De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Alkmaarse kinderen maken spelenderwijs kennis met atletieksport

Alkmaarse kinderen maken spelenderwijs kennis met atletieksport
ALKMAAR - Woensdag 6 juli start het EK atletiek in Amsterdam. Om de Alkmaarse jeugd enthousiast te maken voor dit evenement en voor de atletieksport in het algemeen hebben enkele Alkmaarse basisscholen meegedaan aan het programma Athletics Movements van de Atletiekunie. Doel van het programma is om kinderen spelenderwijs beter te leren bewegen. Kinderen van de Burijn en Zes Wielen kregen na het volgen van een leuke atletiek-gymles zes naschoolse atletieklessen aangeboden, waarna ze door konden stromen bij atletieklessen bij de lokale atletiekvereniging Hylas.

Nieuwe lichting Alkmaarse Citytrainers gecertificeerd

Nieuwe lichting Alkmaarse Citytrainers gecertificeerd
ALKMAAR - Negentien Alkmaarse jongeren volgden de afgelopen maanden bij Alkmaar Sport de cursus tot Citytrainer. Woensdag 29 juni kregen zij het officiële Citytrainer certificaat uitgereikt door de begeleiders van Alkmaar Sport en wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar. Gedurende het project volgden de deelnemers zeven theoriebijeenkomsten en een praktijkstage. Ook moest een eindopdracht ingeleverd worden. Met het certificaat op zak zijn de jongeren in staat om sportieve evenementen te begeleiden die in de eigen wijk of bij hun sportvereniging georganiseerd worden.

Sportinstuif en stadsfinale streethockey in sportcomplex De Meent

Sportinstuif en stadsfinale streethockey in sportcomplex De Meent
ALKMAAR - Streethockey is nieuw, snel, hip en populair onder de jeugd. Dit jaar doet Alkmaar voor het eerst mee aan het landelijke streethockey toernooi. Om te bepalen welke zes kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar zich plaatsen voor deze finale wordt woensdag 6 juli van 14.00-16.00 uur de Alkmaarse stadsfinale gespeeld op het middenterrein van de 400-meterbaan van sportcomplex De Meent. Publiek is welkom, voor hen wordt een gratis sportinstuif georganiseerd.

Sporten met de kleinste dreumesjes in Alkmaar

Sporten met de kleinste dreumesjes in Alkmaar
ALKMAAR - Op vrijdag 22 juli organiseert Alkmaar Sport een ouder-kind sportinstuif voor 0-4 jarige kindjes en hun ouders. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen zij zich sportief vermaken op het kunstgrasveld in sportcomplex De Meent. De kosten bedragen € 4,- per kind bij online voorinschrijving, € 5,- per kind bij inschrijving op de dag zelf (begeleiders gratis toegang). Dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers voor de begeleiders.

Aantrekkelijke korting zomersportaanbod (50+) voor AlkmaarPas houders

Aantrekkelijke korting zomersportaanbod (50+) voor AlkmaarPas houders
ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert in de zomervakantie een uitgebreid sport- en beweegprogramma voor 50+’ers in en om sportcomplex De Meent. Voor maar 10 euro kunnen deelnemers gedurende drie weken een sport beoefenen. Door een mooie samenwerking met Alkmaar Marketing krijgen AlkmaarPas houders, op vertoon van hun pas bij betaling, € 2,50 korting. Voor maar € 7,50 sporten zij, waarbij zij een keuze hebben uit wandelen, fithockey, yoga, schermen, qigong, fietsen, zomerzumba, wandelvoetbal, Fit & Veilig en bodyfit.

Cursus ‘Veiligheid en aansprakelijkheid in het bewegingsonderwijs’

Cursus ‘Veiligheid en aansprakelijkheid in het bewegingsonderwijs’
ALKMAAR - Bewegingsonderwijs en buitenspelen geeft een grotere kans op ongevallen dan een les rekenen. Toch moeten we niet doorslaan in extreme veiligheidsmaatregelen, we willen kinderen uitdagen en met aanvaardbare risico is niets mis. Maar wat zijn de juiste veiligheidsmaatregelen en wat is aanvaardbaar risico? Alkmaar Sport organiseert op dinsdag 5 juli van 19.00-22.00 uur in sportcomplex De Meent een cursus waarin op deze vraag antwoord wordt gegeven. Vakleerkrachten in het bewegingsonderwijs en andere geïnteresseerden kunnen zich voor € 75,- aanmelden voor deze cursus via www.alkmaarsp...

Koedijkse Synchroonzwemster in ZPCH dienst pakt zilver op NK

Koedijkse Synchroonzwemster in ZPCH dienst pakt zilver op NK
KOEDIJK - In het weekend van 11 en 12 juni werden in Eindhoven de Nationale Kampioenschappen synchroonzwemmen – ook wel de Synchrobeat - gezwommen. Daarnaast werd ook het Nationale Kampioenschap Vrije Combinatie gezwommen. De Koedijkse synchroonzwemster Mayra Burger zwom zich namens het Hoofddorpse ZPCH naar het zilver

Alkmaarsche Boys blijft tweedeklasser na zinderende finale.

Alkmaarsche Boys blijft tweedeklasser na zinderende finale.
ALKMAAR - Het 1e elftal van Alkmaarsche Boys speelt ook komend seizoen in de 2e klasse nadat men zondagmiddag een zinderende finale van de nacompetitie na strafschoppen wist te winnen. Keeper Dennis Pluijmers ontpopte zich tot held van de dag door drie penalty's te keren.

Zomerzwemlessen in zwembad De Beeck

Zomerzwemlessen in zwembad De Beeck
BERGEN NH - Van 25 juli tot en met 19 augustus organiseert zwembad De Beeck op alle doordeweekse dagen van 9.00 tot 12.00 uur zomerzwemlessen voor het A-, B- en C-diploma. Kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, of die willen starten met zwemlessen kunnen zich aanmelden. Kinderen kunnen vanaf 4-jarige leeftijd al starten met het leszwemmen. Aanmelden kan vanaf zaterdag 11 juni bij de inschrijftafel in Sportcentrum De Beeck, op de vooraf gestelde dagen en tijden.

Vakleerkrachten nu ook actief in Schermerhorn en Zuidschermer

Vakleerkrachten nu ook actief in Schermerhorn en Zuidschermer
ALKMAAR - In Alkmaar is het op veel scholen al tot een vast beleid verworden. Een combinatiefunctionaris in dienst van Alkmaar Sport verzorgt de gymlessen op de basisscholen én is naschools actief in de wijk. De basisscholen in Graft-de Rijp en Schermer, ook onderdeel van Alkmaar, hebben eind 2015 kennisgemaakt met deze manier van werken. En naar tevredenheid, inmiddels kan gemeld worden dat er een samenwerkingsovereenkomst is getekend met Stichting Flore voor de komende drie jaar. De Bonte Mol in Schermerhorn en de St. Michaëlschool in Zuidschermer zijn de eerste scholen waar de speciale v...

Systema Alkmaar zoekt nieuwe leden

Systema Alkmaar zoekt nieuwe leden
ALKMAAR - Op donderdag 15 september 2016 zal ervoor mensen die geïnteresseerd zijn in een Russische krijgskunst de mogelijkheid zijn om een proefles bij te wonen. Heb je jezelf afgevraagd of Systema je aanspreekt, kom dan gerust langs op deze avond om dit te ervaren.

Future Tennis Alkmaar: wildcard voor Alkmaarder Marc Dijkhuizen

Future Tennis Alkmaar: wildcard voor Alkmaarder Marc Dijkhuizen
ALKMAAR - De 20-jarige Alkmaarse tennisser Marc Dijkhuizen doet mee aan de kwalificatierondes van het negentiende Future Tennis Alkmaar dat van zaterdag 11 tot en met zondag 19 juni plaatsvindt op de gravelbanen van het tennispark in de Alkmaarderhout. Hij kreeg een wildcard omdat hij in het afgelopen jaar 5 ATP-punten scoorde en daarmee plek 1278 op de wereldranglijst bezet. Er zijn twee Nederlandse heren direct toegelaten tot het hoofdtoernooi: Lennert van der Linden en Tallon Griekspoor. Bij de dames staat de 18-jarige Nina Kruijer uit Schagerbrug op het speelschema. De winnaars van vori...

PCC Heiloo prolongeert titel Alkmaarsche Scholieren Kampioenschappen

PCC Heiloo prolongeert titel Alkmaarsche Scholieren Kampioenschappen
ALKMAAR - Ook in 2016 organiseerde Alkmaar Sport weer de Alkmaarsche Scholieren Kampioenschappen (ASK) voor middelbare scholieren. De onderbouwklassen van negen scholen streden tegen elkaar in jongens- en meidenteams in vijf takken van sport. PCC Heiloo wist de meeste punten te verzamelen en werd daardoor voor het derde jaar op rij eerste in het overall-klassement van het toernooi.

Alkmaarse jeugd start de zomervakantie sportief

Alkmaarse jeugd start de zomervakantie sportief
ALKMAAR - Alkmaar Sport start de zomervakantie sportief met een sportkamp en diverse sportdagen voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De jeugd van 8 tot 14 jaar kan maandag 18 juli of dinsdag 19 juli van 10.00-16.30 uur komen sporten bij sportcomplex De Meent. Zij beoefenen dan vier verschillende sporten waaronder trampolinespringen en schermen. De echte doorzetters blijven ’s avonds kamperen op het middenterrein van de 400-meterbaan in het sportcomplex en beleven samen met de begeleiders een waar sportkamp. Op dinsdagmiddag 19 juli van 15.30-17.00 uur zijn de kleuters van 4-6 jaar aan de beurt,...

Doe je ook mee met de voetbaldagen bij Alcmaria Victrix?

Doe je ook mee met de voetbaldagen bij Alcmaria Victrix?
ALKMAAR - Gek van voetbal en je steeds verder ontwikkelen als voetballer? Dan is een week ProCamp de ultieme vakantie. Deze voetbalkampen zijn al 10 jaar een begrip in Nederland en zijn deze zomer weer terug op de velden van Alcmaria Victrix. ProCamp staat garant voor een echt voetbalspektakel voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. Een onvergetelijke vakantie voor jonge voetballers.

Champions League-finale Milaan onvergetelijk avontuur voor Emmeke Henschen uit Heiloo

Champions League-finale Milaan onvergetelijk avontuur voor Emmeke Henschen uit Heiloo
HEILOO - Wat een indrukken deed zij op in Milaan. "Wow, San Siro was echt groot. De sfeer was zo mooi. Die supporters zongen echt hard". De 13-jarige leerlinge van OSG Willem Blaeu en speelster van de Telstar Meiden Voetbal Academie was één van de acht Double Dutchies die deelnamen aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvond in Milaan.

Sportieve stage in het Alkmaarse groen

Sportieve stage in het Alkmaarse groen
ALKMAAR - Voor de 21-jarige Thijs van Diepen zit het laatste examen er op, en met een uitmuntende 8.9 eindigt hij zijn spannende maar goed verlopen examenperiode. Met het behalen van het diploma ‘Tuin, Park en Landschap’ op het Alkmaarse Clusius College sluit Thijs bovendien een enerverende stageperiode bij Alkmaar Sport af. Gedurende drie jaar liep hij stage op de Alkmaarse sportvelden. Snoeien, bosmaaien, schoffelen, álles werd ondernomen om de velden er dagelijks weer prachtig bij te laten liggen. Een enthousiaste stagebegeleider, tevreden sporters, prima beoordeling en de officiële tite...

Vier podiumplaatsen voor karateteam Tom van der Kolk in Rotterdam

Vier podiumplaatsen voor karateteam Tom van der Kolk in Rotterdam
ALKMAAR - Het kata karateteam van sportinstituut Tom van der Kolk heeft zondag 29 mei vier podiumplaatsen bemachtigd tijdens de 9de Rotterdam Cup in Rotterdam/Hoogvliet.

Sportcentrum De Beeck nodigt in juni introducés uit in haar bad

Sportcentrum De Beeck nodigt in juni introducés uit in haar bad
BERGEN NH - In juni organiseert Sportcentrum De Beeck de jaarlijkse introducé maand in haar bad en wellness. Vaste bezoekers kunnen deze maand een introducé kaart aanvragen, waarmee zij iemand kunnen uitnodigen om gratis kennis te maken. Ook dit jaar verwacht De Beeck weer diverse nieuwe bezoekers die recreatief komen zwemmen, een kennismakingsles volgen in een van de vele aquasporten die worden aangeboden, of heerlijk ontspannen in de wellness.

Alkmaarse 50+’ers fit de zomer in

Alkmaarse 50+’ers fit de zomer in
ALKMAAR - Hoewel het nog even duurt voor de zomervakantie begint, zijn de sportcoördinatoren van Alkmaar Sport al druk bezig met de voorbereidingen. Ook in de zomer kan er bij Alkmaar Sport gewoon gesport worden. Speciaal voor 50+’ers wordt er een zomerprogramma georganiseerd waarbij de doelgroep gedurende drie weken voor maar 10 euro kan sporten. Er wordt een grote variatie aan sporten aangeboden, waaronder wandelen, fithockey, yoga, schermen, qigong, fietsen, zomerzumba, wandelvoetbal, Fit & Veilig en bodyfit. Alle sporten vinden van 9.30-10.30 uur plaats bij sportcomplex De Meent. Er...
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio