De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Alkmaar Leert… Van inspiratie naar motivatie donderdag 24 november 2016

Alkmaar Leert (Foto: kardonsch)
1 / 1
zoom out
ALKMAAR - Vierde onderwijscafé: van inspiratie naar motivatie! Als vervolg op de drie succesvolle en drukbezochte onderwijscafés ‘Alkmaar leert!’ wordt op donderdag 24 november 2016 een vierde bijeenkomst georganiseerd. Dit keer is het thema ‘van inspiratie naar motivatie’.
Informatie uitwisselen, ontmoeting en in gesprek gaan met elkaar: dat is waar docenten in basis- en voortgezet onderwijs gewoonlijk niet aan toekomen. Dat merkten ook Liesbeth Breek en Lisa Oskamp, beide docent in het voortgezet onderwijs in Alkmaar en initiatiefnemers van ‘Alkmaar leert! toen zij startten met het onderwijscafé in 2014’. Vanaf dit schooljaar wordt het team versterkt door Karin Donkers, voormalig schoolleider primair onderwijs, en onderwijsblogger en Adam Lenaarts, docent voortgezet onderwijs met bijzondere interesse voor onderwijs en ICT.

Dagelijks wordt er in de media geschreven over onderwijs. Maar wat zijn nu de individuele verhalen van docenten als we het hebben over dit onderwijs? Wat motiveert hen om iedere dag in gesprek te gaan met onze kinderen?

Van inspiratie naar motivatie. Dat is het thema dat centraal zal staan tijdens deze vierde onderwijsavond, die bedoeld is voor docenten van primair en voortgezet onderwijs, maar zeker ook voor ouders, schoolleiders en verdere belangstellenden.

De avond wordt gevuld met een aantal korte presentaties van bevlogen onderwijsmensen die vertellen welk onderwijsboek of welke film over onderwijs een verpletterende indruk op hen en hun onderwijspraktijk heeft gemaakt. Zij illustreren dit aan de hand van een werkvorm. Daarnaast zal er deze avond ruimte zijn voor ontmoeting en gesprekken met elkaar. Wilt u ook graag iets presenteren deze avond? U bent van harte welkom, maar meld het ons.
De bijeenkomst van Alkmaar leert! vindt plaats op donderdag 24 november 2016 om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in Wijk- en ontmoetingscentrum De Eenhoorn, Verdronkenoord 44, 1811BG te Alkmaar. Aanmelden via alkmaarleert@gmail.com; gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. De toegangsprijs bedraagt €5. Van dit bedrag betalen we de zaalhuur en de koffie/thee.

Tot dan.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 oktober 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio