De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Emmeke Henschen (14) uit Heiloo naar finale FIFA Confederations Cup in Sint-Petersburg

Emmeke Henschen tijdens de Champions League Finale van 2016 in het San Siro-stadion in Milaan. (Foto: Gerrit van Keulen)
1 / 1
zoom out
HEILOO - Heiloo/Alkmaar, 13 juni 2017 – De 14-jarige scholiere Emmeke Henschen van OSG Willem Blaeu en speelster van Foresters is op de valreep benaderd voor Football for Friendship. Emmeke is gevraagd als Young Coach te fungeren van het groene Team of Friendship, bestaande uit 12-jarige spelers en speelsters uit de Verenigde Staten, Finland, Japan, Vietnam, Roemenië, Noorwegen, Servië en Oezbekistan. Als klap op de vuurpijl bezoekt zij samen met haar team de finale van de Confederations Cup in het nieuwe Zenitstadion van Sint-Petersburg.

Het groene Team of Friendship is één van de acht teams die tegen elkaar spelen tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-Forum, een maatschappelijk project voor jongeren. Het evenement vindt van 26 juni tot en met 3 juli aanstaande plaats in de Russische miljoenenstad.

Alle spelers en speelsters van de 64 deelnemende landen uit Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika zijn verdeeld over acht gemengdeTeams of Friendship. In Sint-Petersburg gaat Emmeke samen met haar groene team eerst drie dagen op trainingskamp. Daar leren ze elkaar kennen en bereiden zij zich onder begeleiding van Emmeke voor op hetInternational Street Soccer Tournament. Daarin spelen ze tegen de andere zeven gemengdeTeams of Friendship.

Vorig jaar was Emmeke aanvoerder van het team Double Dutchies dat Nederland vertegenwoordigde tijdens het evenement, dat toen plaatsvond in Milaan. Emmeke vindt het erg leuk dat jongeren uit verschillende landen bij elkaar worden gebracht tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum. "Ik vind het helemaal te gek dat ik nog een keer mag deelnemen aan Football for Friendship. Het was echt een unieke ervaring vorig jaar in Milaan. Ik ben enorm vereerd dat ik gekozen ben om het groeneTeam of Friendship te coachen in Sint-Petersburg. Ik hoop dat ik hen naar de finale kan begeleiden", zegt de enthousiaste Foresters-speelster uit Heiloo. 

Stichting LOOT

Emmeke Henschen is geselecteerd via Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren. Het OSG Willem Blaeu in Alkmaar, waar Emmeke op school zit, is één van deze Topsport Talentscholen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 13 juni 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio