De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zaandijkse Ires Tania (12) naar finale FIFA Confederations Cup in Sint-Petersburg

Nederland werd ingedeeld in één team met Urugay, Bangladesh, Ghana, Macedonië, Tadzjikistan, Kirgizi (Foto: Football for Friendship)
1 / 1
zoom out
ALKMAAR - Zaandijk/Alkmaar, 19 april 2017 – Duitsland, Rusland, Chili, Portugal, Mexico, Australië, Kameroen of Nieuw-Zeeland. Wie van deze landen staan op 2 juli aanstaande in de finale van de FIFA Confederations Cup? Ires Tania uit Zaandijk maakt het niet uit! Samen met spelers en speelsters uit 63 andere landen is zij getuige van deze finale in het nieuwe Zenitstadion van Sint-Petersburg.
De 12-jarige scholiere van OSG Willem Blaeu en voetbalster bij Hercules is door loting ingedeeld bij hetTurquoise Team of Friendship. Dit team bestaat uit spelers en speelsters uit Uruguay, Bangladesh, Ghana, Macedonië, Tadzjikistan, Kirgizië en Irak. HetTurquoise Team of Friendship is één van de acht teams die tegen elkaar spelen tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum, een maatschappelijk project voor jongeren. Het evenement vindt van 26 juni tot en met 3 juli aanstaande plaats in de Russische miljoenenstad.

Alle spelers en speelsters van de 64 deelnemende landen uit Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika zijn verdeeld over acht gemengdeTeams of Friendship. In Sint-Petersburg gaat Ires samen met haar Turquoise Team eerst drie dagen in trainingskamp. Daar leren ze elkaar kennen en bereiden zij zich voor op hetInternational Street Soccer Tournament. Daarin spelen ze tegen de andere zeven gemengdeTeams of Friendship.

De grootste hobby van Ires is voetballen. Ires vindt het erg leuk dat jongeren uit verschillende landen bij elkaar worden gebracht tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum. "Ik vind het helemaal te gek dat ik gekozen ben om Nederland te vertegenwoordigen in Sint-Petersburg", zegt de enthousiaste Zaandijkse. Het bijwonen van de FIFA Confederations Cup-finale is voor haar het hoogtepunt. "Het is een unieke kans om bij zo'n belangrijke wedstrijd aanwezig te zijn." 

Stichting LOOT
Ires Tania is geselecteerd via de Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren. Het OSG Willem Blaeu in Alkmaar, waar Ires op school zit, is één van de Topsport Talentscholen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 april 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio