cursisten van Salsiando vorige weekeinde tegen 'het falende beleid van de gemeente'. 'We worden al jarenlang tegengewerkt, terwijl de dansschool een trouw en enthousiast publiek heeft.

Grootste kunstwerk van Leiden

LEIDEN - Tijdens het tekenfestival The Big Draw Leiden wordt de Breestraat aangekleed met het grootste kunstwerk van de stad. De kunstenaars van Ark of Art maken een tekening vanaf het Noordeinde tot aan het stadhuis. Het tekengerei mag op 14 september van 12.00 uur tot 17.

DJFlor maakt naam in Hollands Got Talent

DJFlor maakt naam in Hollands Got Talent
LEIDEN - Florent Labrujere, net 12 jaar uit Leiden doet mee als DJFlor met Hollands Got Talent. Van Florent is er ook een promo gemaakt die ook regelmatig al op TV te zien is geweest. Zaterdag 6 september zal de TV auditie van Florent voorbij komen in de derde aflevering van het populaire RTL-programma.

stelling: Gesubsidieerde leasefiets een goed plan

stelling: Gesubsidieerde leasefiets een goed plan
LEIDEN - Het Warenhuis wil een goedkope leasefiets in gaan voeren. Voor 50 euro per jaar met een borg van nog eens 50 euro kunnen geïnteresseerden een fiets huren, inclusief gratis reparaties. Een goed plan of oneerlijke concurrentie voor lokale fietsenhandelaars? Kringloopwinkel Het Warenhuis draait immers op gemeentelijke subsidie.

Puzzeltocht voor goed doel

LEIDEN - Zorgvrijwilliger Ilse Jansen van Xenia Hospice wil zaterdag 13 september via een fiets/wandel rally door Leiden geld op halen voor dit goede doel.

Duik in ijskoud water van de Vliet

Duik in ijskoud water van de Vliet
LEIDEN - In ijskoud water gingen maandag 250 mensen De Vliet in voor de zwemvierdaagse. De temperatuur van het water was zeer laag omdat het zwembad pas was leeg gelopen en opnieuw gevuld moest worden. En dat kost tijd.

Gratis colleges in de Nieuwe Energie

Gratis colleges in de Nieuwe Energie
LEIDEN - Nieuwe Energie gaat samen met de Opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden drie open colleges organiseren. Topsprekers van de Universiteit zullen gaan spreken over de ‘Communicatie van de nieuwe werkelijkheid’. 

CD release concert van Leidse band The Stream

CD release concert van Leidse band The Stream
LEIDEN - Orkestraal en theatraal concert van Leidse band The Stream ter ere van de nieuwe CD Art Nouveau

Gewonde bij ongeluk op dak Vijf Meibad

Gewonde bij ongeluk op dak Vijf Meibad
LEIDEN - Bij een ongeval op het dak van het Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan in Leiden is woensdagochtend een dakinspecteur gewond geraakt. De brandweer heeft het slachtoffer met een hoogwerker van het dak gehaald.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Gesubsidieerde leasefiets een goed plan
Bekijk de resultaten
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio