De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Dag van het Kasteel op Duivenvoorde

Dag van het Kasteel op Duivenvoorde
VOORSCHOTEN - Kasteel Duivenvoorde opent zijn poorten op Tweede Pinksterdag en heet alle stoere prinsen en knappe prinsessen (met hun ouders) van harte welkom.

Bikkels van Wonderland Kinderopvang lopen mee met de CORPUS Kidsrun 2017

Bikkels van Wonderland Kinderopvang lopen mee met de CORPUS Kidsrun 2017
LEIDEN - Afgelopen zondag was het zover, de CORPUS Kidsrun 2017. Net als de afgelopen drie jaar liepen medewerkers en kinderen van Wonderland Kinderopvang ook dit jaar weer mee. En wat een bikkels. Binnen 25 minuten was iedereen gefinished.

Gaat Sporting Trigon het toch weer flikken?

Gaat Sporting Trigon het toch weer flikken?
LEIDEN - Na de toch wel verrassende 19-18 zege op Deetos heeft de leidse ploeg handhaving in eigen hand, maar het lijntje aan de reddingsboei is nog dunner dan een strohalm

Kinderrechtenfilms voor vrede en veiligheid

Kinderrechtenfilms voor vrede en veiligheid
LEIDEN - Bioscoop Trianon is dit jaar weer het decor van de Leidse première van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Kinderen uit bovenbouwgroepen maakten met hun klas een korte speelfilm over kinderrechten. Dinsdagochtend 23 mei zijn alle films te zien op het witte doek van Trianon. Bijzonder aan deze editie is dat de kinderen het thema ‘leven in vrede en vrijheid’ in hun films hebben verwerkt. De winnende groep gaat door naar de landelijke finale op 23 juni in bioscoop Tuschinski in Amsterdam.

Gomarusschool verrast juf, juf verrast Gomarusschool

Gomarusschool verrast juf, juf verrast Gomarusschool
LEIDERDORP - LEIDERDORP – Een dag vol verrassingen, zo kan het jubileumfeest van juf De Koning op 18 mei het best worden samengevat.

Instagram foto's van #leiden

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Gratis inloopochtend ADHD Praktijk Leiden e.o.

Gratis inloopochtend ADHD Praktijk Leiden e.o.
LEIDERDORP - Op vrijdag 19 mei a.s. organiseert ADHD Praktijk Leiden e.o. een inloopochtend op hun vestiging aan de Hoofdstraat 1-3 te Leiderdorp. Tussen 10:00 en 12:00 uur is iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom voor vragen en informatie. ADHD Praktijk Leiden e.o. is er voor kinderen, ouders, partners, werkgevers en iedereen met of zonder diagnose.

Waar vonden we de hutspot? Op zoek naar de ligging van Schans Lammen

LEIDEN - In tegenstelling tot wat veel Leidenaren denken lag de Lammenschans, of ‘Schans Lammen’ niet op de plek waar het beeld van Cornelis Joppensz staat, vóór Station Lammenschans. Maar waar dan wel? Dat is wat Sjaak van de Geijn en archeologisch adviesbureau RAAP graag willen achterhalen.

Leids turnsucces in Almelo

Leids turnsucces in Almelo
LEIDEN - De Leidse eredivisieturnsters Juliëtte Pijnacker en Anna Fakkel hebben dit weekend goede zaken gedaan bij de voorwedstrijd in Almelo. Juliëtte kon de bronzen medaille mee naar Leiden nemen en jeugdturnster Anna Fakkel wist zich met haar 5e plaats te kwalificeren voor het NK turnen in Ahoy en voor de toestelfinale sprong.Beide turnsters turnen bij de Amsterdamse eredivisievereniging Turnz Amsterdam Gymnastics.

Leidse turnsters pakken Goud en Brons op NK Dames Turnen

Leidse turnsters pakken Goud en Brons op NK Dames Turnen
LEIDEN - Twee jonge Leidse turnsters zijn er dit weekend in geslaagd prijzen te behalen op het NK Dames Turnen in Almelo. Marijn Nagels (10) werd bondskampioen op de brug en Djoeke van Leeuwen (12) pakte brons bij het springen. Het lange turnweekend stond in het teken van de meerkamp en toestelfinales niveau nationaal 3 en derde divisie. In het sterke deelnemersveld zorgden de turnsters van Gymsport Leiden voor succes.

Sempre Crescendo op Leiden Culinair!

Sempre Crescendo op Leiden Culinair!
LEIDEN - Zondag 25 juni zal er op Leiden Culinair van 13:00-15:00uur een van de oudste (studenten)muziekgezelschappen van Nederland, namelijk 'Sempre Crescendo' optreden!Een prachtig klassiek concert op de zondagochtend in de open lucht. De nieuwe locatie van Leiden Culinair dit jaar is de Kaasmarkt. Komt allen!

Zaterdag 20 mei 2017 Kunst en Kitsch in Centrum Voorschoten

Zaterdag 20 mei 2017 Kunst en Kitsch in Centrum Voorschoten
VOORSCHOTEN - Voorschoten vol met Kunst en Kitsch

Burgemeester Bouvy-Koene van Voorschoten opent PJPJ Jazzfestival op 20 mei.

Burgemeester Bouvy-Koene van Voorschoten opent PJPJ Jazzfestival op 20 mei.
VOORSCHOTEN - Burgemeester Bouvy-Koene opent om 18.45 uur het 2e ‘Piet Wezepoel Jazz Festival’ op zaterdag 20 mei 2017 in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten. Het festival begint om 17.00 uur.

Presentatie nieuwe Biebbus tijdens Open Dag

Presentatie nieuwe Biebbus tijdens Open Dag
LEIDEN - BplusC heeft vorige week, na maanden voorbereiding achter de schermen, een nieuwe Bibliobus in gebruik genomen. Tijdens de Open Dag van BplusC op zaterdag 13 mei staat de Biebbus van 12.00 uur - 16.00 uur op het Hooglandse Kerkplein geparkeerd en kan iedereen een kijkje nemen.

Gezocht vier Nederlandse amateur actrices/acteurs voor stuk in Voorschoten

VOORSCHOTEN - Gezocht vier Nederlandse amateur acteurs en actrices (25-50 jaar) voor het stuk Mijn Land! Je hoeft geen ervaring te hebben.

Open Dag Jeugdvereniging Marnix Leiden

Open Dag Jeugdvereniging Marnix Leiden
LEIDEN - Op zaterdag 13 mei aanstaande houdt Jeugdvereniging De Marnix van 12.00 tot 15.00 uur haar Open Dag voor alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Locatie: Bizetpad 5 in Leiden.

Dubbelconcert in Vrijplaats Leiden

Dubbelconcert in Vrijplaats Leiden
LEIDEN - Donderdag 25 mei 2017 organiseert Vrijplaats Leiden een dubbelconcert. Op deze Hemelvaartsavond zal de Canadese singersongwriter Oldseed en de Nijmegese band Het Brandt een concert verzorgen. De deuren gaan om 20.00 uur open.

Cursus militair sabel gaat eind mei van start

OEGSTGEEST - Woensdag 31 mei gaat er weer een cursus militair sabel van start bij de HVN - Historisch Vrijvechten Nederland.

Concert Calefax met mini-college over de moraliteit van muziek

Concert Calefax met mini-college over de moraliteit van muziek
LEIDEN - Vanaf komend voorjaar verbindt rietkwintet Calefax (hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot) de concerten in de Stadsgehoorzaal Leiden aan korte colleges van jonge aanstormende wetenschappers in samenwerking met de Universiteit Leiden. Op 12 mei a.s. verzorgt drs. Hafez Ismaïli M'hamdi, docent aan de Leiden University Academy of Creative and Performing Arts (ACPA), het eerste mini-college.

Oproep ouderen: Doe mee met de Verhalenronde in de Merenwijk op 22 mei: wij leren graag van uw ervaringen!

Oproep ouderen: Doe mee met de  Verhalenronde in de Merenwijk op 22 mei: wij leren graag van uw ervaringen!
LEIDEN - Geeft u ons de kans om iets te leren van uw ervaringen als oudere (70+) wonend in de Merenwijk?Op 22 mei loopt een groep verhalenvangers door de wijk om uw verhaal te horen en op te schrijven. Deelt u ook uw verhaal? Meer dan 50 mensen hebben dat al gedaan. Wij horen graag wat u kortgeleden hebt meegemaakt rond wonen, vervoer, anderen ontmoeten, hulp of zorg, leuke dingen doen, veiligheid en nog veel meer. Ook als mantelzorger of familie kunt u uw verhaal vertellen. Elk verhaal is waardevol!

Symposium Klimaatstemming, vrijdag 9 juni

Symposium Klimaatstemming, vrijdag 9 juni
LEIDEN - Het klimaat verandert. De hoeveelheid CO2 en methaangas in de lucht neemt toe, de temperatuur op aarde en in de oceanen stijgt. De poolkappen en gletsjers smelten, de bossen worden gekapt, de permafrost ontdooit, de zeespiegel stijgt, het weer verandert en wordt extremer. Hierdoor komen voedselvoorziening en bestaanszekerheid in gevaar; de mens moet zich zien aan te passen aan nieuwe, grillige, onvoorspelbare omstandigheden, die hij zelf heeft veroorzaakt. Verwacht wordt dat dit tot maatschappelijke ontwrichting leidt: immense vluchtelingenstromen, hongersnood, oorlog.Op dit sympos...
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio