De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

OBS De Zandloper 'Wandelt voor water' en loopt een bedrag van €5087,50 voor SIMAVI bij elkaar.

Wandelen voor water (Foto: Douwe Bruin )
1 / 1
zoom out
KOEDIJK - Zet enthousiaste leerlingen, leraren en ouders bij elkaar en organiseer een sponsorloop tijdens een groot schoolproject met het thema 'Water'. Dan hoop je natuurlijk dat dit een daverend succes wordt. En zeker als het gaat om zo'n goed doel. Op vrijdag 14-04-2017 liepen de leerlingen van De Zandloper in Koedijk voor SIMAVI 'Wandelen voor water'. De start vond plaats op het schoolplein en muziekkorps AURORA stond belangeloos garant voor de muzikale omlijsting. Het bedrag dat bij elkaar werd gebracht was €5087,50.
Meer dan een groot succes dus!!


Voor ons is het zo normaal. De kraan even opendraaien voor een glas water. Maar helaas is dit lang niet voor iedereen zo en moeten miljoenen mensen ter wereld uren lopen voor hun water, dat vaak ook nog vervuild is. Met jullie hulp kan Simavi schoon drinkwater voor iedereen normaal maken.

Stel je eens voor dat er geen veilig water meer uit je kraan komt. En je uren moet lopen naar een waterbron. Of dat het enige water waar je toegang tot hebt, vervuild is.Door de tijd die dit kost kun je niet meer naar school. Voor een tiende van de gehele wereldbevolking is dit de realiteit. Op dit moment hebben wereldwijd 663 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. 760.000 kinderen jonger dan 5 jaar, sterven jaarlijks aan de gevolgen van diarree. Dit is gelijk aan bijna de gehele gemeente Amsterdam. Water is een basisbehoefte om een gezond bestaan op te kunnen bouwen. Met goede voorzieningen zoals pijpleidingen, waterpompen en regenwateropslagtanks worden de dorpen niet meer ziek door het vieze water, en kunnen kinderen naar school en ouders naar hun werk. Bovendien hoeven vrouwen en kinderen niet meer dagelijks kilometers te lopen om het dichtstbijzijnde (vaak vervuilde) water te halen voor hun gezin.

Met de opbrengst van Wandelen voor Water verbetert Simavi in Kenia, Oeganda en Tanzania de toegang tot schoon drinkwater en veilige toiletten op scholen. Met waterpompen, waterleidingen en schone toiletten helpen ze dorpen hun eigen voorzieningen te bouwen. Simavi leidt lokaal mensen op die de voorzieningen bouwen en onderhouden.

Daarnaast wordt er voorlichting gegeven over goede hygiëne. Duizenden kinderen en hun families krijgen zo de kans op een gezonde basis en een betere toekomst. Dit jaar worden de opbrengsten van de leerlingen met 80% vermeerderd door Aqua for All. Dus 1 euro wordt al direct € 1,80!

Namens het schoolteam, ouders en leerlingen allemaal hartelijk dank. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 14 april 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio